Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

GÜNAH...

01 Nisan 2021 - 18:01

Bütün herkesi tedbire çağırıyoruz.
Sonuç, yine aynı.
Virüste rekor üzerine rekor kırarak kırmızıya döndük.
Yazık. Hem de günah.
Sağlık çalışanlarının zor şartlarda çalışması, emniyet birimlerinin ikazları.
Tüm bunlara rağmen vaka sayılarındaki artışı durduramıyoruz.
Virüs güncelleme yapıyor herhalde. Mutasyonlu virüs, İngiliz varyantlı virüs, Brezilya varyantlı virüs derken herkesin kafası da karıştı.
Bir yandan virüs başımızı ağrıtırken ülkemizin ekonomisine kaybettirdiği değerlere de bakacak olursak, bile bile bu kurallara uymayanlar vatanını milletini çokta sevmeyenler diye düşünmeye başladım.
Sağlık çalışanlarımızın işini kolaylaştırmak yerine yükünü artırmak kul hakkı değil mi? Kayseri de vakalardan dolayı hastaneler yüzde 90’larda doluluk oranı ile çalışıyor. Sağlık yükü devletimin omuzlarında.
Yapmayın, etmeyin.
Azami dikkat edersek, zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmazsak atlatabiliriz.
Ama her gün aynı şeyleri yazmamıza rağmen, marketler tıklım tıklım, otobüsler öyle, dışardaki kalabalığı anlamak mümkün değil. Sokağa çıkma yasağı var mı yok mu onu bile bilmediğimiz günler oluyor. Araç trafiğinin ise haddi hesabı yokken virüs almış başını gidiyor.
Gider tabi ki.
Siz istediğiniz kadar anlatın ya da yazın pekte kimsenin umurunda değil.
Sınıfta kalıyoruz aslında.
Hayat okulunda sınıfta kaldık. Haftanın son günü Pazar ve sokağa çıkma yasağı var. Sokağa çıkma yasağında denetim var. Denetimde de sokağa çıkanlar var. Yapacak bir şey yok. Adamın elinde poşet, ekmek almaya gidiyorum ya da ekmek almadan geliyorum deyip gezmeye devam ediyorlar ve bunu da marifet gibi anlatıyorlar.
Şaka gibi değil mi?
Meydan medresenin arkasında dilenen çocuklar var. Maskeleri siyahlaşmış. BİM’in önünde gruplar halinde duruyorlar. Çoğunun maskesi yok. Onları bekleyen büyükleri var onları dilendiren. Hapşıran mı ararsın, öksüren mi ararsın ne ararsan var orada. Adeta virüs yuvası olmuş, isteyen gitsin ve baksın.
Bu kafa ile mi virüsün yayılma hızını durduracağız?
Kural tanımaz bir sürü insan varken.
Gerçekten çok kötü durumumuz. Sosyal mesafenin sıfır olduğu o kadar çok yer gösterebiliriz ki. Bizim normalleşme den anladığımız her halde bu.
Böyle normalleşme mi olur?
Olmaz.
Ama kime anlatacaksınız. Şehrin dinamikleri ellerinde geleni yapsa da biz bu kafa ile normal seyirleri zor görürüz herhalde.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum