Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

VALİ NE YAPSIN?

02 Mart 2021 - 10:12

Malum ortalık kötü. Herkes birbirlerine bulaş bulaştırmakla meşgul. Kimi cenazeden, kimi toplantı salonlarından, kimi ise taziye evlerinden büyük bir gayretle virüs bulaştırmaya devam ediyor.
Son bir hafta içerisinde Kayseri örneğinde olduğu gibi.
Şehrimizin Valisi Sayın Şehmus Günaydın da bu konuya dikkat çekerek vaka sayılarında artış yaşandığını ve vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerektiğini medya aracılığı ile duyurmakta. Sağlık il Müdürünü de yanına alarak meydanlarlarda ki kontrol noktasında vatandaşları uyarmakta.
Bunun dışında belki de ilk defa Erciyes’e gitmeye çalışan hafta sonu kaçamak yapmak isteyenlerde artık sıkı kontroller sayesinde bu işi gerçekleştiremediler. Sayın Valimizin talimatı ile seyahat izin belgesi olmayanların dışında hafta sonları muaf olanlar bu hafta denetimlere takıldı. Bu da Erciyes güzergahında uzun kuyruklar oluşturdu da artık denetimlerin daha sıklaştığını ve herkesin kafasına göre hafta sonlarında Erciyes'te olamayacağını gösterdi.
Denetimleri haberleştirmek için çektim.
Hafta sonu kısıtlamasında dışarı çıkma hakkı olanlar Erciyes'in yolunu tutmuştu.
Sayın Valimizin attığı tweet ve denetim ile aslında Erciyes'te bulunma hakları yoktu. Geri gönderildiler. Bence geri gönderilmeden önce cezai müeyyideleri de uygulanmalı idi. Ceza yazıldı ise ben 15 dakikalık çekim sırasında görmedim.
Neden?
Bu kadar açıklamalara ve uyarılara rağmen siz hala  hafta sonunu kendinize verilen kısıtlamadan muaf yazısı ile Erciyes’e çıkmaya çalışıyorsanız ceza size de uygulanmalı. Seyahat belgeniz yok, Erciyest’e konaklama belgeniz yok ama hala ısrar ediyorsanız da bunun bir bedeli olmalı.
Bu arada şehrin Valisi daha ne yapmalı. Gerek sosyal medya hesabından gerekse yazılı ve görsel medya aracılığı ile ''kısıtlama ya uyun'' zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın'' mesajı veren ve şehrin daha iyi konuma gelmesini isteyen bir Vali daha ne yapsın?  Onu da sizlerin takdirine bırakıyorum.
Valimizi de tüm bürokratlarımızı da seviyoruz.
Dip not: Her şehrin bir hafızası vardır. Hafıza-i beşer yanılmaz. Bu yapılanlarda görsel medya aracılığı ile şehrin hafızası da tutuluyor.  Bu kadar yasaklama ve kısıtlama kurallarına rağmen inadına sokağa çıkmakta, kurallara uymamakta ısrar eden gece polis noktalarından kaçanlar, kapalı mekanları açarak kumar oynayanlar, cenaze yemeklerine katılanlarda bu şehre ve bu millete zarar verdiklerini unutmamalıdırlar. Bu arada Şıhlı Mahallesi’ndeki coronavirus ve mutasyonlu virüsü bir öğretmenimizin önce eşine sonra öğrencilerine bulaştırdığını belirtelim.
Ne yapacağız?
Bazen gazeteci olarak Kayseri'deki mutasyonlu virüs sayısını, yada coronavirus sayısını öğrenmek için ne yapmalıyız?
Kimden bilgi almalıyız?
Bu işte naçar kaldık. Kime sorsanız bilmiyor? Sağlık Bakanlığımızın özel kalemine mi ulaşacağız?
Ya da bir bilen varsa bize söylesin?
Erciyes Üniversitesinde koronavirüslü ya da mutasyonlu virüslü hastamız ne kadar aynısı da Şehir Hastanesi için geçerli? Biz bu sayıları alalım ki vatandaşlarımızı haberlerimiz de uyaralım?
Gerçi Sayın Valimizi dinlemeyenler bizi hiç dinlemez ama kamuoyu adına bize sorulan soruları dilimiz döndüğünce şehrimizin ''eminlerine'' sormuş olalım.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum