Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

KAFAMIZI KARIŞTIRAN SORULAR

16 Mart 2021 - 10:10

Bir defa şu bilim kurulu üyeleri bir sussun artık. Ne kadar halk sağlığı uzmanı varmış? Her biri bir televizyon kanalında. Her birinin söylediği de birbirini tutmuyor.
Maşallah bilim adamlarımız da bir hayli fazla.
Virüs yayılma hızını herkes ayrı söylüyor. Vatandaşın kafasını da boş yere karıştırıyorlar. Kimi çift maske diyor kimi başka bir şey. Kimi hamamlara gidin kimi hamamlarda buhar var gitmeyin diyor.
Okulların açılması içinde herkes ayrı bir şey söylüyor.
Bir susun arkadaş. Bu virüs sanki elli yıldır içimizde de deneme yanılma yöntemi ile san­ki bir şeyler bulmuş gibi ağızlarını açıp ders vermeye çalışıyorlar. Daha bir sene öncesin­de literatürlerinde bile olmayan bir şey için ahkam kesip duruyorlar.
Bi susun, sussanız inan her şey düzelecek.
Sizin yüzünüzden ÜÇ harfli market grupları takviye gıda ve ilaç sayılabilecek vitaminler bile satıyorlar. Elinize hatta ağzınıza sağlık. Ne idüğü belirsiz takviye gıdadır ilaç değildir diye yazsa da büyük boy afişlerle sanki az para kazanıyorlar mış gibi bu marketlere para kazandırmaktan başka bir şey yapmadınız. Pastilleri, C vitaminleri ve takviye gıdaları bu marketlerde satılması sizin eseriniz. Bi buna yaradı konuşmalarınız birde ortalığı karıştır­maya.
Sanki bu virüs ile daha önce mücadele etmişler, sanki bu virüs hakkında bir kez olsun bilimsel makale yayınlamışlar gibi car carrr konuşuyorsunuz.
Bi susun artık olur mu?
Diğer konu Kayseri ölçeği.
Maşallah, İngiliz varyantlı virüs ile ilgili bilgi almak MİT’ten bilgi almaktan daha zor. Kay­seri de ne kadar mutasyonlu virüs vakası var, bunun açıklanmasını istedik.
Niye?
Vatandaş belki daha fazla korunmak ister, ya da en azından bu virüsün yayılma hızı daha fazla olduğundan evlerinde otururlar.
Ama nafile kimden alacaksınız bu bilgiyi.
Bizde Sağlık Bakanlığına başvurduk. Kayseri de İngiliz varyantlı virüs yayılmaya devam ediyor. Şimdiye kadar İngiliz varyantlı virüsün dışında Güney Afrika Brezilya varyantlı virüs de görüldü. Bu sebeple Kayserimizde daha sıkı tedbirlerin alınması gerekiyor. Tabi siz ne kadar ceza-i müeyyideleri arttırırsanız arttırın vatandaşın bu kurallara uyması ile başarı sağlanacak.
Birde HES kodu ile kapalı mekanlara girmek için sıra bekleyen gençlerin bu kafa ile gitmesi halinde virüs yayılma hızı artarak devam edeceğe benziyor. Kısacası zor günler bizi bekliyor. Kurallar uymayarak kendi canınız­dan oluyorsunuz ama en önemlisi bu vatana bence ihanet ediyorsunuz.
Benden söylemesi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum