Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

KAYSERİ

06 Şubat 2023 - 10:39

Kayseri her zaman çoğu konuda diğer illere bakarak ön planda olan bir şehir olmuştur. Coğrafik yapısı ile ticaretteki başarısı ile vergi rekoru ve hayırseverleri ile hep ön planda olan bir şehir konumunda olmuştur.
Siyasette rahmetli Özal'dan beri de tuttuğu siyasi görüşü takım tutar gibi tutmuş hep muhafazakar bir görüşü benimsemiştir. AK Parti'yi sevmiş sonuçta 17-0 olarak belediye başkanlıklarını ortağı ile birlikte tescillemiştir.
Son dönemde ise AK Parti il başkanları hep ön plana çıkmış fakat il başkanları Sayın Elitaş hariç hepsi geri planda bırakılmış milletvekili dahi yapılmamıştı. Şimdilerde ise son il başkanı Şaban Çopuroğlu'nun istifa edip milletvekili olarak genel merkezden gelecek bir haber bekliyor olması da acaba? sorularını sormamıza neden oluyor.
Bilindiği gibi, Sayın Elitaş'dan sonra kim il başkanı oldu ise hüsrana uğramış, kimi milletvekilleri ile kimi genel merkez ile ters düşmüş kimi de gönlüne küsmüş durumda. Hele hele daha önce görev yapmış ilçe başkanları. Onlarda bu küsenlerin darılanların arasında. İsterseniz telefon açın isterseniz yanlarına gidin. Hep bir kırgınlık içerisindeler.
Şimdi, bir taraftan yeni üyeler kazandırmak için yollara düşeceksiniz bir taraftanda size daha önce hizmet etmiş kişileri bu partiye tekrardan kazandıracaksınız. Temel göreviniz bu olmalı. Dışarısı yangın yeri. Birde telefonla üyeleri aramak onları AK Parti'ye aktif çalışmaya çağırmak bu şekilde olmamalı. Yanlarına gidebiliyor, hal ve hatırlarını sorabiliyorsanız sizin partiliniz, yoksa değil.
Bu itibarla Şaban Çopuroğlu il başkanı olarak milletvekilliğine adaylığı tartışılmamalı. Aday yapılmalı. Yoksa bu partiye il başkanı bulamazsınız. Teşkilat yeni gelecek il başkanı ile tamamen değiştirilmeli. Teşkilatta görev yapan arkadaşlarlarında bazıları bunu istiyor. Onlarda yeter diyorlar zaten. Demeseler teşkilatlardaki mental yorgunluk ortaya çıkıyor. Vatandaş babalarının tapulu malımı teşkilat diyor.
Bana göre istifalar bu hafta genel merkezin müsade ettiği ölçüde başlayacak, sonuçta Şaban Çopuroğlu milletvekilliği için il başkanlığından ayrılıp olursa da olmazsa da işine bakacak. Tabi geçici bir süreliğine mi olur bilemiyorum ama bir başkan atanacak. Tabi isimler çok. İl başkanı olmak için ama teşkilatta genel merkeze ''bizden bir vekil olsun'' mesajını verecek. Şimdi anketlerde eskileri istemiyoruz diyen seçmen sayısı çoğunlukta. Eskiler istenmiyorsa yenilerini de sizin bulmanız gerekir.
Kısacası Kayseri'de AK Partinin işi bir hayli zor.
Neden?
Eskileri bir kenara bıraktık da yeniler kim?
O da diğer yazımızda.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum