Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

İLERİYİ GÖRMEK

14 Şubat 2021 - 11:14

Her geçen gün tartışmalar ve yeni açıklamaları ile gündeme gelen muhalefet partileri bu seferde heykelleri ile gündemde.
Çok görmemek lazım. Arifin fikri neyse zikri de o olur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısına katılarak konuşma yaptı. “Bugün yeryüzünde adaleti tesis etmenin yolu, gökyüzünde güçlü bir şekilde var olmaktan geçiyor” dedi. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''İstikbal göklerdedir '' söylemini yaklaşık 90 yıl önce söylemiş, uçak yapmaya çalışanların başına hatırlarsınız gelmeyen kalmamıştı.
Türkiye artık bunları konuşmalı ve uygulamaya geçmeli. AK Parti iktidarı tek bir çivi çakmadı, fabrika açmadı söylemine artık kimseyi inandıramazsınız. Yerli otomobil, hızlı trenler, otobanlar, sismik araştırma gemileri, bulunan doğal gazlar. Bunları anlatmakla bitiremeyiz. Hani gözle bakarsanız o gözle görürsünüz. Türkiye ayağına bağlanan prangalardan kurtulmaya çalışırken sadece heykel açılışı yapan bir zihniyetin, AK Parti bu ülkeye bir şey katmadı açıklamasına diktiğiniz heykeller bile güler.  Nereye bakarsanız bakın, İster aşağı bak İster uzaya bak, İster denize bak, ister raylara bak. Nereye bakarsanız bakın bu eserleri görmemeniz imkansız. Deminde bahsettim ya ne görmek isterseniz onu görürsünüz.
Araf Suresi 179 uncu Ayette yüce yaradan ''Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmış olduk. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla görmezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. İşte asıl gafiller onlardır''.
İşte kainat kitabından bir ayet.
Bunları bir bir anlatmak gerek aslında. Yoksa olmayacak gibi. Türkiye artık eski Türkiye değil. Tabi bu arada trollere de fırsat doğdu. Sosyal medyada geyikler havada uçuşuyor. Varsın uçuşsun. Bazıları; Gökyüzünü keşfetmenin zamanı gelmedi demiş bir takipçimiz. Geç bile kaldık diyen var. Biz yaya gidemiyoruz AY da işimiz ne diyen var. Yine kendi bildiklerine ihale verirler, Uzayda ne imiş, Asıl mesele gündemi değiştirmek, İstikbal göklerdedir, yaz gazeteci yaz bunları da yaz. Vecihi Hürkuş’un akıbeti ne dönmesin.
İşte bunlar bize gelen mesajlar ve vatandaşlarımızı fikirleri, bazıları da geyik yapıyor. Varsın yapsınlar. Ama gerçeklerin üzerini örtemezsiniz. S 400’ler alınırken, alamazlar diyenler, alınınca kullanamaz diyenler, Türkiye’ye S400’ler gelsin üzerine otururum diyenleri bu ülke gördü ve kaydetti.
Sonuçta, konuşanlar değil icraatlarını başarı ile yapanlar kazandı. İleriyi görmek için gözlüğe gerek yok, temiz bir kalp, sağlam bir nefis ve gönül yeter.
Kalın Sağlıcakla.

YORUMLAR

  • 0 Yorum