Reklam

TUTMADI FİYASKOYLA SONUÇLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye genelinde ve Kayseri’de bir yerden düğmeye basılmış gibi üniversite öğrencileri yurt bulamadı, yurtsuz kaldı gibi söylemlerle parklarda eylemler yapıldığını belirtti. Başkan, “Ne şehrimizde ne ülkemizde yurt sorunu yok. Bu girişimler tutmadı ve fiyaskoyla sonuçlandı” dedi.

TUTMADI FİYASKOYLA SONUÇLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye genelinde ve Kayseri’de bir yerden düğmeye basılmış gibi üniversite öğrencileri yurt bulamadı, yurtsuz kaldı gibi söylemlerle parklarda eylemler yapıldığını belirtti. Başkan, “Ne şehrimizde ne ülkemizde yurt sorunu yok. Bu girişimler tutmadı ve fiyaskoyla sonuçlandı” dedi.

TUTMADI FİYASKOYLA SONUÇLANDI
11 Ekim 2021 - 09:46

BAZEN OLANA BİTENE GÜLÜP GEÇİYORUM
Kayseri’nin genç dostu bir şehir olduğunu aktaran Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle yurt sorunu varmış gibi gösterilmeye çalışılan olayları hatırlatarak, “bazen olana bitene gülüp geçiyorum” dedi. “Acaba aksaklıklar varda biz mi göremiyoruz” diye kendilerini de sorguladıklarını aktaran Başkan Büyükkılıç, yurt sorunu varmış gibi yapılan eylemleri hatırlatarak, “Bu insanlar, işin garip tarafı bu işe alet edilmeye çalışılan yavrularımız, gençlerimize demiyorlar ki; gidin şuraya, falan filan yere, orada gerekli ilgililerle görüşüp sizlere yardımcı olsun. Bunu deme lütfün da bulunmuyorlar. Bizde bu şehirde yaşıyoruz. Yurtlara kesin kayıtlar yapıldı. Bizde şehrimize gelen öğrencilerimizle olduk onları ve anne babalarını dinledik. Olumlu yaklaşımlar vardı. Onlardan ilgi ve iltifat vardı. Şehrimiz adına hepimizi sevindirdi. Keyiflendirdi. Şunu net olarak söylüyorum Kayseri’de yurt sorunu yok. Biz gerekli hazırlıkları yaptık.
Kredi Yurtlar Kurumu, dernekler, vakıflar, özel sektör varsa yurtları ile hepsinin bizde kaydı oldu. Potansiyel bilgileri var. Otellerle de olası bir durum için anlaşma yaptık. İhtiyaç olursa diye. Ama gerek kalmadı” dedi.
BİR YERDEN DÜĞMEYE BASILMIŞ GİBİ
Başkan Büyükkılıç, üniversitelerin açılacağı bir dönemde bir yerden düğmeye basılmış gibi parklarda, yurtsuzlar, yurt bulamayan öğrenciler kalıyor gibi görüntüler verildiğini aktararak, “Bu görüntüleri siyaset amaçlı, öğrencilerimizi istismar ederek yola çıkanların çabaları sonuçsuz kaldı. Bunlar tutmadı. Fiyaskoyla sonuçlandı. Üniversitelerin eğiteme başladığı dönemde yurt sorunu olabilir. Daha iyi ev bulma, kiralık ev bulma sorunları olabilir. Yurt beğenmeme olabilir. Hepimiz öğrenci iken yaşadık. Bunun üzerinden siyaset olmaz. Bunun üzerinde istismar olmaz. Öğrencilerin morali bozulmaz. Elimizden gelen varsa tutup elinden ilgili yerlere müracaat etmesi sağlanmalıdır. Bunu istismar eden kesim tutsun yurt kiralısın. Otel kiralasın. Bakıyoruz öyle bir ortam yok. İhtiyaçta yok. Kayseri’de böyle bir sorunda yok.
BEYAZ MASAYA 900 MÜRACAAT
Başkan Büyükkılıç, yurt sorunu yaşayan yada sıkıntısı olanlarla ilgili belediyenin başlattığı müracaat uygulamasında Beyaz Masayı 900 kişinin aradığını söyledi. Büyükkılıç, “Şehrimizde 80 bin civarında üniversite öğrencisi var. Malumunuz 5 üniversitemiz var. Öğrenci şehriyiz. İnsanların rahat ve konforlu bir şekilde yaşayacağı yerdir. Kayseri. Kayseri’de kimse aç ve açıkta kalmaz. Şehrimizde elimizden gelen varsa yardımcı olmak istiyoruz. Çok şükür bizler ve devletimizin kurumları sahip çıkıyor. Bize 900 civarında Kayseri ile ilgili talep ve bilgi alma, yerleşim sırasında nasıl bir tavır tarz takınacağı konusunda görüşmeler oldu. Malumunuz Alo 153 tek merkez. 17 belediye hepsi birbirine burada iletişim merkezi olarak bağlı. Rahatlıkla birine ulaşınca hepsine ulaşılmış oluyor. Sıkıntı yok. Sıkıntı oluşturmak isteyenler çalışanlar dünde vardı. Bugünde vardı. Yarında olacak” ifadelerini kullandı.
ABARTILI KİRA ŞİKAYETİ OLMADI
Kentte konut kira fiyatlarının abartılı olarak yapıldığı yönünde bir şikayet olmadığını aktaran Büyükkılıç, “Bize gelen şu manada şikayet yok. Abartılı ev kiraları. Öğrencilerin bu pozisyonunu istismar eden olmadı. Merhamet inançtan gelir. Kayseri insanı inanan ve öğrencinin, insanın kadri kıymetini bilen bir şehir. Geneline yayacak bir davranış yok. Olmadı. Kayseri insanımıza teşekkür ederim. İnsanlarımızı kötüleyerek takdim etmeye çalışan ve bayılan kesimler var. Buz bunları yakıştıramıyoruz. Halen kapımız çocuklarımıza yavrularımıza kapımız açık. Halen gelip bize başvurabilirler” diye konuştu.
POLİS İNCELEDİ ÖĞRENCİ ÇIKMADILAR
Büyükkılıç, yurtsuz kaldıkları yönünde ülke genelinde olduğu gibi kentte de eylem yapan 5 kişi ile ilgili emniyet güçlerinin inceleme yaptığını, incelemede bu şahısların öğrenci olmadıkları yurt gibi bir sorunları olmadığının tespit edildiğini anlattı.