Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

SAHANIN ANALİZİ…

20 Ocak 2023 - 10:46

Oturmayın.
Çıkın sahaya dolaşın.
Vatandaşı dinleyin. Telefonlarınıza bakın. Gençleri dinleyin.
Mesajlarınıza dönün.
Sahanın analizi bu.
Yaklaşık iki yıldır kapı kapı dolaşan birisi olarak, gitmediğimiz ilçe kalmadı. Hemen hemen tüm vatandaşları dinledim. Uğrayabildiğim kadar teşkilatlara uğradım. Siyasetin nabzı kahvehanelere, çay ocaklarına uğrayıp çaylarını içtim.
Kimi ile patates tarlasında kimi ile pancar sökerken konuştum.
Vatandaş dertli.
Sorunları var.
Dinleyip çözüm üretmeye gayret ettim. İlçelerin ve mahallelerin analizlerini çıkarttım.
Sonuçta, ulaşamadığınız kişi, size birşeylerini anlatamayan kişi sizinle ilgili çokta iyi şeyler düşünmüyor.
Neden?
Kendisine bir bilir kişi ya da kendi sorunlarını çözecek bir kişi bir muhatap arıyor. Eğer bu konuların muhatabı değilseniz, oldu bitti ile siyasete giriyorsunuz demektir. Oldu bitti ile siyasete girenler, hayatlarında bir kapı bile çalmamış olanlar bağlı oldukları siyasi partilere zarar verir.
Şu an için olan olaylarda bu şekilde.
Seçim yaklaşınca teşkilatlara uğrayan, ya da ilçe ilçe gezen kişileri vatandaş istemiyor. Siyasette ''taşradaki oyları toplasanız hepsi ne kadar eder'' sözü de çok yanlış. Damla birikir sel olur misali sıkıntılı bir durum ortaya çıkarırsınız.
İlçe belediye başkanlarına gelecek olursak, Belsin, Anafartalar Mahallesi gibi büyük mahallelerin muhtarları bile sizden daha fazla oy alıyor. Onlar muhtar siz belediye başkanısınız. Çözüm üretin. Sırtınızı büyükşehir belediyesi dayayıp başkanlık yapılmaz.
İyi ki reis var.
Örneğin Hacılar.
Bu ilçede AK Parti kimi koyarsa koysun kazanır. Burada şahıs değil parti önemli. Millet Reise oy veriyor. Bu sebeple başkanlarda kendilerine çeki düzen vermeli. 17-0 başarı mı? Tabi ki başarı. Ama kimin başarısı?
Ona bakmak lazım.
Bir başka örnek: Sarıoğlan Belediyesi. Doğalgaz alt yapısı nedeni ile bitmeyen  asfalt çilesi seçimlere size köstek olarak döner. Vatandaşın ayağını yağmurda karda çamurdan biran evvel kurtarmanız gerekir. Maşallah başkanı hiçbir yerde göremedik. Ya hasta ya da işi oldu. Belediye başkanının tek işi olur, o da millete hizmet etmek. Yoksa niye seçildiniz niye başkanlık için uğraştınız ki?
Velhasıl, çalışmadan üretmeden sadece Reisin çalışması ile oy alırsınız.
Madem reisden dolayı oy alacaksanız size ne gerek var ki?
Çokta biçimlenmeye gerek yok.
Benden söylemesi.
Bugünlükte bu kadar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum