Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

YAVAŞ…

06 Kasım 2022 - 11:25

Biraz acele etmiyor muyuz?
Turizm, her il için vazgeçilmez bir değer. Kayseri'de ise her Anadolu kenti gibi nice cevherler var. Üç medeniyeti bir arada yaşayan tarihi kent.
M.Ö. ise daha keşfedilmemiş nice yerler var.
Özellikle tarihi yerleşim yerlerinin adeta merkezi Kayseri.
Yeşilhisar Soğanlı bunlarda bazıları.
Yapılanlara kesinlikle bir sözüm yok. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin eline emeğine sağlık.
Soğanlıya turlar düzenlenmeye başladı. Giden arkadaşlar oldu. Daha yolun başındayız abi bu kadar reklam yaptık ama işemeye tuvalet bulamadık dediler.
Doğrudur.
İş sadece asfalt ilede hallolunmuyor. Alt yapı ve temel ihtiyaçların nasıl karşılanacağıda önemli. Hele hele Soğanlı çok geniş bir alana sahip. Girişlerin ücretsiz olması muhtarın yerinin daha aktif hale getirilmesi bunlar o bölge için gerekli olan şeyler. Bunları söylerken yapılanları gözardı etmiyorum.
Balon turizmi başlatmakta da geç kalınmış bir bölgemiz ama gerekli izinler alınmışken gerekli denetimler iyi şekilde yapılmazsa geçenlerde Avanons’ta İspanyol turistlerin başına gelen yerli turistlerinde başına gelebilir.
Yoksa iyi yapılan şeyleri takdir etmek bizim görevimiz. Başarılı insanları yazmakta. Ama önce çuvaldızı kendimize batıralım isterseniz.
Benimkisi sadece bir uyarı.
Daha temel ihtiyaçları karşılayacak ortamlar tam temin edilmeden gerekli reklamların yapılmaması gerekir diye düşünenlerdenim. Belki kızabilirsiniz ama dost acı söyler.
Elimizde reklamını tanıtımını yapacağımız o kadar çok değerimiz var ki. Bunlar bu şehirde yaşana birisi olarak tabi ki bizleri heyecanlandırıyor. Koordineli çalışmanın daha doğrusu birlikteki rahmeti paylaşıyor hem belediyeler hemde Kayseri Valiliği.
Ama biraz sabır, biraz daha teferruatları göz ardı ederek çalışmak inşallah şehrimizide beldelerimizide başarıya ulaştırır. Örnek mi? Örnek atlar diyarı olarak adlandıracagımız Hörmetçi. Önce Hörmetçi’deki kanal ve kanalın suyu temizlenmeli. Sanayi atıkları atılmamalı. Orada bulunan Manda üreticilerin tek hayvanlarını girdireceği su bu kanal ve orada az kalmış olan yeşil alan. Bari orayı muhafaza altında tutalım. Ortalığı pislik götürüken oralara yerli turisti boş verin şehirden kimseyi götüremezsiniz.
Kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi bir şey olur.
Bu günlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum