Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

BARIŞIK OLMAKLAZIM...

25 Şubat 2021 - 10:00

Her şey ile mesela hayat ile.
Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek lazım. Kimsenin kimliği, mezhebi, dini ile değil de insan olması hasebi ile sevmek gerekir. Rabbim bile insanı tanımlarken ''şerefli bir mahluk olarak insanı yarattık'' diyor ya. İnancımız gereği bunu yapmak gerekir.
Bunun adına tahammül diyebiliriz.
İnsanların önce sabırlı sonra azimli daha sonra da hazımlı olması gerekir. Büyükler hep buğday başağından bahseder. Olgun yani içinde dene olanların hep başı eğiktir. İçi boş olan buğdaylar ise diktir.
Bu sebeple oturmasını, kalkmasını ve insanlar makamını iyi bilmeliler. Kimseye kalmayacak dünya için kendimize kalacak günahlar biriktiriyoruz.
Dikkatli olmamız lazım.
Bugünkü yazımıza sizden gelenler ile devam edelim.
Kayseri Şehir hastanesine giden yolda kötü kokuların gelmesi yeni yapılan binalara kadar ulaştığı bildiriliyor. Orası kentsel dönüşüme girdiği için yeni yapılan binaların bazı sıkıntıları olduğu, diğer küçük gecekondu gibi yerlerde istenmese de hayvan besleyenlerin olduğu belirtiliyor. Biz sorunu ilettik. Kocasinan Belediyemiz ilgilenecek. Gecekondular ile de kentsel dönüşüm yapılacağı bu süreç zarfında bazı aksamaların olacağı bildirildi.
Mobilyacılar sitesinde çevre düzenlemesi istendiğini gelen ihbarlar arasında. Oruç Reis Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm var mı? Bu soru soruluyor. Konunun muhatabı olarak her gelen ihbar için ayrı ayrı görüşüyoruz.
Tabi Ahmet Çolakbayrakdar başkanın basın toplantısına katıldım. Çalışmaların ne kadar zorluklarla yapıldığını biliyorum. Çözüm noktası belediyelerimiz. İnşallah çözüm olacak.  Bir başka okuyucumuz pastırmacıların yakınında yapılan 5 katlı evleri soruyor. Hani bizim gömeç yelimiz vardı, pastırmalarımız orada kuruyacaktı. Yeli ve rüzgarı Erkilette yapılan yeni yerleşim yerleri ve bu yeni yapılan binalar engellemez mi? diye soruluyor. Onu da takip edelim. Çokta bizim bir bilgimiz yok.
Yeşil Mahalle ve Mithatpaşa Mahallelerini birbirine bağlayan ana kavşakta ışık düzenlemesinin yeniden yapılması gerektiğini ifade eden esnaf arkadaşlarımız var. Çok sayıda günlük kaza olduğu ifade ediyor. İnşallah yazdıklarımıza muhatapları cevap verir.
Bizler sizden gelenleri yazmaya devam edeceğiz. İnşallah çözüm yolu bulunur.
Bu işi yaparken aman bana ne demeyiz. Başımızı ağrıtıyorlar demeyiz. Bu bizim görevimiz. Sesinize ses olabilirsek bizden iyisi olmaz.
Çünkü biz şehrimizi ve ülkemizi seviyoruz.
Talep ve isteklerinizi söylemeye devam edeceğiz.
Not: Kayseri'deki olumsuzluklardan bahsedin diyen okurlarımızın örnekleri var o da yarın inşallah.
Bugünlükte bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.

YORUMLAR

  • 0 Yorum