Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

YAPMAYIN...

18 Mayıs 2021 - 10:11

Yeni yetme denirdi işe yeni başlamış olanlara. Hatta usta çırak ilişkisinde ve Ahi kültüründe deneyim sahibi olanlar için usta tabiri yapılır saygı duyulurdu.
Ama şimdi nerede böyle insanlar.
Aslında insan olmanın gereğinde vardır saygı ve muhabbet.
Kendi mesleğimizde de öyledir. Öyle olmalıdır demek daha doğru olur. Yunus Emre’nin hocası Taptuk Emre'nin yanına 40 yıl sonra gidebilmesi ve pirinden yani hocasından ''bizim Yunus'' mu sözünü duyabilmesi için çok uzun zamanlar geçmiş olması bir örnektir sadece.
Maalesef bizim yeniyetmeler bırakın 40 yılı 40 gün sonra adam oldum sanıyorlar. Adam ile pancarı ayırt edemiyorlar.
Yapmayın arkadaşlar, biraz mesleğinize saygı gösterin.
Mesleğinize saygınız yoksa insanlığınızda yok demektir.
Nerden tutarsanız elinizde kalıyor.
On günlük seyisliğinizle ata binmeye çalışıyorsunuz ya o at sizi atar. Attıktan sonrada bir daha o ata binemezsiniz. Tabiri caizse at size biner.
Ortalık gazeteci doldu.
İnternet sitelerinin çokluğu, İletişimde okuyan iletişimsizler, ya da okul özürlü ne kadar insan varsa bu mesleğin içine girdi, maalesef.  Büyüğünü küçüğünü tanımayan adına gazeteci denilen insanlar peydah oldu. İletişim Fakülteleri ne yapar? Saldım çayıra rabbim kayıra mı der? Bu okulda ne okutulur. İnsan ilişkilerinin anlatıldığı bir ders yoksa böyle bir ders okutulmalı. Hepsinin işi lay lay lom. Toplum olarak travma geçiren gençler bir işide tam yapın da dişimizi kıralım. Sayın dekan ve hocalara açık ilanımdır. Bom boş adamlar mezun oluyor. Bunun düzeltilmesi için ne yapılmalı onu tartışmamız gerekir. Daha dünkü cücükler bu mesleğe yıllarını vermiş insanları eleştiriyorsa pes doğrusu. 
Önce edep.
Sonra insan.
Daha sonra gazeteci.
Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi, bir insanda yok ise edep, neylesin medrese mektep'! Okusa alim olsa, yine merkep, yine merkep.
Örnekleri çoğaltabiliriz.
Ya bunları muhatap alanlara ne demeli?
O da ayrı bir zulüm bence.
Yunus Emre'den başladık, onunla devam edelim; Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep, illa edep.
Bu sözler sizlerin de bizlerinde kulağına tekrar küpe olsun.
Gün gelir lazım olur.
Çünkü, edep, başka bir şey azizim okumakla öğrenilmiyor da ondan.
Bugünlükte bu kadar,
Kalın Sağlıcakla. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum