Reklam
SİNAN AKDEMİR

SİNAN AKDEMİR

AŞK...

20 Eylül 2021 - 10:02

Aşk. Herkesin kendine göre tarif ettiği kendince yaşadığı, insanı insan yapan bir duygu. Ama ne yazık ki her şeyin içini boşaltan günümüz insanı AŞK ı nerede ise flört ile aynı seviyeye indirmiştir. Oysa AŞK yaratıcının insan ruhuna üflediği en değerli şeydir. Nietzsche aşkı tarif ederken İnsan arzularını sever, arzuladıklarını değil der. Acaba öylemi? Öte yandan Tolstoy; Aşk ı bir insanın bir başkasını her şeyin üstünde görmesidir diye tarif eder. Bu örnekleri ve tanımları çoğaltmada sıkıntı yok bu da gösteriyor ki AŞK her insana göre değişen bir duygu.
Aşk dan bahsederken salt karşı cinse olan Aşk ı ortaya koyarsak tanımlamamız eksik olur. Karşı cinse duyulan Aşk ın ötesin de Allah aşkı ,evlat aşkı ,mal-para aşkı da aşkın çeşitleri arasındadır.
Âşık olan kalp değil akıldır diye tarif edenler aşk a beynimizin ürettiği hormonların neden olduğunu ispatlama yarışına girerler. Nedenleri ne olursa olsun Aşk insana verilmiş en güzel duygudur. Sevginin en üst derecesidir Aşk. Arzu, çekicilik, bağımlılık, yüceleştirme ve yoksunluk korkusu aşkı oluşturan duygulardır. Aşk bakmakla güzelleşir konuşmakla zenginleşir hasretle pişer. Mevlana ne güzel tarif eder… AŞK sandığın kadar değil yandığın kadardır.
Aşk bazen bir çiçeğin yaprağında bazen bir kuşun sesinde bazen bir kelebeğin kanadında gösterir kendini sana. Kimi geceler yıldızları sevgiliyi arar gibi ararken ,kimi geceler dalgalarda sesini duyarsın maşukun. Aynı nefesi solursun nerede olursan ol aynı rüyayı görürsün nerede yatarsan yat. Görmeden de seversin duymadan da aşkı yaşarsın öyle bir duygu ki AŞK ilahi bir bağın iki tarafısındır. Bazen tek başına yanarsın.Bilmez maşukun gönlündeki yangının ruhunu yakıp kavurduğunu. Haykırışların gönül duvarlarına ümitsizce çarpsa da AŞK büyümeye devam eder kök saldığı ruhunda. Bazen hiç gitmeyecek gibi seversin bazen hep gelecek gibi beklersin .Narsist insanlar aşık olamazlar çünkü onlar sadece kendilerini yüce görürler oysa AŞK  sevdiğini yüceltme sanatıdır. Samimi Aşk her daim karşılığını alır yeter ki o gönlün kapısında durmayı bil.. Uzaklıklardan korkma rüzgar gibidir uzaklıklar AŞK a;  küçük olanları söndürür ama büyük olanları alevlendirir. Aşk deyince akla gelen ilk isim Mevlana’nın şu sözü ile noktayı koyalım. Ey canımın sahibi Yar..! Sen benim olduktan sonra, Kaybettiklerimin ne önemi var.
Sevgi yolunuzu aydınlatsın AŞK rehberiniz olsun.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum