Reklam
İlter SAĞIRSOY

İlter SAĞIRSOY

ANALİZ

387 ÜYE MALİ GENEL KURUL İSTERSE !

29 Aralık 2020 - 09:55

Nursaçan Başkan son kongrede üyelerin 379’unun oyunu alarak seçimi kazanmış ve üçüncü kere başkan seçilmişti. Şimdi OSB’ne sahip çık platformunun Başkanı Kiracıoğlu, 387 imza toplayarak Bakanlığa başvurarak mali teftiş için müfettiş istediklerini  açıkladı…  Yani bu sefer işler ciddi… Şimdi buradan tekrar başa dönelim
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı
Üyeleri Kayserili sanayicilerden oluşuyor.
Son 3 dönem genel kurulları çekişmeli ve heyecanlı geçti.
Hele, yılların yıkılamayan ABİ’si Ahmet Hasyüncü’nün yıkıldığı
13. Olağan Genel Kurulu’nda 05.05.2015’te ELİTLER devrildi
Deviren de, Tahir Nursaçan’dı. 930 üyenin 541’inin oyunu aldı.
Sonra 14 Nisan 2017’de yapılan genel kurulda
 Ergün Bilen ve Tahir Nursaçan yarıştı.
1.168 üye katıldı, 1006 oy kullanıldı ve Nursaçan 559 Bilen 445 oy aldı
Nursaçan 2. Kere kazandı ve Başkan oldu.
Ardından 4 Mart 2019’da Ahmet H.Kürtüncü ile yarıştı Nursaçan.
Katılan 697 üyenin  379’unun oyunu alan Nursaçan yine kazandı.
Şimdi dördüncü kere yarışa girecek Nursaçan ve bu sefer işi zor.
Zira, son genel kurula kadar hakkında ciddi iddia yoktu…
Ancak bu sefer kazın ayağı öyle değil.
Zira, müfettişler geldi inceledi ve hazırladıkları rapor sonrasında
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 41122814-663.05 sayı ve 05.05.2020 tarih ile 407 sayfalık bakanlık raporunu da ekleyerek Bakanlık adına, Rehberlik ve Teftiş  Başkanı Kibar Altunal imzasıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı – Sahtecilik ve Dolandırıcılık  Suçları Soruşturma Bürosu’na başvuru yapıldı. Yani  407 sayfalık müfettiş raporu Bakan adına Teftiş Başkanı tarafından savcılığa gereğinin yapılması için gönderildi.
Şimdi bir de  OSB’ne sahip çık platformu Başkanı sanayici Bekir Okay Kiracıoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan iddiaların yer aldığı şikayet dosyası Kayseri Savcılığı’na veriliyor. (Bekir Kiracıoğlu , OSB ile ilgili bugün, suç duyurusunda bulunacağını beyan etti)
Ve bu suç isnatlarında ciddi hususlar olduğu belirtiliyor.
Suçlamalara ilişkin iddialar gazetemizin manşetinden geniş olarak sizlere duyuruldu. Ve bugün Kiracıoğlu’nun savcılığa yapacağı başvurudan sonra artık mevcut OSB Yönetimi “ bazı hazımsızlar, bilgi kırıntı yalanları, maşalar vs.” gibi klişelerle iddiaların üstünü pek örtemez gibime geliyor. Zira daha önce iddia şeklinde dilden dile dolaşan cümleler, şimdi ete kemiğe, belgeye dönüştürülerek, savcılığa ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na dosya halinde verildi.
Daha önce Nursaçan Başkan ile yaptığı başarılı işlere yönelik takdir yazıları yazmış ve kimi icraatlarını gerçekten yerinde görerek sanayici adına doğru adımlar atıldığından bahsetmiştim.
Bunları yazdığım günlerde olduğu gibi şimdi de, yine aynı yönetimin Kiracıoğlu tarafından savcılığa ve bakanlığa verilen dosyadaki sorular ve konu başlıklarını da irdeleyecek ve sorgulayacağız. Yani takdir de uyarı da gerektiği yerde ve gerektiği kadar elbette yapılmalı. Nursaçan şimdi çıkıp bu sorulara yanıt vermeli. Verir vermez kendi bilir ama Kiracıoğlu’nun daha da ciddi şekle dönüştürdüğü şikayet hususları arasında önemli bölümler var. Bunlardan bir tanesi de mesela Nurasçan Başkan tarafından OSB Genel Kurul iptali sırasında yapılan açıklama. Başkan Nursaçan, pandemi tedbirleri çerçevesinde genel kurulun iptalinin kendilerinin öngörüsü olduğunu söylemişti. Oysa sonradan belgeleriyle anlaşıldı ki, Bakanlık  4  OSB genel kurulu dışında hiçbirini iptal etmemişti. Yani bakanlık istediği için değil mevcut yönetim istediği için pandemi gerekçesi altında iptal edilmişti. Oysa pandemiye rağmen yapılan genel kurullar olmuştu, pekala Kayseri OSB Genel Kurulu da yapılabilirdi. Eğer bu mali genel kurul yapılsaydı belki yeterli imzaya ulaştıklarını söyleyen Bekir Kiracıoğlu ve arkadaşları tarafından hesaplar ibra edilmeyebilirdi. İddia o ki, bu korku nedeni ile pandemi bahane edilerek mevcut yönetim tarafından iptal ettirilmişti.
Şimdi, Dubai’de Kayseri OSB tarafından kurulan Türkiye Ticaret Merkezi inşaatı sürecinde olan bitenler, Dubai yatırımı için bakanlık onayının olup olmadığı,KKTC ormanına yapılan keyfi nakit para bağışında olduğu gibi , bakanlık onayının alınmadığı,GES projesi sırasında firmaya 250 bin dolarlık  bir kıyak yapıldığı,   OSB Teknik Koleji’nin ve Yapı Kredi Bankası’nın boşalttığı OSB’ye ait yerin 1000 tl ye OSB Vakfına devredilmesi, huzur hakkı adıyla yöneticilere maaşlarına ilave 9 bin liraya yakın aylık düzenli para ödenmesi ve OSB’ye ait 7 kurumsal kimliğin ve şirketin çoğunu üyelerin bilip bilmediği ve bu şirketlere OSB’den para aktarılıp aktarılmadığı gibi hususlar, önümüzdeki süreçte hep konuşulacak.
Kiracıoğlu’na göre artık PANDORANIN KUTUSU AÇILDI ve bu sefer tüm iddiaların temelinde belgeler ve hukuki dayanaklar vardı.
5 Mayıs 2020’de usulsüzlükler ile kongrede oy kullandırılarak seçimin kazanıldığına ilişkin savcılığa suç duyurusu başvurusu, bugün yapılan ikinci suç duyurusu başvurusu ve yine bakanlıktan mali teftiş için istenen müfettişlerin yakında gelecek olmasının yanısıra tam da bu tartışmaların içinde OSB’ne Sahip Çık Platformu’nun bakanlıktan müfettiş istemek için topladığı 387 imza ile (387 parsellik imza)  aynı zamanda mali genel kurulu toplamaya yeterli imza olduğuna dikkat çekildi. Platform Başkanı Kiracıoğlu değil 387 imzayla,  180 imza ile bile mali genel kurula yasal olarak gidilebileceğini hatırlatarak, “artık mevcut yönetim için  deniz bitti, kara göründü ve asılsız algılarla genel kurullardan kaçamayacaklar ve tüm usulsüzlüklerin hesabını da yargıda verecekler” dedi.
Bu arada 387 imzanın (387 parsel imzası) önemini anlatmak için bir hatırlatmada bulunayım, son genel kurulu, yani 4 Mart 2019’da yapılan genel kurulu Tahir Nursaçan 379  oyla kazanmıştı. Yani bu sefer ki çıkış, önemli ve çok ciddi bir tabana dayanıyor. Ve bu tabanın adı da malum OSB’NE SAHİP ÇIK PLATFORMU… Mali Genel Kurul olması halinde bunun önergeyle seçimli olması işten bile değil ve o döneme kadar hele hele o atmosferde bu 387 sayısının artması da kuvvetle muhtemel..
Şimdi gözler, savcılığa verilen ikinci şikayet dosyasının akıbetine, Bakanlıktan mali teftiş için gelmesi beklenen müfettişe ve Kiracıoğlu’nun tam bu ortamda  yeterli imzayı toplayıp mali genel kurul talep edip etmeyeceğine çevrildi.
Bu arada OSB yönetiminin ve Başkan Nursaçan’ın ne yapacağı da merak edilenler arasında tabi ki…
Hayırlısı…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum