Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

DEZENFORMASYON…

19 Eylül 2022 - 10:21

Yine sosyal medya. Yine dezenformasyon. Tabi tam bir yasa getirilmediğinden sosyal medyada herkes istediği gibi hareket etmeye devam ediyor. Son olarak para sayan kişilerin hemen ardında beliren Cumhurbaşkanımızın resmi vs.
Tabi bunların önüne geçilmeye çalışıyor ama yeterli değil.
Hangi aklı ziyan bunları yapıp yayınlar?
Hangi ne idiğü belirsiz kişiler buna tenezzül eder bilinmez ama bir ülkenin Cumhurbaşkanına yapılacak en büyük kötülük bu olsa gerek.
Bunu yapan insanların biraz yüzleri olsa kızarır ama onlarda bu yüz bile yok. Gerekli cezai, işlemler inşallah başlatılır.
Maalesef sosyal medya bu.
Herkesin kafasına göre hoyratça davranacağı bir mecra haline geldi. Meclis açıldığında ilk yapılacak işin bence sosyal medya kanunu olması gerekir. Bu yerler insanların hoyratça her şeyi paylaşacağı ve herkese hakaret edeceği yerler olmamalı.
İkinci bir konuda yerelde yapılan işler.
Vali Gökmen Çiçek in başlattığı videolu görüntüler tüm kamu kurumlarında yavaş yavaş uygulanmaya başladı. Ben ilk defa Kayseri Emniyet Müdürlüğünün ve Emniyet Müdürünün sosyal medya hesabından yapılan operasyonları paylaştığına şahit oldum.
Güzel.
Habere ulaşmak için göbeğimizin çatladığı, bırakın görüntüyü operasyon hakkında bilgi almada sıkıntı çektiğimiz günlerden operasyon görüntülerinin servis edildiği günlere döndük...
Heyhaaaat.
Tabi bu arada belediyelerde aynı şekilde bu kurallara uymaya başladı. Basın birimlerinde sosyal medya birimide oluşturuldu. Çalışmalarını önce sosyal medya hesaplarında paylaşıp sonra basına servis ediyorlar. Bu arada belediyelerin unuttukları bir şey var. Basın mensuplarının hepsini bir görme alışkanlıkları yok. Bir kaç basını yarın alıp onlara inanılmaz ücretler öderlerse yarın bir gün diğerleştirdikleriniz var ya ocağınıza incir ağacı diker.
Benden söylemesi.
Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at......hesabı varya işte o hesap. Unutmayın ki iki kişinin bildiği sır değil. Önünüze belgeler konulursa utanırsınız.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum