Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

İKİ KONU…

24 Mart 2021 - 10:01

Beğeni ile ne kaybedersiniz
Hiçbir şey.
Dijital ortamlarda artık beğeni ya da beğenmeme furyası var. Kendilerini sosyal medya da gördüğümüz kişiler eğer bizi takip ediyor ve beğeni atmıyorsa ona kızıyoruz.
Benim o işlere vaktim olmuyor diyorlar.
Ama her taşın altından çıkıyorlar. Bizde şöyle yaptık; çıkarttık hayatımızdan onları. Cep telefonumdan, sosyal medya hesaplarımızdan.
En çokta telefonumuzdan sildik. Neden mi? Adamlar daha kendi oluşumlarında ki etiketlemeyi, kendi ürettiğimiz haberi (onlar için ürettiğimiz) retweetlemeden acizler ise yapılacak bir şey yok diyoruz.
İkinci konu ise ülkemize çekilen operasyon.
Ne oldu?
Dolar yükseldi.
Hem de yüzde 20. Türkiye battı mı?
Yok.
Spekülatif artışlar böyle devam edecek. İki gün önce aslında Türkiye ekonomisine gece yarısı operasyon gerçekleştirildi.
Farkında mısınız?
Operasyonu gerçekleştirenler faiz lobileri. Paranın baronları. Onların istediği gibi gerçekleşmeyen oranlarda faiz ödemek istemeyen herkes onların düşmanı. Faizleri düşürdüğü için tüm küresel güçlerin hedefinde olan Berat Albayrak'ın gitmesi için ellerini ovuşturanlar ve onlar ile işbirliği kuranlar için döviz ve faiz kimsenin umurunda değildi. Sadece umurunda olanlar faiz lobileri idi.  Adamın kıymetini anlayamayanlar vardı. Damat damat diye eleştirenler için söylüyorum. ''Paramız faize gitmesin' diyor başka şey demiyordu. İçerdeki dedikodu tayfası boş durmadı. Tasmaların sahipleri emir verdi onlarda kemik yalamaya devam etti.
Meselenin damat olmadığı şimdilerde ortaya çıktı. Döviz yükselince paranın maliyeti arttı. Sonrası enflasyon yükselecek, belki de ekonomik kriz gelecek diye çığırtkanlıklar baş gösterecek.
Kim kazançlı çıkacak?
Küresel sermaye baronları.
Faiz lobileri.
Biz ne yapacağız?
Pervin Buldan’la Ağaç dikmeye, İzmir’deki heykellere yapılan saldırılara, Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapmaya, gazilerimizi şehitlikte tehdit etmeye, Nevruz da Biji Apo diye bağırmaya devam edeceğiz öyle mi?
Yok öyle yağma.
İnadına liderimize sahip çıkacağız. Her konuda onun yanında olduğumuzu göstereceğiz. Bir tweetin retweetlenmediği günlerde daha ne yapacağız.
Onu da sizlerin takdirine bırakıyorum.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum