Reklam
İlter SAĞIRSOY

İlter SAĞIRSOY

ANALİZ

RASİM ARI'NIN SİYASETEN VARLIK SINAVI MI ?

20 Ocak 2021 - 09:51

Nevşehir’de Ak Parti cenahında çok ilginç şeyler olmaya başladı. Son olarak  Belediye Başkanı Arı’nın Kayseri ‘yi ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı hedef alan sözleri iki şehrin siyasi mecralarını hareketlendirmişti. Ancak o sırada beni arayan, Nevşehir’de  partiye yıllarını vermiş siyaset ulemaları topyekün “o çıkış aslında Kayseri için değil Nevşehir’deki malum cenah içindi” görüşünde birleşmişlerdi.
Bu sözleri duyunca bundan böyle Nevşehir’de siyasi gelişmeleri de mercek altına almak gerekiyor diye düşündüm ve bir iki görüşme ardından çok ilginç detaylar ortaya çıktı..
Öncelikle, görünen ya da gösterilmeye çalışılan o ki, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı bir tarafta ve Ak Parti adına kim varsa onlar da diğer tarafta. Ve işin ilginci Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de yine pekçok toplantıya Belediye Başkanı Arı’yı çağırmayarak sanki tarafını ve rengini belli ediyor gibi algılanıyor. Oysa Vali’nin her ne olursa olsun parti içi çekişmelere taraf olacağı izlenimi veren hamlelerden ya da adımlardan kaçınması lazım. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın da en haz etmediği işlerden biri bu duyduğum kadarıyla. Yani Vali’nin öyle veya böyle şehirdeki kısır ve garip parti içi çekişmelerde adının aktif olarak anılması. Şimdi muhtemelen Vali arayacak ya da çevresindekilere diyecek ki, “iddialar doğru değil benim bu tür işlerim olmaz, zaten parti içi varsa çekişmeler  de beni ilgilendirmez”
İyi de işte o zaman Vali de olsan soruyorlar gıyabınızda şu soruları;
“Ürgüp te TV 8 in yaptığı programda Rasim Arı niye yoktu, öncesinde Kayseri Valisi ve Belediye Başkanı’nın davetli olduğu turizm işbirliği toplantısında Rasim Arı niye yoktu. Son olarak 10 Ocak’taki Alan Başkanlığı nın toplantısında Arı niye çağrılmamıştı. “
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
Rasim Arı beri tarafta diğer tarafta da  milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile İl Başkanı  Rauf Yanar var deniyor. Bunların üstüne bir de Vali İnci Sezer Becel’in adı ekleniyor.
Sonra bakıyorsunuz bir süre önce Ak Parti Nevşehir İl Başkanı istifa ediyor iddiaya göre bu siyaseten sıkışıklıktan rahatsız ve kendini yıpratmak istemiyor ve dahası kendini ilk milletvekili seçimlerine aday olarak görüyor ve hazırlanıyor. İlk başkanlık seçimine kadar da zaten görevini sürdürecekmiş.
Doğrusunu söylemek gerekirse bence bu çekişmenin en nihayetindeki asıl kavga siyasi post kavgası yani milletvekilliği sıralaması..
Şimdi şehirde herkes ve her sohbette bir sıralama yapıyor, milletvekili adaylık sıralaması…
Kimine göre Rasim Arı ve Mustafa Acıkgöz ilk iki de, kimine göre de Yücel Menekşe ve  Vali İnce Sezer  Becel ilk ikide. Ücüncü sırayı da istifa etmiş ama görevine yenisi seçilene kadar devam eden İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar…
Hatta öyle ki, seçim dönemi gelince işi sağlama almak için şimdiden Ak Parti il başkanı olması için Rasim Arı’nın olanca gücüyle avukatı lehine çalıştığı iddia ediliyor.
Ve son olarak il başkan adayı bazı isimler  İstanbul a davet edilmişti ve biri koronalı çıkınca hepsinin görüşmesinin de iptaline karar verilmişti. Kimdi bu isimler, Süleyman Özgün, Ali Kemikkıran, Mustafa Körükçü, Muhammed Fevzi Aygün. Başkan Arı’nın avukatı Aygün ile Avanos eski Belediye Başkanı Körükçü’nin şansı var deniyor ancak yine de nihai kararı elbette Genel Merkez verir..
Belirlenecek olan İl Başkanı ismi Başkan Arı’nın Genel Merkez de ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nezdindeki konumunun işaretini verecek. Eğer Arı’nın avukatı da olan Aygün seçilmezse bundan sonrası Arı karşıtlarının elin daha da güçlenir.
Bu isim belirlendikten sonra ilk milletvekilliği seçimindeki aday isimlerin çekişmesi de kaldığı yerden devam eder ama daha önce de yazmıştım Muğla Valisi ve sonradan da milletvekili olan Leyla Ataman örneği neden Nevşehir’de olmasın. Yani Vali Becel’i de ilk seçimlerde milletvekili adaylık sıralamasında seçilecek yerden görmek kimseyi sürpriz olmasın
Evet daha Nevşehir siyaset kazanı yeni kaynamaya başladı bundan sonra kepçemizle biz de kazanda zemin yoklamaları yapacağız. Hadi hayırlısı…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum