Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

DEVELİ

03 Şubat 2023 - 10:30

İlçe ilçe gözlemlerimi yazmaya devam ediyorum. Bugün günlerden Develi olsun. Şeker ve tansiyonu olmayanlar için Develi Cıvıklısının bulunduğu insanı mert, hayırseverleri ile anılan güzel bir ilçemiz Develi.
Develide siyaset hangi taraftan esiyor?
Kim kimi destekliyor?
İstediği desteği bulamayan Mustafa AKSU BBP sinden mi aday adayı olacak?
Siyaset, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği aday adaylığı süreci nedeni ile adeta kilitlenmiş durumda. 6 lı masa hala Cumhurbaşkanı adayını belirleyemezken 6 yerden ayrı ses gelirken Cumhur ittifakında da milletvekili olabilmek için insanlar adeta yarış haline girdiler.
Develi ilçesinde de ayrı bir hava solunuyor.
Bir taraftan AK Parti İlçe Başkanı Osman Turan aday olarak gözükürken diğer taraftanda Develili hemşerileri de kendilerinin aday adayı olarak gösterilmesinden yana. Develili bürokratlar AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin makamında randevu talep etmeye çalışıyorlar. Bu arada en çok makamı ziyaret edilen siyasetçide bence Sayın Özhaseki.
Durum Develililer açısından bir hayli zor gibi gözüküyor. Daha önce Milletvekilliği yapmış Sami Dedeoğlu aday adaylığına başvuruda sıra bekliyor gibi. İki kişi de halen aktif halde bakan yardımcılığına devam ediyor. Onlarında niyetleri var gibi. Birde daha önce tarım bakan yardımcılığı yapmış Sayın Mustafa AKSU var.
Tabi Mustafa AKSU , Develi de tanınan birisi. İş insanı. AK Partide yer bulamazsa BBP’nin kapısını aşındırıyor. Ankara kulisleri böyle. Yani demek istiyor ki; ben AK Partide yer bulamazsam BBP de yerim hazır diyor. Develi'de kapı kapı dolaşıyor.
AK Parti İlçe başkanı Osman Turan ise , genel merkezden gelecek haberi bekliyor. İstifa edecek ve aday olmak için müracat edecek. Develi’de yapılan anketlerde birinci sırada Osman Turan var. Zamanında vatandaşlarla olan muhabbeti, sevecenliği, yol arkadaşlığı nedeni ile Develi'de önemli bir yere sahip.
Tabi biz bunları söylerken neler yaşanacak şimdilik belli değil.
Bakalım.
Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum