Reklam
Necmettin ÇUHADAROĞLU

Necmettin ÇUHADAROĞLU

AYRIKSI OTU

11 Şubat 2021 - 10:02

Bazı anlatımlarda keçinin istemediği ot bazı anlatımlarda da insanın istemediği ot gözünün dibinde bitermiş sözü ''istemediğiniz birinin yanı başınızda olması'' anlamına gelir. Size göre pek bir anlamı olmayan kişiler başkalarına göre bir anlam ifade edebilir.
Dünya küçük bir köy.
Kayseri ise ondan daha küçük. Asıl olan içerisinde barındırdığı insanların ne alemde olduğudur. Bu şehirde ne ararsanız bulabilirsiniz. Hangi taraftan bakarsanız o taraftan görmüş olursunuz. İsterseniz bugünde liyakattan bahsedelim. Nisa Suresi 58. Ayet. Ayette Allahü Teala ''size emanetleri ehline vermenizi emreder''.  Bu ayetin inme sebebi ise Mekke fetih edilmiştir. Mekke fethinden önce Kabe'nin anahtarı Osman Bin Talha isimli henüz Müslüman olmayan birindedir. Osman Bin Talha yıllardır Kabe'nin temizliğini ve bakımını yapmaktadır. Peygamber Efendimiz (SAV) Kabe’nin içerisine girmek isterken en yakınında bulunan Hz. Ali( RA) anahtarı Osman Bin Talha dan alır ve daha önceleri kendisine verilmesini isteyen Peygamber Efendimizin (SAV) amcasına verilir. İşte o anda Ayeti Kerime iner ''Ya Muhammed işi ehline ver''. Tabi bu ayetin daha fazla anlamı var onuda ilahiyatçılara bırakalım.
İşte yüz yıllar önce dinimizin bize öğrettiği olaylardan bir kaçının örneklerini anlatmaya çalıştım. Kim ne kadar bunlara uyar onu herkesin vicdanına bırakıyorum. Kendi içlerinde korkular yaşayan liyakatsiz insanları karşılarına alıp yalan yanlış bilgiler ile kişiler hakkında kafalarında yorum yapanlar istediklerine ulaşamayacaklar. Bunu dünyevi ihtiraslarınız için kullansanız da uhreviyatta sizi inanıyorsanız çok çetin sınavlar bekliyor.
Kendi liyakatsızlıklarını korumak uğruna gerçek liyakat sahiplerini araştıran, acaba bir kusurumu var diyen kişilerin sonları hep hüsran olmuştur. Olmaya da devam edecektir.
Bizim düsturumuz belli. Son nefesimizi verene kadar doğru bildiğiniz ve hak saydığınız şeyleri söylemeye devam ediniz Ayeti ile taçlandırılmış bir hayat. Rehberimiz Kur'an. Mukaddesatımız İslam ve Peygamber Efendimize olan itikadımız. Sevdamız Türkiye ve memleketimiz Kayseri.
Bu düstur ile yola çıktık. Bu düstur ile çalıştık, çabaladık, gayret ettik. Dün yazımda söyledim bu şehirde çok şeyler var yazılacak.
Söylenecek, konuşulacak, anlatılacak.
Bir bir topladık, derledik, yazmaya devam edeceğiz.
Ta ki ayrıksı otları temizleninceye kadar.
Kalın Sağlıcakla.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum