Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

Bilmem ne olacak?

23 Şubat 2021 - 09:47

Virüs yayılma hızı illere göre değişiyor. Bir bakıyorsunuz ummadığınız bir ilde pik yapıyor bir bakıyorsunuz dipte.
Kayseri de öyle.
Ama Kayseri'nin bazı ilçeleri var ki ne yaparsanız yapın boş. Yahyalı Kapuzbaşı’nda ekmek yaparken virüs kapanların sayısı fazlalaşınca karantina uygulandı. Cenaze namazları, taziyeler hatta kendi aralarında yapılan nişanlar sebebi ile birbirlerine virüs bulaştıranlar da unutmamak gerekir. Kolluk kuvvetleri ne yapabilir ki?
İnsanın içinde kurallara uymak gelmeli. Yoksa ne yaparsanız yapın nafile. Şimdide mutasyonlu virüs kapı kapı geziyor. Önce İncesu ilçemizde görüldü. Daha sonra Tomarza’nın Cücün Mahallesi’nde 136 haneli büyük bir mahalle karantina altına alındı. Tomarza Cücün Mahallesi Develi ilçesi Kabaklı mahallesi ile komşu. Kabaklı mahallesinde defin olacak bir kişinin cenaze namazına katılım gösterilmesi ile mutasyonlu virüs yayılmış durumda.
Ne yapabilir?
Elden gelen vatandaşlarımızın kurallara uyması. Herkesin başına bir kolluk görevlisi dikemeyiz. Bu sebeple dikkat etmezsek ölüm yanı başımızda. Hastalık yanı başımızda. Her şeyden önemlisi kul hakkı yanı başımızda. Kaç kişiye bulaştırıp hayatlarını karartıyoruz. Birde işin bu tarafından bakmak gerekir.
Cenazeye de katılmayın. Ya da uzak durun. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Ne bileyim kurallara uyalım kul hakkına girmeyelim.
Bir taraftan virüsleri yaymaya devam ederken bir taraftan da insanların hayatlarını kurtarmak için çalışanların olduğunu unutmayalım. Erciyes Üniversitesi İyi klinik uygulamaları ve aşı geliştirme merkezindeki bilim adamlarımızın olduğu gibi. Erciyes Üniversitesi inşallah rekora koşacak. Dünyanın umutla beklediği bir aşıyı üretme aşamasına geldi. Birinci fazların dozlaması bitti. Şimdi İkinci Faz 1 doz da iyi gidiyor. Şimdiye kadar uygulamam gönüllülerde bir yan etkiye rastlanmadı. Darısı Üçüncü faz ve daha sonra onay ve dozlama yani tüplemeye geçilecek. Umarım yaz aylarında yerli ve milli aşımıza ulaşacağız.
Bu aşının üretilmesinde emeği gecen başta Erciyes Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalışa, Prof Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bir yandan fütursuzca kurallara uymayarak virüsü her yere bulaştıranlar bir taraftan da virüslü insanların kurtulması için çalışanlar.
Böyledir maalesef hayat.
Ne diyelim, bilim ve ilim adamlarımızın rabbim sayılarını artırsın.
Kalın sağlıcakla. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum