Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

SEVMEK GEREK

21 Şubat 2021 - 11:06

Çok uzun zamandır Kayseri'ye böyle bir bürokrat gelmedi. Sevecen tavırları ile tüm ilçe halkının gönlüne girdi. O Develi Kaymakamı Murat Duru. Sadece Develi Kaymakamlığı da yapmadı. Tomarza ilçesine uzun sürede baktı. Orada da iz bıraktı ki ilçe gezilerinde ondan bahseden vatandaşlarımızın sayısı hiçte az değil. Yeşilhisar ve İncesu ilçelerine de vekaleten bakan Develi Kaymakamımız halkın yanında ve halk ile iç içe olmanın rahatlığı ile tüm ilçelerde sevilen birisi.
Yanlış hatırlamıyorsam, Tomarza ve Yahyalı ilçelerinde 2 şer yıl, Yeşilhisar ilçesinde 7 ay, Hacılar ilçesinde 8 ay, Pınarbaşı ilçesinde ise 2 ay vekaleten Kaymakamlık yaptı.
Develi ilçesine ve diğer ilçelere sık sık giden birisi olarak hemen hemen her yerde ismi sıkça anılan birisi. Vatandaş ile iç içe, sorunlarını dinleyen, devletin şefkatli yüzünü hissettiren vatandaşını candan seven bir bürokrat.
Rabbim onun gibilerinin sayısını arttırsın.  Yaptığınız işi sevmeniz gerekir. Yoksa yapamazsınız. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bir şehre Vali olarak atanır. Daha iyi görevlerde vatanımız ve milletimiz için hizmetlerde bulunur diye umut ediyoruz. Diyorum ya rabbim sayılarını artırsın.
Bir taraftan idealist bu memleket için canını vermeye hazır askerimiz, polisimiz, Kaymakamımız, Valimiz varken, bir taraftan da bu memleketin dinamiklerine dinamit koymaya çalışan alçaklar var.  Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözü var;  Vatan sevgisi maya gibidir. Sütü bozuk olanda tutmaz.
Evet bu maya meselesi. Biz bu vatanın her yerini seviyoruz. Vatanını seven işini en iyi yapandır düsturu ilede elimizden ne geliyorsa çalışmaya, gayret etmeye devam ediyoruz. İşimize dört elle sarılarak ve daha çok gayret ederek çalışma, hizmet etmeye devam edeceğiz. Adımıza ne söylerseniz söyleyin. Bizim sevgimiz vatan, millet, bayrak, ezan sevgisi. Biraz önce sadece bir Kaymakamımızdan örnek verdim. Hem kendi ilçenizde hemde diğer ilçelere vekaleten de olsa bakacaksınız ve tüm ilçelerdeki halkın sevgisiniz kazanacaksınız. Allah sizden razı olsun. Bazı şeyler varki rıza-i bari için yapılır. Bu işlerde öyledir.
Dua biriktirmeli insan. Eş dost biriktirmeli. Senin ile beraber yürüyecek yol arkadaşı biriktirmeli. Vatana hizmetin bedeli olmaz. Bir öksüzün başını okşayabiliyorsanız, bir fakirin derdine derman olabiliyorsanız, ömrümüzün son durağında kazanan siz olacaksınız.
Birde seveceksiniz. Vatanınızı, milletinizi, işinizi.
Neden mi?
Sevmezseniz yapamazsınız.
Kalın Sağlıcakla. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum