Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

SİYASETE GENEL BİR BAKIŞ

10 Mart 2021 - 10:05

CHP’den ayrılanlar bir değil iki parti kuruyor. Sarıgül ve memleket hareketinin başında Muharrem İnce.
İyi Parti içerisinden Ümit Özdağ ile yeni bir parti doğuyor. Saadet Partisi’nden Yeniden Refahın çıktığı gibi.
Geçmiş zamanda da böyle şeyler olmuştu. Özellikle MHP kanadından ayrılanlar Aydınlık Türkiye Partisini kurmuştu. BBP de MHP içerisinden kopanlarla yeni bir oluşum sağlamıştı. Bu örnekleri arttırmak daha da mümkün. Kimi uzun soluklu olmuş kimisi ise tıkanmıştı. İYİ Parti de MHP’den ayrılanlarla dolu idi.
Bu sebeple kavga büyüktü.
Ülkücülerin elleri ile yaptığı işareti İYİ partililer Erciyes'te Otağda yapınca da kızılca kıyamet kopmuştu.
Hatırlanacağı üzere, Kayseri’den zehir zemberek açıklama yapılarak gönderilmişti İYİ partililer. Kimine göre Milliyetçilik kavramı farklı, kimine göre daha bir başka olacak ki bu kavga uzun uzadıya sürecek gibi.
Kopmalara dikkat edecek olursak hep MHP'den.
Yapılmak istenen ortada açık ve net. MHP’nin büyümesini engellemek için herkes elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama MHP de kemikleşmiş bir oy potansiyeli her zaman var. İçsel muhalefet son dönemlerde dillendirilmiş Ozan Arif ile şiirler hatta türkülere ve marşla konu olmuştu. Ne olursa olsun MHP bu ülkenin en büyük dinamiklerinden siyasetin en önemli ortaklarından birisidir. Bu kadar ayrılmalara ve bu kadar yıpratılmaya rağmen dimdik ayakta durmak her babayiğidin ve her partinin altından kalkacağı bir durum değil. Ayrılmaları, küsmeleri vs şeyleri toplayacak olursa MHP’nin gerçek oyu yüzde ellilerde olurdu. Ama siyaset bu. Kim kiminle yürüyor ona bakmak gerekir. Çok sağlam bir yapıya sahip olan MHP’den sade toz almışlar demek ki. Şimdiye kadar tüm olumsuzluklara rağmen yıkılmadığına göre.
Çocukluğumuz ve gençliğimiz Rahmetli Başbuğun Erciyes'teki Kurultayına gitmekle geçerdi. Rahmetli Paşa Tanbay ve Metin Yılmaz abimle çadır kurmak keyifli olurdu. Gece yatarken Kayseri tabiri ile gelengi elinizde kolunuzda gezerdi.
Anlatılacak çok şey var daha. İyi ki o zamanlarda rahmetliyi dinleme fırsatımız olmuş. Kısacası partilerden kopmalar MHP hariç tümünün oylarında azalma meydana getirir. MHP’den asla.
Niye mi?
Siyaset uzun soluklu bir iş, soluğu yeten devam eder de ondan.
Kalın Sağlıcakla. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum