Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

VEBAL…

15 Aralık 2022 - 10:06

Bu bir vebal
İşi ehli ile yapamamak vebal.
İşi düzeltememek vebal.
Yazıyoruz, bizden vebal gidiyor mu? Yok, hiçte gitmiyor.
Bu şehrin dinamikleri sabahları tedbili kıyafet bir gezseler şehirde neler yaşanıyor bir baksalar olmaz mı?
Olur.
Ama kim gidecek?
Sorun burda.
Sahabiye’de bir benzinlik düşünün. İki okulada çok yakın. Birisi anadolu lisesi diğeri ilköğretim okuluna. Yasal mesafeleri tamam mı? Tamam ki devam ediyorlar. Konu orada bulunan yıkama bölümü. Resmen kaldırımı işgal etmiş durumdalar.
Sabah tedbili kıyafet dolaşacaklar için söylüyorum. Oradaki okullara öğrenci transferi yapanlar, çocuğunu okula bırakmak isteyenler adeta izdiham oluşturuyor. Sabahın erken saatlerinde bu çıkma yapılan yer, yani yıkama bölümü. Bildiğiniz vatandaşın geçmesi için yapılan yolda yıkama yağlama vs bulunması oradan çıkan araçlarında kaldırım üzerine park etmesi sonucu trafik sıkışıklığına neden oluyor.
Ana yoldan, üst geçitten indiniz Sahabiye’ye dönmek istediğinizde bu kalabalıktan dönseniz bile benzinlik yıkama bölümünde bulunan araçları temizlik yapması ve kaldırıma park etmesi nedeni ile İnönüden gelen araçları bile göremiyorsunuz. Kısacası kazaya davetiye çıkarıyor. Burada bir gün ölümlü bir kaz olursa bunun hesabını vicdane veremezsiniz.
Birde, kaldırımda vatandaşın kullanım alanında yıkama olur mu?
El insaf.
Vebal.
Sorumluları uyarıyorum.
Zaten keşme keş bir tarafik ile baş başayız, birde başımızda böyle şeylerle olmadık işler gelecek bu biline.
Defaaten yazdım. Şehir merkezinden emek ışıkları geçince üst geçide gelmeden üçüncü şeridi kapatan araçlara ceza yazılmadığından ve kaldırılmadığından yaklaşık 10 dakika tüm araçlar çalışır vaziyette beklemeye devam ediyor. Daha biz en ufak bir trafik tıkanıklığının sebebi olan olayı çözemedik ki, kaldırımı işgal eden benzinliğin ortaya çıkarttığı hezimeti ve zorluğu kaldıralım.
Neden?
Şehir kalkınırsa hep beraber kalkınır. Şehir büyürse içerisindeki dinamikleri ile büyür. Şehir küçülürse, kaybederse hep beraber kaybederiz de ondan.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum