Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

ZOR…

24 Ekim 2022 - 10:36

İnsan olarak kalmak zor.
Hayatınızı zorlayan, zor kişilikler vardır hep.
Hep el üstünde tutulur.
Yalanı Kayseri tabiri ile essahmış gibi söylerler.
Kabul görürler.
El üstünde tutulurlar.
Kimi başkanına yalakalık olsun diye kimisi ise bağlı bulunduğu topluluğa üst sınıf olsun diye kişilik değiştirirler.
Bukelemunlar gibi.
Renkten renge girerler.
Kabul görmeleride ondandır zaten.
Yaratılışın esrarında Allah (c.c) önce hayvanlar alemini yarattım. İnsanlara hizmet etsinler insanlarda onlardan ibret alsınlar diye der. Yine Kuranı Kerimde ''en şerefli varlık olarak insanları yarattım'' Ayet'i kerime de var.
Konuya tekrar döneceğim.
Güvercinleri bilir misiniz?
Hepimiz bilirsiniz. Hele helede islamda öne çıkan mahlukatı beşerlerdendir. Peygamber Efendimize yardımlarından dolayı hep el üstünde tutulmuş hayvandır.
Kuştur.
Tarihimize haberci olarak kullanılmış.
Verilen notları bir taraftan bir tarafa iletmiştir. Haberci kuşlardır. Selçuklu ve Osmanlı zamanında adeta el üstünde tutulmuş onlar için yuvalar inşa edilmiş güvercinlikler oluşturulmuş gübresi Diyar illerine Diyarbakır’a gönderilmiş Diyarbakır’ın meşhur 17 kilo olan karpuzların gelişmesinde bile kullanılmıştır.
Sonraları paçalı güvercinlerin yanı sıra takla atan güvercinlerde halk arasında çok fazla talep görünce inanılmaz fiyatlara satılmıştır.
İşte rabbimin yarattığı hayvanatı beşer.
Gelelim insanoğluna; İnsanoğlu öyle fırıldaklar çevirmiş ki, hayvanatı beşer olan bukelemun bile hayret etmiş.
Niye?
Bukelemun dört renge girer en son gecenin siyahına bürünür ve benden bu kadar demesine rağmen yüzü kızarmayan utanmayan, ar, haya, şeref, namus yoksunu insanlar ise renkten renge girmesine rağmen bukelemuna taş çıkarmış.
Güvenciler ise mübarek hayvanlardan demiştim.
Gelenlere bir fısıltı kulağına üflersin. Güvercin misali gideceği yere o götürür zaten. Ne zaman bu kadar kötü karakterli insan olduk hiç kendimizi sorgulamadan hayatımıza devam ederiz. Bir tarafta güvercinlere taş çıkartan taklalar atan insanoğlu, diğer taraftan habercilik yapan güvercinler. Bir taraftan sadece dört renge giren bukelemun, diğer taraftan renkten renge giren ama yüzü kızarmayan insanoğlu.
Bir taraftan boku bile gübre olarak kullanılan 35 gram güvercin diğer taraftan insanları birbirine düşüren insanoğlu. Bir taraftan değeri bir araba fiyatı kadar olan bir kuş, diğer taraftan tuvalet kağıdı kadar değeri olmayan insanoğlu.
Şimdi hangisi hayvanatı beşer?
Size soruyorum.
Hangisi hayvan hangisi insan.
Sonucu size kalmış.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum