Reklam
İlter SAĞIRSOY

İlter SAĞIRSOY

ANALİZ

BİNA YÖNETİCİSİ DE HAPSE GİRER

09 Kasım 2020 - 10:06

Önceki gün Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile makamında sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına öncelikle riayet ederek, bir sohbet gerçekleştirdik.
Bu illet başladıktan bugüne kadar Vali beyin nasıl çabaladığını yakından görenlerden biriyim ve biliyorum ki, üst üste günlerce ailesini göremeden çalıştı. Sabaha karşı gittiği  evinden (ki kimi zaman da gidemedi bile ) hemen bir duş alıp tekrar “virüsle mücadele” için işinin başına dönen Vali Günaydın bundan şikayetçi oldu mu  ? Tabi ki hayır ama onu gördüğüm kadarıyla tek üzen konu vatandaşın kurallara uymaktaki istikrarsızlığı. Yoksa Günaydın’a göre kurallara uysak ve virüsle yaşamaya alışsak virüsü yenmek işten bile değil. Tek şart kurallar ve virüsle yaşamaya alışmak !
Kendisiyle görüşmek için makamına gittiğimde kendisi de Kayseri’de kadına şiddetle mücadele konulu önemli bir toplantıdan gelmişti. Vali Günaydın’a bu toplantıya ilişkin birkaç şey sordum ve anladım ki Türkiye gibi Kayseri’de de bu salgın döneminde evlerde sıkıntı biraz daha fazla çıkmış. Bununla mücadele için ve daha fazla artmaması için hemen kolları sıvayan Vali bey üst üste toplantılar düzenleyerek bu “sıkıntıyı” en aza indirmeye kararlı gördüm, inşallah başarılı olur.
Kayseri’ye geldiğinden bu yana  kul hakkı ve Allah korkusu ile hareket ettiğini her vesilede görülen Kayseri Valisi Şehmus Günaydın herşeye rağmen vatandaşa devletin baba elini, şefkatli elini göstermeyen maiyetindeki memurların da kulağını sertçe çekmeyi biliyor. Ama yine de kendi kurduğu küçük cumhuriyette borusunu öttürüp vatandaşa kan kusturmaya devam eden  yetki sarhoşu ve hazımsızı memurlar yok mu ?  Var, şimdilik gözlemliyorum. Bu,  en başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da devlet idare anlayışına taban tabana zıt davranışları sürdürmekte ısrarlı olanları, yaptıklarıyla beraber bu sütunlarda misafir edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca bu yöndeki şikayetlerinize dair bildirimlerinizi de  [email protected] adresime bekliyorum
BİNA YÖNETİCİSİ DE HAPSE GİRER
Vali beyle elbette dostane ve karşılıklı güvene dayalı yazılmamak üzere konuştuğumuz konular da oldu ama sohbetimiz hep virüs ve bununla yapılacak mücadele merkezli oldu.
Apartmanların, sitelerin normalde bina yönetim toplantısı ya da genel kurulu için yapılan “toplantı salonlarının” hanımların toplu altın günü ve akşamları da beylerin “kontrollerden uzak” ve “emin” okey oyun salonuna döndüğü devletçe de malum olmuş ki, biliyorsunuz buralarda her türlü toplantı yasaklandı.
Anladığım o ki, gayri yasal okey salonu ve  hanımların altın günü toplantı salonuna döndürülmüş olan site ve apartmanların sözde yönetim toplantı salonlarındaki bu “etkinlikleri”  engellemeye Vali bey kararlı. Bunun için özel ekipler bile kurulmuş.  Bina yönetim toplantı salonlarının yasağa rağmen her ne isim altında olursa olsun kullanıldığı tesbit edildiği anda tutanak tutuluyor ve sorumlular mahkemeye sevk ediliyor. Hapis cezası da 1 yıldan az olmamak üzere 2  yıla kadar olabiliyor. Üstelik bu konuda gelecek olan her türlü şikayet de titizlikle ve sonuna kadar önemsenip gereği yapılıyor. Hangi ünlü apartman ya da hangi ünlü aileye ait olursa olsun apartmanlardaki bu okey salonu veya altın günü toplantı salonuna dönüştürülen yerlerle mücadelede kararlılık had safhada. Üstelik bu kontrollerde yasaklı bir durumda karşılaşıldığında bina yöneticisi de, orada olmasa bile buna izin verdiği ya da göz yumduğu (haberi olmasa dahi) için hapis cezası alacak.
KAFE DENETİMLERİNDE TORPİL YOK !
Bir başka konu da, bu özellikle kafelerdeki denetimlerde birilerine kıyak yapılıyor iddiası. Yani falancanın kafesine dokunulmuyor ama gariban ya da arkası olmayanların denetimlerden anası ağlıyor. İddia bu .
Vali Günaydın buna da sinirlenerek karşı çıkıyor ve iddia sahiplerini de ispata davet ediyor. Hatta diyor ki “bana bildirsinler ve sonucunu da görsünler “ Öyle ki, ne milletvekili ne bakan ne de herhangi bir işadamı ya da gazeteci veya makam mevki sahibi kişilerin yakını, arkadaşı, ortağının benzeri işyerlerine iltimas geçilmesi mümkün değil. Hatta  Kayseri’de tanınan ünlü bir ismin kardeşinin kafesine ceza yazılmış ve sonrasında da bu kişi bizzat cezayı yazanları arayıp teşekkür etmiş.  Kısacası Vali Günaydın’a göre bugüne kadar gerek sigara gerekse korona virüs denetimleri sırasında kime ve nereye denk gelirse gelsin , gereken neyse o yapılmış. Ceza yazılacaksa yazılmış, teşekkür edilecekse de edilmiş. Herkesin içi rahat olsun diyor Vali bey.  (Bu arada şikayeti olan varsa da bizzat Vali bey bana gelsinler diyor)
KAYSERİ’DE YENİ TV KURULDU
Kayseri’de yeni bir uydu televizyon kanalı kuruldu. Ali Türk sahibi ve genel yayın yönetmeni de meslektaşım Leven Çil. Test yayınlarına başladılar ve gerek teknik alt yapı gerekse fiziki şartları yerine getirmeye çalışıyorlar, bir taraftan da kadro oluşturuyorlar. Eğer diğer kanalların yapmadıklarını yapabilirlerse kısa sürede izleyici “özlemle” ciddiye alır ve önemli bir izleyicisi sayısına da ulaşırlar. Allah utandırmasın ve hayırlı olsun.
Bu arada son olarak şunu söyleyeyim, Kayseri Organize Sanayi Bölgesine ilişkin müfettişlerin hazırladığı ve bir kısmı kamuoyuna yansıyan raporun yansımayan bölümleri hayli ilginç. Bunun yanısıra OSB’de yıkılması yönünde Bakanlıktan yazı geldiği söylenen bazı fabrikalar var. Bunlarla ilgili olarak  hem,  bazı  OSB Yönetim Kurulu üyeleriyle hem de,  OSB Başkanı  Tahir Nursaçan ile görüştüm. Bazı hususları araştırıyorum, bu konuda daha fazla bilgisi veya duyumu olanlar da benimle paylaşırsa sevinirim. Tüm bilgileri en kısa sürede sizlerle paylaşacağım.
Son olarak şunu söyleyeyim  Kayseri Valiliği Özel Kalem Müdürü genç kardeşimiz de,  sigarayı bırakanlar kervanına katılmış. Böylesine göz önünde ve önemli makamlardaki,  üstelik de genç kardeşlerimizin,  topluma örnek olan bu tür davranışlarını her zaman alkışlıyoruz. Kendisini bir kere daha kutlarım, güzel ve önemli bir örnek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum