Reklam

OSB İÇİN 4 GRUP YARIŞACAK

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin istifasından sonra 24 Haziran’da yapılacak olan seçim için 4 ayrı grup başkan adaylarını belirlemiş durumda.

OSB İÇİN 4 GRUP YARIŞACAK

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin istifasından sonra 24 Haziran’da yapılacak olan seçim için 4 ayrı grup başkan adaylarını belirlemiş durumda.

OSB İÇİN 4 GRUP YARIŞACAK
08 Haziran 2022 - 12:18

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin istifasından sonra 24 Haziran’da yapılacak olan seçim için 4 ayrı grup başkan adaylarını belirlemiş durumda. Yapılacak seçimde eski Başkan Yunus İmamoğlu yeniden aday olurken, OSB’ne Sahip Çık Platformu ise Nihat Bozkurt’u aday göstereceklerini ilan etti. Adaylığına kesin gözüyle bakılan bir diğer isim Mehmet Yalçın’ın ise birkaç gün içerisinde açıklama yapması beklenirken, görevden uzaklaştırılan eski Başkan Tahir Nursaçan’ın ise kendi ekibinden birini başkan adayı olarak göstereceği gelen bilgiler arasında.
 
OSB’DE KIYASIYA YARIŞ
Tahir Nursaçan ve OSB'de 4 yöneticinin yargı kararı ile görevden uzaklaştırılmasının ardından kısa süreliğine aynı yönetimden Murat Yibur geçici olarak başkan seçilmiş iken yapılan yönetim kurulu toplantısı ile Yunus İmamoğlu getirilmişti. Yönetim ve Denetim Kurulu’nun toplu istifasından sonra seçime gitme kararı alınan OSB Başkanlığı için kıyasıya bir yarış başladı.
OSB’Ne Sahip Çık Platformu adına bir açıklama yapan Bekir Okay Kiracıoğlu, “Bugüne kadar yapmaya çalıştığımız gibi bugünden itibarende sanayicimizin haklarını korumak ve Kayseri OSB’yi layık olduğu konuma gelmesini sağlamak amacıyla; platformumuz 24 hazirandaki yapılacak seçimde Nihat Bozkurt beyi aday gösterme kararı almıştır. Platformumuza, OSB’mize ve Kayserimize hayırlı olmasını dileriz” diyerek kendi adayları ile seçime gireceklerini ilan ederken,  istifa eden Başkan Yunus İmamoğlu’da yeniden aday olacağını açıkladı.  Öte yandan bir diğer grubun başkan adayı olarak Mehmet Yalçın ismi ön plana çıkarken, adaylığının birkaç gün içerisinde netlik kazanacağı ifade ediliyor. Son olarak mahkeme kararı ile görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan’ın da kendi ekibini kurduğu ve çok güvendiği bir ismi başkan adayı olarak göstererek seçimlere gireceği belirtiliyor.