Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

SON ON GÜN…

05 Aralık 2022 - 10:26

Artık her şey seçime endeksli.
Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekilliği seçimi için tüm partiler hazırlıklarını seçim üzerine kuruyorlar. Tabi AK Parti seçime hazırım diyor. Muhalefet ise 6’lı masadan medet umarak hatta 6-7-8 ortaklı bir ittifakada yakın durumda.
Tabi genel seçim.
Her parti kazanmak ve icraatlarını vatandaşlara kabul ettirmek için var gücü ile çalışacak.
Biz de yerelde vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyoruz.
AK Parti de durum nasıl olacak?
İl başkanı Şaban Çopuroğlu ile Cuma günü konuştuk. Sorularımızı siyasi üslup ile cevaplandırdı. Ne adayım dedi ne de il başkanlığına devam edeceğim dedi. 4,5 yıl oldu. Tabi siyasi üslup ile cevap vermesi normal.
Şimdilik milletvekili olmak isteyen ilçe başkanları varsa onlar dahi bende, genel merkezin istifa edin talimatı gelirse ona uyacağız ama şimdilik böyle bir şey yok dedi.
Tabi, bana göre milletvekili olmak isteyen kim varsa bu ayın 15 ine kadar parti içerisinden olanlar için söylüyorum istifa etmeleri gerekiyor. Kamuda görevli bürokratların ise Ocak ayının 15’i yada sonuna kadar istifa etmeleri görüşü hakim.
Niye?
2015 seçimlerinde bürokratlar Şubat ayının sonunda istifa etmişlerdi. Son gün bu idi. Haziran seçimlerine hatırlarsanız 7 Haziran seçimleri için söylüyorum. Seçimleri 4,5 ay kala istifa edilmişti bürokratlar için. Parti içerisinde olanlar daha önce istifalarını verdiklerine göre bana kalırsa 10 gün sonra en geç parti içinden milletvekili olmak isteyenlerin istifaları alınmaya başlar.
Kısacası önümüzde ki on günde kimler istifa edecek bekleyip göreceğiz.
Tabi tüm bunlar olurken AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu istifa ederse hemen il başkanı adayları hazır. Birincisi Mehmet Adıgüzel diğeri ise Melikgazi İlçe Başkanı Gökan Ülke. Bu iki ismi ayrı ayrı köşelerimizde sizlere aktaracağız.
İstifalar başlayınca iki ilçe başkanı da AK Parti İlçe başkanlığını bırakacak gibi. Pınarbaşı ilçe başkanı Türkay Kara ve Develi İlçe Başkanı Osman Turan. Gerek Osman Turan ve gerekse Türkay Kara’nında yerine başkanlar anında seçilir.
Kısacası AK Parti İl teşkilatında da ilçe teşkilatlarında da köklü değişiklikler olacak.
Niye mi?
Görünen köy kılavuz istemezde ondan.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum