Reklam

REKORLAR ŞEHRİ KAYSERİ

385 yayınevi, 504 yazar ve 3 milyon kitap ile dolu dolu 10 gün geçirilen Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri 6. Kitap Fuarı 4 yıldır elinde bulundurduğu ziyaretçi rekorunu bir üst kademeye taşıyarak 1 Milyon 39 Bin 93 ziyaretçi sayısına ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

REKORLAR ŞEHRİ KAYSERİ

385 yayınevi, 504 yazar ve 3 milyon kitap ile dolu dolu 10 gün geçirilen Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri 6. Kitap Fuarı 4 yıldır elinde bulundurduğu ziyaretçi rekorunu bir üst kademeye taşıyarak 1 Milyon 39 Bin 93 ziyaretçi sayısına ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

REKORLAR ŞEHRİ KAYSERİ
23 Ekim 2023 - 11:00 - Güncelleme: 23 Ekim 2023 - 11:04

ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR FUAR OLDU
Sadece Kayseri’nin değil ziyaretçilerin, yazarların, yayınevlerinin ve Türkiye’nin övgüyle bahsettiği Kayseri 6. Kitap Fuarı kendi rekorunu yukarı taşıyarak 1 Milyon 39 Bin 93 ziyaretçi ile üst üste 5. Kez ziyaretçi rekoru kırmış oldu.
Türkiye’de ilk defa yoğunluktan dolayı kapılarını 30 dakika kapatmak zorunda kalan kitap fuarı herkesten tam not aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülkemiz geneli adından çok sık söz ettirmeyi başaran Kayseri Kitap Fuarı 10 gün boyunca 500’den fazla yazarı okuyucuları ile buluşturarak rekorlar şehir olan Kayseri’ye yakışır bir Kitap Fuarı’nı daha geride bırakmış olduk. Kayseri’nin yanı sıra çevre illerden de yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Kayseri Kitap Fuarı yakalamış olduğu ziyaretçi rekoru ile çıtayı her sene giderek artırmaya devam e diyor. Kayseri Kitap Fuarı birincisinde 582 bin, ikincisinde 672 bin, üçüncüsünde 798 bin ve dördüncüsünde ise 815 bin 119 kişi tarafından ziyaret edilmiş, her yıl, bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırmıştı. 5’inci Kayseri Kitap Fuarı, 935 bin 638 ziyaretçi ile en çok ziyaret edilen kitap fuarı unvanını daha da geliştirerek devam ettirdi. 6’ıncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nda 1 Milyon 39 Bin 93 ziyaretçi sayısına ulaştırarak rakipsiz sadece kendiyle yarışan bir şehir konumuna geldi.
YAZAR KADROSU OLARAK TÜRKİYE’NİN 1 NUMARALI FUARI
10 gün boyuncu birbirinden değerli, yazarlar, tarihçiler, akademisyenler, siyasetçiler ve şairler Kayseri 6. Kitap Fuarı vesilesiyle şehrimize gelerek okuyucusuyla buluştu.
Kayseri Kitap Fuarı. Yazar kadrosu olarak da Türkiye’nin bir numaralı fuarı durumunda. Yazar kadrosu ve yayınevi kalitesi olarak Türkiye'de söz sahibi olan Kayseri 6. Kitap Fuarı’na gelen; İlber Ortaylı, Pelin Çift, Cansu Canan Özgen, Kahraman Tazeoğlu, Mustafa Şen, Nurullah Genç, Alişan Kapaklıkaya, Ahmet Şimşirgil, Hatice Kübra Tongar, Erhan Afyoncu, Serdar Tuncer, Saliha Erdim, Ayşe Bilge Selçuk, İsmail Hakkı Aydın, Mehmet Ali Bulut, Mete Yarar, Bahadır Yenişehirlioğlu, Selim Erdoğan, Tuğba Coşkuner, Ercan Kesal, Zekeriya Efiloğlu, Bekir Develi, Ahmet Şerif İzgören, Mehmet Emin Ay, Dursun Ali Erzincanlı, Saniye Bencik Kangal, Abdurrahman Uzun, Murat Akan, Türker Akıncı, Sema Maraşlı, Emel Zengin ve Vahdettin Engin gibi daha bir çok ünlü ve sevilen 504 yazar ile 3 milyon kitap okuyucusuyla buluştu. Kendilerine gösterilen oldukça memnun olduklarını dile getirilen ünlü yazarlar, Kayseri halkının kitaplarına ve konferanslarına teveccühlerinden dolayı teşekkürlerini belirttiler. 7’den 70’e kitap dostlarının buluştuğu Kayseri Kitap Fuarı’nda yayınevleri de Kayseri Kitap Fuarı’na olan ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını söylediler.