Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

YAHYALI GERÇEĞİ - 1

30 Mart 2021 - 10:05

Yahyalı ya gideniniz vardır.
Gitmeyeniniz çok şey kaçırmıştır. En azından tertemiz havasından faydalanmamışsınızdır.
Başkan sevilen biri.
Gönüllere girmiş. Vatandaşın yanında ve yakınında olmuş.
Bizim farklı konulardaki işlerimiz vardı ama hala bitiremedik. Vatandaşlar bazı konularda dikkatli. Virüs konusunda da bir panik havası yok ama tedbirlere uyulmadığı zaman virüs yayılma hızı her yerde olduğu gibi orada da tavan yapmış. Önlemler alınıyor mu? Alınıyor elbet ama hala ev oturmalarından vatandaşlarımız vaz geçmiş değil. Düğün dernek işlerinden de vazgeçen yok.
Tabi kolluk kuvvetleri ve sağlık çalışanlarının böyle durumlarda pekte yapacakları bir şey yok ama şimdilik yavaş yavaş düzene giren bir ilçemiz.
Yahyalı’da rafting yapılıyor.
Bir takımı bile var.
Camikebir Mahallesi’ndeki çay ocakları kapalı olsa da, Cumhuriyet meydanında bu bizim eski tabir ile sınıkçı yeni tabir ile fizyoterapi yapan abimizin dükkanına gelirken vatandaşlarımızı sırası üstü görmeniz mümkün.   Çay içen de var, oturanda. Cumhuriyet Meydanı da artık kameralarla izleniyor. Meydanda ki oturma alanları şimdilik boş. Hepimizin dileği inşallah bir an evvel virüsten kurtuluruz ve meydanlarımız o eski günlere döner.
Gözüme çarpan sarrafların hemen yanı başında caminin yanındaki minibüsler. Orayı daraltmış, pandemi olmasına rağmen oradaki kalabalığın sebebi bence o. Birde kültürel zenginliklerimiz tam anlamı ile sergileneceği bir yerde maalesef yok.
On gün içerisinde hemen hemen girmediğimiz bir yer kalmadı. 
Meydanın orta yerinde YAHYALI yazısı dışında fotoğraf alabileceğiniz bir yerde pek yok.  Tabi bu aslında Yahyalı’nın coğrafi konumu ile alakalı. İlçenin ortasında geçen su kaynaklarının olması bir dezavantaj bence. Yokuşları ile gidip görebileceğiniz Aladağlar, Kapuzbaşı şelaleleri var. Kapuzbaşı’na giderken Rüzgar gülleri ile sizi karşılıyor tabiat. Kapuzbaşı’nda da muhtar.
Tabi bunlar Yahyalı için güzellikler, birde siyaset noktasında da çok şey var Yahyalı da.  
Yahyalı’da mübarek zatlarda var.  Allah onlardan razı olsun. Yahyalılı Hacı Hasan Efendinin öğrencileri, onun yanında yetişenler topluma örnek olmaya hak ile batılı ayırma noktasında bilgilerini Allah rızası için aktarmaya devam ediyor. İsimlerini sayamadığım hak yolunun yolcularına şükranlarımı sunuyorum.
 Rabbim hepsinden razı olsun.
Siyaseti de yazacağız. Yahyalı’da siyasette hareketli. Cumhur ittifakının yanı sıra Yeniden Refah Partisi Yahyalı’da ilçe teşkilatlanmalarını yaptı. Üye kayıtları hızla devam ediyor. AK Parti Yahyalı’da nasıl? Son durumu ne? Onu da ilerleyen yazılarımızda aktarmaya devam edeceğim. Konuşulacak çok şey var. Madencileri dinledik. Maden çalışanlarını da. Birçok STK ya ev sahipliği yapan Yahyalı sadece elma ve kirazı ile meşhur değil. Alimi ile uleması ile dürüst insanları ile de meşhur. Hepsini tek tek anlatacağız. Yapmakta olduğumuz anket çalışması da sadece bizi bağlıyor. Bilginiz olsun. 
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum