Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

ÇARŞI-PAZAR…

15 Eylül 2022 - 11:32

Turizmde ön plana Kayseri ve ilçeleri çıkmaya başlayınca özelliklede balon turizminin Yeşilhisar’a alınması balon turcularını sevindirsede yanı başımızda Kapadokya'dan buda mı sesleri gelmeye başladı.
Aslına bakılırsa Kapadokya’nın ilk ayağı Yeşilhisar’dan başlıyor. Fakat şimdiye kadar Yeşilhisar gereği gibi tanıtılmadığından unutulmuştu. Sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının gayretleri ile dokunulmaya başlandı.
Bir dokunuldu, pir dokunuldu.
Şimdide Kocasinan’da başlatılan hizmet atağının yanı sıra Turizmden gerekli payları da almaya başlaması için gayretler ve tanıtımlar devam ediyor. 17 Eylül Kayseri Kuşçu'da düzenlenecek olan Türkiye Su Jeti  ve Flyboard Şampiyonasına Kocasinan’ın ev sahipliği yapması ayrıca TRT Spor Yıldız kanalında da canlı verilecek olması şehrim adına güzel.
Biz mutluluk duyarız.
Yıllardır Erciyes'imiz için Erciyes yolunu toz eyledik.
Şimdi ise Yeşilhisar’dan başlayıp dağ taş demeden çalışacağız inşallah.
Şehre değer katan ve şehri değerli kılanlara selam olsun.
Gelelim Kayseri'deki ikinci konuya.
Şehrimizde son bir aydır gelişen olaylara bakınca olumsuz işlerde oluyor.
Maalesef daha dün 21 yaşındaki genç okulun birinde kale direğine kendini asarak hayatına son verdi. Güven timleri çalışıyor. Fakat hala kazancılar çarşısında mendil satan ve dilenlere bir çözüm bulunmuş değil. Zabıta gerekli önlemini almıyor mu? Alamıyor mu? Bilemiyorum ama yakanıza yapışır vaziyette mendil konusunu diretmeleri sıkıntıya neden oluyor.
Kazancılar demişken, kale yanında bulunan kuşlar.
Siz kuşlara ne kadar yem atmayın desenizde kuşlar orayı mekan tutmuş. Kötülü ne biliyor musunuz? Tam karşısında kebapçı dükkanı var. Sucukcular var. Ortalık güvercin tüyü ve güvercin gübresi kokusundan geçilmiyor.
Bence kaş yapayım derken göz çıkardık.
Çarşı pazardan konu açılmışken, kazancılardan tutunda bankalar caddesindeki çalışmaların uzaması esnafı biraz zor durumda bırakmış. Ne zaman bitecek diye bize soruyorlar, bizde bize verilen vebali üzerimizden atmak için başkanlarımıza ne zaman bitecek bu bankalar caddesindeki tamirat tadilat? diyelim.
Son bir konu ile bitirelim.
Cumhuriyet Meydanını gezin.
Mutlaka karo taşlarının her gün değiştiğini görürsünüz. Geçen hafta yenilenen taşlar yine kırık. Meydandan araçlar pastırmacılar çarşısına ürünlerin indiriyor. Hepsi pastırma sucuk dolu. Hali ile kırılıyor. Bence milli servet. Buna bir çözüm bulunmalı.
Yoksa, o kaldırım tamir aracı ve beraberindekiler meydanda ilelebet beklerler.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum