Reklam
Neriman AYAN

Neriman AYAN

Eğitimci

YAŞAM KURALLARINIZ OLSUN

26 Ağustos 2020 - 10:29

Gülümsemekle Başlayın
Gülmenin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Gülümsemek iki kişi arasındaki en kısa mesafeyi oluşturur. Pozitif enerji katar. Stresi azaltıp, kan basıncınızı düşürür ve bağışıklık sistemimize iyi gelir. O yüzden hayata karşı daha güler yüzlü daha esprili olmakta fayda var. İster iş yerinizde ister okulda ister ev de ailenizle ya da yakın arkadaşlarınızla birlikteyken de mutlaka hayatınızda kahkahalar ve gülümsemeler olsun.
Su İçmeyi İhmal Etmeyin
Su içmekte gülümseme kadar önemli. Metabolizmanızı hızlandırıcı ve kilo vermeye yardımcı olan su aynı zamanda yeni kan ve kas hücrelerinin oluşmasında önemli rol oynar. Cildi güzelleştirip, kan dolaşımını düzenler. Toksinleri vücudumuzdan atar. Enfeksiyon ile savaşır. Sabah uyandığımızda önce gülümsemeyi ardından ılık bir su içmeyi ihmal etmeyelim.
Nefes
Doğru nefes alıp vermek çok önemlidir. Hücrelere bol oksijen gitmesi kanın temizlenmesini sağlar. Kendinizi daha pozitif, enerjik, mutlu hissetmenizi sağlar. Konsantrasyonu artırır, stresleri azaltır.
Planlı Yaşayın
Gün içerisinde yapılacaklar listesi oluşturun mutlaka. Hazırladığınız plana ve programa uymak kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar.
Stresten Uzak Durun
Stresin en büyük etkisi enerji ve mod düşüklüğüdür. Bununla birlikte baş ağrısı, baş dönmesi, kızgınlık, tedirginlik ve panik ortamlarına yol açar.
Uyku Önemi
Düzenli ve disiplinli bir hayat için uyku çok önemlidir. Nefes alma kalp sağlığımız için bağırsaklarımız için ve psikolojik rahatsızlıklar için düzenli uyku çok önemlidir.
Önemli İpuçları
Suyu, gece yerine daha çok gündüz saatlerinde tüketin. Akşam 17.00 den sonra yemek yememeye dikkat edin. Gece 23.00-03.00 saatlerinde mutlaka uyku da olun. Telefon şarjınız çok azaldıysa, radyasyon 1000 kat daha fazla olacağı için telefondan uzak durun.
Hayatı Sevdiklerinizle Paylaşın
İnsan hayatı; teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatı kolaylaştırırken insan için yalnızlığı ve mutsuzluğu da beraberinde getiriyor. Günlük koşturmalarımız yorgunluk, yoğunluk stresler güvensizlikler, kavgalar ve birbirine zaman ayırma gibi nedenlerle birbirimize sarılmayı ve yüz yüze bakmayı unuttuk. O yüzden bu kargaşada sevdiklerinize dönün sarılın ve hayatı paylaşın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum