Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

İLÇELERDE SEÇİM RÜZGÂRI…

06 Aralık 2022 - 10:30

Evet ilçelerde seçim rüzgârı yaşanacak. Kayseri AK Parti İlçe başkanlıklarında bir hafta on gün içerisinde istifalar yaşanacak.
Bu ilçelerden bazıları şimdiden kendilerini hazırladılar bile.
Kocasinan ilçe başkanıda bunlardan biri. Gençlik kollarından süre gelen ve bu hareketin içerisinde olan biri. Muhtemelen Milletvekili aday adaylığı için 15 Aralık'ta istifa edecek. Yerine kim geçecek, oda şimdiden belli gibi.
Melikgazi İlçe başkanlığında ise son durum sanki il başkanlığı için hazırlanıyor gibi. Tabi bu hazırlık İl başkanı Şaban Çopuroğlu'nun istifa edip milletvekili aday adaylığı için başvuru yapmasına bağlı. İl Başkanı Şaban Çopuroğlu bir sürpriz yapar mı? Yapar mı yapar. İstifa etmez ve ben milletvekili olmayacağım İl başkanlığında duracağım der mi? Onu da bekleyip göreceğiz. Bizimkisi şimdilik tahminde öteye geçmez. Olasılıkları ve öngörüleri değerlendiriyoruz.
Pınarbaşı ilçe başkanı Türkay Kara.
Ben şimdiye kadar Pınarbaşında ilçe başkanı olarak üzerime düşeni yaptım derse ki görünen o. O da Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edecek. Yerine geçecek kim var orada o da ayrı bir muamma.
Develi ilçesinde ise Osman Turan'a büyük bir teveccüh var. Kabul edilir ya da kabul edilmez. Vatandaşla iç içe olmuş. Bayağı seveni var. Eğer Develiden bir Milletvekili olacaksa temayül yoklaması kabul görecekse ve anketler dikkate alınacaksa Osman Turan diğer rakiplerinden bir tık önde.
Tabi Develi'de geçmiş dönemdeki Milletvekili Sami Dedeoğlu, iki adet bakan yardımcısı ve bakan yardımcılığı yapmış olan Mustafa AKSU eğer Milletvekili aday adaylığı için müracaat etmezse. Ederlerse de kıyasıya bir rekabet yaşanır Develi'de. Sayın AKSU ile görüşmedim ama Develi'de kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz denildiği zaman önde gözüken taraf şuan ki ilçe başkanı Osman Turan.
Diğer ilçelerde neler var, neler yaşanıyor onlarıda tek tek köşemizde irdeleyeceğiz.
Önemli ve büyük ilçelerden Pınarbaşındaki durum ise bayağı sürpriz. Kim kimi istemiyor. Kim kiminle kavgalı inanılmaz söylemler ve açıklamalar var. Bu da yerelde bayağı ses getirecek cinsten açıklamalar.
Bunların hepsi kameralar önünde yaşanan açıklama kavga, itiş kakış var.
Kısacası bu seçim bayağı seert geçecek. Rüzgâr nereden eserse oranın limanına sığınanlar mı? Yoksa rotası belli olan gemide olanlar mı kazanacak.
Hepsini bekleyip göreceğiz.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum