Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

Kim bozdu ise o yapsın

22 Şubat 2021 - 09:49

Gün geçmiyor ki Kayseri için yeni yeni iddialar ortaya atılmasın. Kendi memleketimde kendi ürettiğimiz ürünleri pazarlamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. İki günlük seyislikleri ile pastırmamıza sahip çıkan mı ararsınız, sucukla ilgili Afyondan gelen çarpıcı açıklamaları mı ararsınız hepsi gündeme geldi. Şimdi tekrar Kayseri pastırması üzerinden Kastamonu kendi reklamını yapıyor. Onlara tavsiyem Evliya Çelebi'nin seyahatnamesini okumaları. Evliya Çelebi bile Kayseri'deki lezzeti anlatırken Kastamonu, ya da diğer adı ile Kastınbumu’yu anlatırken ne çemenden ne sucuktan ne de pastırmadan bahsetmemiş.
Kastamonu'da bir yılda üretilen pastırma Kayseri’de on günde üretilene eşit. Kastamonu da pastırma yok. Çırpma kuru et var. Afyon ise nüfusunu toplasanız ürettiği sucuğu toplasanız Kayseri’deki sadece bir marka sucuğun iki aylık satışına denk gelmez. Ama adamlar işi biliyor. Kayseri'nin ürünleri kullanarak kendi reklamlarını çok iyi yapıyorlar.
Biz sadece satışı düşündüğümüz için o tür reklamları yapamadık. Sucuklu mantı denemedik. Sucuk döner denemedik. Pastırmalı mantı denemedik. Sadece ürettik. Reklamını Kastamonu ve Afyon yaptı. Elimizde mantı kaldı. Onu da bir başkaları alacak bunu da biliyorum.
Ne yapabilirizin derdinde olmadan sadece üretmekle de olmuyor. Bizde taşın altına elimizi sokmaktan da kim bozdu ise o yapsın mantığı olduğundan bu işler böyle uzayıp gidiyor.
Ne diyelim inşallah daha iyi olur.
Allahtan Erciyesimize sahip çıkan şimdilik yok. Sahip çıkmaya çalışanların akıbeti belki sucuk ve pastırmamıza sahip çıkanlara ders olmuştur.
Sizden gelenler; Havai fişeklerin gece, gündüz , kısıtlama demeden atılması hususunda özellikle Alpaslan Mahallesi ve Sümer Evlerde şikayetler var. Tabi bunların uygunluğunun ve satışında aranan şartların neler olduğunu bileniyorum. Mutlaka kanun ile sınırlandırılmıştır. Yoksa her önüne gelen havai fişek satmıyordur. Satamaz da. Tabi toplum olarak zor günler geçiriyoruz. Her ne kadar normalleşme dönemi başladı başlayacak desekte. Tabi insanlarımız evde. Gecenin bir yarısında havai fişek atılması doğru değil. Emniyetimiz gerekli işlemleri yapacaktır.
İki gün önce yazdım ama okurlarımız bizi aramaya devam ediyor. Kocasinan İlçesi Gevher Nesibe Mahallesi Mimarsinan Caddesi Mimarsinan İş merkezindeki iş yerlerinin gayri sıhhı ruhsatları olmadan çalışamayacak olmasına rağmen gıda işi yapan kişilerin olduğu ve denetimin yapılmadığı, bazı işyerlerinin elektrik ile ilgili farklı işler yaptığı da gelen ihbarlar arasında. Gece iş merkezinde parklarda kalanların yattığı vs şeylerde gündemde. Biz sadece bize aktarılan iddiaları yazıyoruz. Kimseyi suçlamıyorum. Genel olarak bu iş merkezi ile ilgilenilmesi gerekir kanaatindeyim. Ora için iddialar bu. Bizim arkadaşları gönderdim. Onlardan gelen bilgi doğrultusunda haberimizi yapacağız.
Bir fıkra ile bitireyim. Issız bir sokakta gezen adam ilerde sıra ile bulunan dükkanların sonundan bir ses duyar. Usulca gider ki hırsız elinde testere ile dükkanın kilidini kesmeye çalışıyor. Ne yapıyorsun diye sorar. Hırsız sus keman çalıyorum der. Adam bu nasıl keman der. Adam ise bu kemanın sesi yarın çıkacak diye gülümser. Bizim kiside o hesap başımıza başka bir iş gelmeden iddia edilenlerin peşine düşmek. Yoksa kemanın sesini çok geç duyacağız. 
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.

YORUMLAR

  • 0 Yorum