Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

OLMUYOR...

18 Şubat 2021 - 10:01

İstasyon Caddesi’nden bahsediyorum. Akşam trafiğine baktığınızda kilitlenen bir yer. Saat 16.00-18.00 arası hep sıkıntılı.
Neden mi?
Rent A Car faaliyeti gösteren esnaflarımızın araç kiralama için gelen müşterilerine araç göstermeleri ve sürekli hatalı park yapmalarından. Birde her esnafın orada araba yıkamaları maalesef  İstasyon Caddesi’ni bitme noktasına geldi. Bunların denetimi nasıl oluyor bilmiyorum ama bu işle iştigal eden esnafımıza bir yer gösterilip orada sadece araç kiralama ofisleri olabilir. Yolu düşenler gündüz gözü ile giderse araba kiralama yeri değil de araç yıkama yeri olarak kullanılıyor.
Aslında emniyet teşkilatımızın mobeseden oraları takip etme imkanı var. Uygunsuz araç park edenleri tespiti kolay olmalı. Birde buradaki park metreler çalışmadığından tüm araç kiralama şirketleri araçlarını buraya park ediyorlar.
İstasyon caddesinde durum bu.
Yerelde tabi ki gördüğümüz şeyleri kamu yararını gözeterek yazmamız görevimiz. Yoksa kimsenin işinde aşında değiliz. Yapılan şeylerin bize göre yanlış olduğunu belirtmek istiyoruz. Başka bir niyetimiz yok.
Olmuyor dememizin sebebi ise bu şehre yakışmıyor. Her gün o yolu kullanan birisi olarak o hengamenin arasında araçlarını yol üzerine koyarak yolu tek şeride düşüren çok kişi var. Hem zaman hem de yakıt kaybına neden olanlar ara ara kavgaya da sebebiyet veriyorlar.
Neler oldu? Sizden gelenler.
STK’lardan cevap geldi; ''biz işimizi elimizden geldiğince iyi yapıyoruz'' . Kayseri'deki sivil toplum örgütlerinin çokluğundan ve işlevsizliğinden bahsetmiştim. Aradılar.  Ben zaten işini tam yapan ve parmak sayısını geçmeyen STK'lara sözüm yok demiştim. Onlar bu şehrin mihenk taşları olmaya devam ediyor. İsimleri ve kuruluşları da zaten belli. Teşekkür ediyoruz.
Kayserispor gönüllülerinden cevap geldi;  Biz onları ve taraftarlarımızı seviyoruz. İnşallah küme düşme korkusu olmadan koltuklarımızda rahat rahat maç seyredeceğimiz günlerde gelecek inşallah. Hakemler konusunda bizde duyarlıyız. İnşallah TFF de duyarlı olur. Taraftarlarımızın eleştiri ve önerilerini aldık kabul ettik. Onlar başımızın tacı.
Okurlarımızdan gelenler; Kayseri ili Kocasinan İlçesi, Gevher Nesibe Mahallesi, Mimarsinan İş Merkezinde iş merkezinin beşinci katında su borularının patladığından dolayı binada çatlaklar oluştuğu ve temel demirlerinin görüldüğü, iş merkezi içerisinde gayri sıhhi koşullarda işlerin yapıldığı ve binanın ruhsatının olmadığı ihbarı var. Gelen ihbar doğru ise ilk beş kattan sonrası evlerin bulunduğu ve evlerde de sıkıntılar olduğu bilgisi var. Malum depremlerin en yakınımızda Sarıoğlan da görülmesinden sonra böyle il merkezimizde olası bir depremde mazallah başımıza neler geleceğini ihtimali üzerine yetkililerin bu iş merkezini incelemesi 5 katında böyle bir durum varsa da gereğinin yapılması gerekmektedir.
Bugünlük de bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum