Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

ŞEHRİN DİNAMİKLERİ

28 Şubat 2021 - 11:01

Şehrin dinamikleri denilince akla siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve dernekler geliyor. Bunların içerisinde gazeteciler yok.
Ama dertler ve sorunlar daha çok gazetecilere geliyor.
Dün Kazancılar çarşısından geçerken, yaz gazeteci yazzzz diye esnaflar bağırıyor. Kimi çay kimisi de kahve ikramı derken, sohbet koyulaştı. Sosyal mesafe kuralları dahilinde ve maske mesafe de tamam.
Tamam olmayan bir şey vardı; adına ne söylerseniz söyleyin, küçük yaşta dilenenler. Mendil satanlar, ayakkabı boyamak isteyenler.
Amaç mendil satmak değil. Mendil numune zaten. On dakika içerisinde ayakkabı boyamak için gelen kız çocukları da var. Bunların amacı da ayakkabı boyamak falan değil. Bunların hiçbirinde maske yok. Çoğu toplu geziyor. On, onbeş dakika arasında afakanlar bastı iki kelime ettirmiyorlar.
Yazık ediyoruz.
Orası tarihi bir mekan ve çarşı olarak Melikgazi Belediyemiz ve Sarraf ve Kuyumcular Odası tarafından yeni dizayn edilecek. Eğer bu kanayan yaraya bir çare bulunmazsa kimse o kadar para döküp Kazancılar çarşısının şeklini şemalini değiştirmesin.
Bu işi meslek edinenler var.
Ağlayarak mendil satma adına bu işi yapanlar, kuyumcudan ya da döviz bozdurmaya çalışanların yanından ayrılmayan çoluk, çocuk, dilenen zorla ekmek parası isteyen ne varsa maalesef Kazancılar Çarşısında.
Bir dokun bir ah işit.
Niye gelip buraların fotoğraflarını çekmiyor niye haber yapmıyorsun diyenlerin sayısı bir hayli fazla.
 Dertlerini anlattılar.
 Bizde yazalım inşallah dönüş olur dedik.
Sizden gelenlerde; Kale ve çevresindeki kuşlukların çevreye verdiği koku ile ilgili esnafı dinlemek lazım. Burada ağırlıkta bu şikayet söz konusu. İkinci istek ve talep kaldırım taşlarının çok fazla kırılıyor olması. Bastığınız zaman lap diye yüzünüze ve üzerinize su sıçratıyor olması şikayetler arasında. Son olarakta akşam saatlerinde gelmemi istediler gittim. Bürüngüz Caminden sonra yüzde seksen aydınlatma ışıklarının yanmadığı ve çok ıssız bir ortamın olduğuna şahit oldum. Esnafımızın taleplerini yerine getirmek adına yazdım. Şehrin dinamiklerine duyurulur.
Benden söylemesi.
Bugünde bu kadar.
Kalın Sağlıcakla. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum