Reklam
Türkan ÖZÇAKI

Türkan ÖZÇAKI

Diyetisyen

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE GRİPTEN KORUNUN!

30 Eylül 2019 - 10:02

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte çevremizde de öksüren, hapşıran insan sayısı giderek artar.  Mevsimsel olarak gribe yakalanmış bir kişi aslında sağlıklı, dengeli beslenmenin yanında yeterli sıvı tüketimini sağlarsa bir de iyi dinlenirse grip belirtileri yavaş yavaş geçer.
 ‘’İki gün veya daha uzun süren ateşli bir grip seyrediyorsa, antibiyotik kullanmak gereklidir’’ düşüncesi tamamen yanlıştır.  Grip olmamızın nedeni bir virüs çeşididir ve antibiyotikler virüs değil bakteriler üzerinde etkilidir. Yani içtiğiniz antibiyotik hem virüsleri yok etmiyor üstüne üstlük bir de bağırsak floranızı bozuyor.
TAVUK SUYU ÇORBASI İYİLEŞMEYE YARDIMCI OLUR MU?
Tavuk çorbası hem sıcak olduğu için hem de sıvı ihtiyacını desteklediği için boğaz ağrılarını hafifletebilir. Bunun dışında çorbanın özellikle tavuk çorbası olmasının artı bir özelliği yoktur.
HASTALANDIĞIMIZDA C VİTAMİNİ TÜKETİMİNİ ARTIRMALI MIYIZ?
Maalesef bu da çok yanlış bir algıdır. C vitamini bağışıklık sistemine yardımcı olur ve destekler ancak çalışmalar hastalandıktan sonra C vitamini tüketimini artırmanın gribi iyileştirmediğini söylüyor.
YETERLİ UYKU ŞART
Doğru, kaliteli uyku bağışıklık sistemini destekleyerek hastalığın düzelmesine yardımcı olmaktadır. Uykunun kaliteli olması için kapkaranlık ortamda günlük 7-8 saat uyumalısınız.
SU TÜKETİMİNE DİKKAT
Gripken yüksek ateş veya ishal görülebileceği için vücuttan su atımı da fazla olmaktadır. Bu nedenle yeterli su tüketimi oldukça önemlidir. Vücut ağırlığınız * 30 ml, sizin günlük tüketmeniz gereken su miktarıdır.  (60 kg biri için 1800 ml)
HAFTADA 2 KEZ BALIK
Balık, içerdiği yüksek omega-3 nedeniyle tam bir bağışıklık güçlendiricidir. Izgara, fırın ya da buğulama şeklinde tüketilen balık aynı zamanda zayıflamaya da oldukça yardımcıdır.
BAĞIŞIKLIK DOSTU ZENCEFİL
Zencefil güçlü bir antioksidandır, kana akıcılık kazandırır, kalp kaslarını güçlendirir ve uyarır, ateşi düşürür ve iltihaplanmayı önler. Bu nedenle günlük beslenmenize küçük bir parça zencefil ekleyebilirsiniz.
 
ONLINE BESLENME DANIŞMANLIĞI VE SORULAR İÇİN
MAIL ADRESİM: [email protected]
INSTAGRAM HESABIM: @diyetisyenturkanozcaki
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum