Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

NASIL

29 Ocak 2023 - 11:54

Sözler vardır her şeyi anlatır. Sözler vardır hiçbir şey anlamazsınız. Konular vardır derli topludur, bir çırpıda her şeyi göz önüne serersiniz. Bazen bir tavırdır sizi olaylar karşısında tepkileriniz ortaya koyar.
Bazen ise sadece bakar gözleriniz anlatır her şeyi.
Kayseri’deki bazı olaylar gibi.
Kayseri İl Milli Eğitim müdürü görevden alınarak yenisi atandı.
Varsın gelsin sıradaki.
Tabi burası Kayseri.
Kayseri’de düzene uyarsanız hiç bir sıkıntı yok. Düzen kurmaya çalışırsanız kötü bir durum.
Ne diyelim.
Maşallah.
Böyle gerek görülüyormuş demek ki.
Herkesin bir bildiği vardır elbet.
Her yapılan işin karşılığı mutlaka olur. 
Gelelim esas konumuz siyasete.
Siyasette AK Parti cephesinde genel merkezden gelecek habere herkes endeksleşmiş durumda. Genel merkez ne zaman istifaları alıyoruz derse istifa edecek çok kimse var. Tabi genel merkezin duyurusu ile Kayseri’de çok taş yerinden oynar.
Develi ilçesinde ki durum da Osman TURAN ön plana çıkıyor. Kayseri merkezde Av. Ramazan Bedir de istifa edecekler arasında. Pınarbaşı’nda Türkay Kara, Kocasinan’da Hüseyin Okandan derken liste bayağı uzayıp gidecek gibi.
Tabi AK Parti iktidar partisi olması sebebi ile ince eleyip sık dokuyacak. Yeniler ve eskiler arasında kıyasıya rekabet oluşurken vatandaşın istediği YENİLİK.
Ve yeniler.
Bu sebeple Kayseri çok önemli bir siyaset virajında.
Ya vatandaşın sesine kulak verilecek yenilenme ile yola devam edilecek, ya da kaybedilecek. Kimse bunu göze almaz. Tabi yenilenirkende donanımlı, vatandaş tarafından kabul gören kişilerin ortaya çıkması ve onların bu işi yapabileceğine kanaat getirilmesi gerekir.
Yoksa, yoksasını düşünmüyorum bile.
Nasıl bir tedbir alınacak?
Nasıl bir liste çıkacak çok önemli. Tabi siyasetin önde gelenleri buna bir tedbir alıp çare bulacak. Yoksa sokak ayrı, kendileri ayrı bir tutum alırsa sıkıntı olacağını herkes biliyor.
Birde AK Parti iktidarın getirdiği Recep Tayyip Erdoğan rüzgarı ile gidiyor. Herkes Sayın Cumhurbaşkanı ile yol arkadaşlık yapmak istiyor. Şerefli bir göreve talip olmak istiyor. Bu sebeplede bende geçen yıllardakinden daha fazla milletvekilliği aday adaylığı fazla olacak.
Genç ve dinamik olması, gençlik kollarında bunca hizmet vermesi sebebi ile Hüseyin OKANDAN ın bir tık diğer aday adaylarına göre önde götürüyor. Bende aday. Ama kaçıncı sıra onu bilemiyorum.
Ramazan Bedir, parti içerisinde il yönetiminde uzunca süredir görev yapıyor. Aday adaylardan biriside o. Onunla ilgili paylaşımları diğer yazılarımda paylaşacağım. İlçelerde karşılığı nedir? Ne yapmalı? Bunların tamamını diğer yazılarımızda uzun uzun anlatacağım.
Kısacası nasıl bir aday adayı bizi bekliyor bekleyip göreceğiz.
Ne diyelim, bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum