Reklam

KİTAP FUARI YENİ REKORA KOŞUYOR

4 yıl üst üste kitap fuarı ziyaretçi rekoru kıran Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen Kayseri 6. Kitap Fuarı 700 Bin ziyaretçi sayısını geçerek kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

KİTAP FUARI YENİ REKORA KOŞUYOR

4 yıl üst üste kitap fuarı ziyaretçi rekoru kıran Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen Kayseri 6. Kitap Fuarı 700 Bin ziyaretçi sayısını geçerek kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

KİTAP FUARI YENİ REKORA KOŞUYOR
20 Ekim 2023 - 17:11 - Güncelleme: 20 Ekim 2023 - 17:14

1 MİLYON HEDEFİNE YAKLAŞTI
Her sene katlayarak ziyaretçi rekorları kırmaya devam eden Kayseri 6. Kitap Fuarı 7 gün sonunda 700 binden fazla ziyaretçi sayısına ulaşmayı başardı. Dün 700 bininci şanslı kişiye 2000 TL’lik kitap çeki verilirken, hafta sonu ziyaretçileriyle birlikte 1 Milyon hedefine ulaşarak yeni rekor kırması bekleniyor.
Kayseri Kitap Fuarı’na, Kayseri’nin yanı sıra çevre illerden de ziyaretçiler akın akın gelmeye devam ederken, 7’den 70’e herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Kayseri Kitap Fuarı birincisinde 582 bin, ikincisinde 672 bin, üçüncüsünde 798 bin ve dördüncüsünde ise 815 bin 119 kişi tarafından ziyaret edilmiş, her yıl, bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırmıştı. 5’inci Kayseri Kitap Fuarı, 935 bin 638 ziyaretçi ile en çok ziyaret edilen kitap fuarı ünvanını devam ettirdi. 6’ıncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı şimdiden 700 Bin ziyaretçiyi misafir etti. Hafta sonu ile birlikte ziyaretçi sayısındaki artışın devam etmesi ile 1 Milyon hedefini yakalayarak elinde bulundurduğu kendi rekorunu daha üst seviyeye taşımış olacak.
YAYINEVLERİ DE KİTAP FUARI’NDAN ÇOK MEMNUN
Her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ve söyleşi düzenlediği, 7’den 70’e kitap dostlarının buluştuğu Kayseri Kitap Fuarı tüm hızıyla sürüyor. 22 Ekim'e kadar birbirinden önemli yazar, şair ve düşünür ile buluşacak olan vatandaşlar kitap fuarından çok memnun kalırken, yayınevleri de Kayseri Kitap Fuarı’na olan ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını söylediler.
Kayseri Kitap Fuarı’nda stant açan yayıncıların biri olan Hasan Sedat Harmancı, kitaplara Kayseri’de çok büyük bir ilgi olduğunu ifade ederek, “Bu konuda memnunuz. Özellikle hafta sonu çok ilgi alaka var. Yazarlarımızla imza günü olduğu için bayağı bir talep umduğumuzun üzerinde. Bu konuda çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye’mize” dedi.
Bahadır Esen de, her sene kitap fuarında yerlerini aldıklarını ve Kayseri’de kitap fuarlarına çok ciddi ilgi olduğunu dile getirdi. Esen, şöyle konuştu:
“Her sene kitap fuarına katılıyoruz biz. Kayseri Kitap Fuarı’nda her sene olduğu gibi ilgi çok ciddi var. Özellikle belediyenin öğrenci taşıması, çok güzel bir imkân. Akşamları da veliler burada oluyor. Tabi bu da bizi mutlu ediyor. Kayseri’de bu güzel fuarların devamını diliyoruz.” 
“KAYSERİ HALKININ KİTAPLARA TEVECCÜHÜNDEN DOLAYI DE ÇOK MEMNUNUM”
Türkiye’de çok revaçta olan ve insanların ilgi odağı olan bir fuar olduğunu kaydeden Muharrem Bayır da, “6’ncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’na başladığından beri katılıyoruz. Türkiye’de çok revaçta olan ve insanların ilgi odağı olan bir fuar. Özellikle tanıtımları, reklamları yayınevi olarak, son derece memnunum. Kayseri halkının kitaplara teveccühünden dolayı de çok memnunum. Buraya geldiğimizden beri mutluyuz. Fuar iyi geçiyor, güzel geçiyor. Tüm Kayserilileri hafta sonuna kadar bekliyoruz. Buradayız” ifadelerini kullandı.
“GAYET KALABALIK BİR KATILIM VAR”
Üç senedir Kayseri Kitap Fuarı’nda stant açtıklarını kaydeden Nimet Ortakaş ise, genel havadan çok memnun olduklarını kaydederek, “Biz üç senedir Kayseri Kitap Fuarı’na katılıyoruz. Genel havadan memnunuz. Hem öğrencilerin, hem de vatandaşların ilgisinden ötürü memnunuz. Gayet kalabalık bir katılım var gerçekten” şeklinde konuştu.
Murat Şahin, çok yoğun bir kitap fuarı geçirdiklerini söyleyerek, “Kayseri Kitap Fuarı umduğumuzdan da güzel geçiyor. Kayseri’miz baya ilgili. Çok yoğun bir kitap fuarı geçiriyoruz. Hafta sonu daha da yoğundu” dedi.
“GÜZEL BİR SÜREÇ GEÇİRİYORUZ. GÜZEL BİR FUAR OLUYOR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a Kayseri Kitap Fuarı için teşekkürlerini ileten İbrahim Demirel de şöyle konuştu:
“Büyükşehir Belediyesi’ne ve Sun Fuarcılık’a teşekkür ederiz, bu sene bize böyle bir imkân sağladıkları için. Kitap fuarı bu sene baya kalabalık. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın ilgisi baya var. Şunu da belirtmek istiyorum. İnsanların alım gücü bu konuda biraz daha yükselmiş. Biz bir alana bir bedava kampanyası da yaptık. Güzel bir süreç geçiriyoruz. Güzel bir fuar oluyor. Tekrardan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve Sun Fuarcılık’a teşekkür ediyoruz.”