Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

GÜNDEM...

12 Nisan 2021 - 10:07

Maşallah gündemi takip etmekten yoruluyoruz.
Her an, her dakika yeni gündemlerle karşı karşıya kalıyoruz.
Atalarımız aslında çok güzel söylemiş. Hepsi deneme yanılma yöntemi ile tecrübe ile ispatlanmış sözler. Boşa atasözü demiyorlar. ‘’İte vurunca tazı çeniliyor.” İşte bu tam bu olay için gerçekleşen bir durum.
Malum, Türkiye'de gündem her geçen gün artıyor ve değişiyor.
Türkiye'ye AB liderleri geliyor. Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sırasında AB Komisyon Başkanı Ursula Von Der Leyen’in bir süre ayakta kalması ile ilgili olarak’’ Birlikte çalışmak zorunda olduğumuz bu kişilerle, onlara aslında ne iseler onu diyelim, yani diktatörlere, farklı vizyon ve fikirlerimizi söylerken dürüst olmamız gerekiyor’’ demişti.
Diyen kim?
İtalya Başbakanı Mario Draghi.
Atanmış, daha seçilememiş birisi.
Öncelikle AB komisyon başkanı bizim misafirimiz. Biz misafirlerimize hürmet eden bir milletiz.
Bu açıklama, talihsiz bir açıklama.
Bu sebeple kınıyorum.
Diktatör kelimesini kullanan bu zatı muhterem kendi tarihini hiç okumamış her halde.
Mussoliniye bir baksın.
Tarihinin karanlık sayfalarına baksın. 1943 yılına kadar faşizm diktatörlüğü olan bir ülkenin atanmış başbakanına bakın hele.
İkinci Dünya savaşında Hitlerin yanında yer alan Habeşistan’ı işgal eden, Libya'da, Trablusgarp’ta terör estiren faşist ve diktatörün torunları bize ders mi verecek.
Yok, öyle yağma.
Birde Sayın hanımefendinin kısa süreli bekletilmesi ya da ayakta kalmasına bu kadar içerleyen İtalya Başbakanı Mario Draghi nin hareketi bize farklı kültürleri hatırlatıyor.
Konu aslında bu değil.
Türkiye'nin artık Ortadoğu coğrafyasında oyunun içerisinde kendine rol biçilen bir ülke konumundan, Ortadoğu’ya yön veren bir konuma gelmesinin rahatsızlığı bu.
Tüm mesele bu.
Şimdiye kadar ekmek elden su gölden fiilen işgal ettikleri toprakları daha sonra bağımsızlaştırarak bu seferde ekonomik işgal yani sömüren ülkeler artık Türkiye'den rahatsız.
İtalya gibi.
Körfez ülkelerinde artık istedikleri gibi at oynatamamaktan, terörden beslendikleri için, terörün belinin kırılmasından, Türkiye’nin sınır ötesi harekatından.
Velhasıl artık Türkiye'den rahatsızlar.
Teröre ve teröriste operasyon yapınca ses nereden geliyorsa biliniz ki işte tazı o.
Tazıların çenilemesi köpeklerin yediği dayağa bağlı.
Bu sebeple her koldan ülkemize saldırmaya devam eden işgalci, faşist ve diktatör devlerin bu tür açıklamalarımızı ve tepkilerimizi koymamız gerekiyor.
Neden mi?
Başka Türkiye yok ta ondan.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum