Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

BULUŞMA…

31 Mart 2023 - 10:37

İnce ince bir kar yağar, tozar elif elif diye
Evet, elif dik durmak.
Diklenmemek anlamında kullanılmış.
Yunus Emre, halk aşığı iken hak aşığı olmuş İslam ile şereflenenlerin de manevi lideri olmuş.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile CHP Genel Başkanı arasında ki görüşme Türkiye'nin gündeminde idi. Görüşme gerçekleşti. Basın toplantısı sonunda İnce, Kılıçdaroğluna  ''hoşgeldiniz güle güle'' dedi.
Burada film koptu.
Siyasi literatürde bu, hadin gidin demekti.
Bu ikilinin daha önceleri konuşmalarında Kılıçdaroğlu'nun Sayın İnce; “gel bakalım buraya Muharrem’in rövanşını da böyle almış oldu.
Tabi Muharrem İnce'nin kim ne derse desin sokakta karşılığı var. Özellikle de gençler üzerinde.  Kayseri'de sokak röportajlarında da karşılığı gözüküyor. Sayın İnce'nin aklını okuyacak değiliz, zaten bu da mümkün değil ama İnce'nin hesabı gere ekten çok ama çok ince. İlmi siyaset yapıyor. Hem kendisine CHP de yapılan haksızlıkların öcünü alıyor, hem de tıpış tıpış geleceksiniz diyor. Asıl amacı ise CHP Genel başkanlığını kazanmak.
Kayseri ziyaretinde yakından takip edip sohbet etme imkanı bulduğum Sayın İnce, her açıklamasında CHP'nin iyi yönetilmediğini söylüyor olması CHP ile ilerde bir hesaplaşmanın olacağının da işareti.
CHP eğer Memleket Partisi ile yol yürüyecekse Muharrem İnce'ye biat edecek. Yoksa hep hoş geldiniz güle güle ile karşılaşırsınız.
Siyaset etme bulma dünyasıdır.
Ne ekerseniz onu biçersiniz. CHP şimdiye kadar hep hizipcilikle, kendinden başka lider görmeyen kişilerce yönetildi. Skandallarla kasetlerle ve kaoslarla anıldı. Bu sebeple Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi sonrası Muharrem İnce'ye gitmesi ve İnce'nin biz PKK’yı yanına alanlarla yol arkadaşlığı yapmayacağız demesi muhtemelen düşünülen millet ittifakına katılmanın da yolunu kapatmış durumda.
Tabi, siyasetin bir dakikasına güven olmaz.
Daha köprünün altından çok sular akar....
Elif, dik duran diklik yapmayan anlamındadır.
Siyasette kim dik duracak bekleyip göreceğiz.
Vav olanlara duyurulur.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum