Reklam

ŞAİBELİ BİR YÖNETİME HİÇBİR SİYASİ DESTEK VERMEZ

Platform Sözcüsü ve iş insanı Bekir Okay Kiracıoğlu, OSB’ye siyasilerin yaptığı ziyaretlerin kurumsal olduğunu ifade ederek, “Bu kadar hakkında şaibe olan bir yönetime hiçbir siyasinin destek vermeyi düşüneceğini ve cesaret edeceğini düşünmüyoruz. Bu mantık dışı olur” dedi.

ŞAİBELİ BİR YÖNETİME HİÇBİR SİYASİ DESTEK VERMEZ

Platform Sözcüsü ve iş insanı Bekir Okay Kiracıoğlu, OSB’ye siyasilerin yaptığı ziyaretlerin kurumsal olduğunu ifade ederek, “Bu kadar hakkında şaibe olan bir yönetime hiçbir siyasinin destek vermeyi düşüneceğini ve cesaret edeceğini düşünmüyoruz. Bu mantık dışı olur” dedi.

ŞAİBELİ BİR YÖNETİME HİÇBİR SİYASİ DESTEK VERMEZ
24 Eylül 2021 - 09:55

OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, TV Kayseri’de Haber Odası programında Gazeteci Murat Metiner’in konuğu oldu. Kayseri OSB’de yaşanan ve ağır ceza mahkemesinde mevcut yönetimle ilgili başlayacak yargılama süreci, OSB’nin borçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
BİZİM ARKAMIZDA HİÇBİR SİYASETÇİ OLAMAZ!
Murat Metiner Whatsapp hattına gelen bir soruda bu ekibi kim gazlıyor? Sorusuna Kiracıoğlu, “Bu ekibi Sayın Tahir Nursaçan gazlıyor, Sayın Nursaçan ve ekibi böyle yaptığı sürece biz gazlanıyoruz. Aslında sorulan soru arkanızda bir siyasi var mı? Bir buçuk yıldır bizim bu mücadelemiz devam ediyor, Kayseri’de hangi bir siyasetçinin ağzından böyle bir açıklama duydunuz? Keza biz daha önce CHP ile ilgili dosya verildiğinde sayın vekilde açıkladı, biz bunun siyasilerin girmemesi gerektiğiyle ilgili beyanlarımız oldu. Hatta Sayın Nursaçan bir TV Programında bu dosyayı CHP’ye bizim verdirdiğimizi ve oradan da cevap alamayınca HDP’ye gittiğimizi böyle saçma sapan absürt şeylerle geldi. Ancak biz karşılığında CHP’ye bizim bu dosyanın siyasi olmadığını ve bu dosyayı vermemelerini talep ettiğimizi sayın vekil doğruladı. Çünkü gerçekten biz OSB’de başkanını sanayicinin seçmesini istiyoruz. Yani hiçbir siyasetçinin OSB’nin başkanının işaret etmesini istemiyoruz. O yüzden de bizim arkamızda hiçbir siyasetçi olamaz. Zaten bizim böyle bir gücümüz olsa daha farklı şeylerde yapabiliriz. Yani burada başkan ve ekibi halüsinasyon görüyor, bunu da gerçek sanıyor ve piyasada insanlara sorduruyor diye düşünüyorum.”
ŞAİBELİ BİR YÖNETİME HİÇBİR SİYASİ DESTEK VERMEZ
Son zamanlarda siyasilerin OSB ziyaretlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Kiracıoğlu, “Bu ziyaretlerin kurumsal olduğunu ve sadece siyasiler değil STK’larında ziyaretlerinin olduğunu biliyoruz. Ama bu kadar hakkında şaibe olan bir yönetime hiçbir siyasinin destek vermeyi düşüneceğini ve cesaret edeceğini düşünmüyoruz. Bu mantık dışı olur. Ama biz MHP ziyaretinin kurumsal bir ziyaret olduğunu düşünüyoruz ve ziyarette çok enteresan 35 tane sanayici vardı. Yani bence bir hayal kırıklığıydı ve onun üzerine zaten bazı şeyler değişmeye başladı. 35 tane sanayicinin 10 tanesi bizim arkadaşımızdı. Biz kimseye oraya gitme, buraya gitme diye kısıtlamıyoruz. Bize sordular gidebilirsiniz dedik, gittiler. Yani 25 kişi zaten 15 veya 20  kendi yönetimi geri kalanı akraba eş dosttu. İsim listesi de bizde mevcut ama sanayicilerin desteği kesildikçe işte bu durum çıkıyor. MHP’nin veya diğer siyasilerin bence bu konuda tarafsız kaldığını düşünüyorum. Bununda ben tarafsızlık adına bir yorum yapmak yanlış olur. Bence kurumsal bir ziyaret olara düşünüyorum çünkü gündüzde Ticaret Odası ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler. Ama orada şu var OSB’mizi maalesef Sanayi Odasının üstünde görmek bizi bazen zor durumlara sokuyor. Mesela biz bir sanayiciyiz ve esas bağlanacağımız yer oda, OSB bize hizmet veren bir kuruluş, ama bizim bağlı olduğumuz yer aslında Sanayi Odası. Biz Sanayi Odasında kopuk bir düzen yaptığımız için bu sorular soruluyor. Aslında biz Sanayi Odasıyla beraber hareket etmeliyiz. Maalesef bu bir önceki yönetimden itibaren başlayan bir OSB’nin üstte görünme alışkanlığının neticesidir. Bizim gördüğümüz fazla bir desteğin olmadığı ve MHP’nin de orada tarafsız kaldığını düşünüyoruz ama yine de doğrusu kendilerinde.”
SEÇİM İSTERSEK OSB’YE İHANET ETMİŞ OLURUZ!
Kiracıoğlu, “Evet doğru biz şu an seçim isteyecek güçteyiz, ama hayır istemiyoruz. İnsanlar şimdi  biz seçim istemiyoruz diyoruz seçimin olmadığı yerde benim adaylığımın konuşulması yanlış diyoruz. Bu sefer diyorlar ki bu adam başkası için yol açıyor. Başkan çıkıyor A şahsı aday olursa seçim yaparım diyor. Bende onu boş ver benimle aday ol benim karşıma çık dediğim zamanda aday oldu deniyor. Şimdi biz aşağı yukarı istersek 220 imzayla seçim isteyebiliriz yalnız seçim istersek biz OSB’ye ihanet etmiş oluruz. Çünkü şu var bizim ana konumuz OSB’nin kaybolan değerlerini kurtarabilmek. Yani biz seçimden önce esas konumuz sanayicimizin vereceği ibra kararı, bizde o yüzden genel kurulda herhangi bir seçim istemedik ve görecekler 300 tane imzayı genel kurulda görecekler ama seçim için değil.”
ADALET YOK, TARAF VAR!
Kiracıoğlu, kaçak yapılar konusunda TV Kayseri ekranlarında şu açıklamayı yaptı; “İlk Müfettiş raporlarının içinde bu sanayicilerimizden ve çalışanların şikayetlerinden bir tanesi de şu; Burada belirli kişilere kaçak yapılara göz yumuluyor. Şöyle anlatayım size bunu. 2018 Yılında Kayseri OSB 2 tane firmaya kaçak yapı tutanağı tutuluyor. Bunlardan bir tanesi eski başkanımız, bir tanesi de sunta üreten bir firma, bu ikisini hukuk servisine devrediyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Aslında yapması gereken bu. Yalnız burada sadece sunta üreten firmayı savcılığa sevk ediyorlar. Yani Başkan A kişisini gönderemiyor tutuyorsan, B’yi de göndermeyeceksin, problem burada başlıyor. Yani Adalet yok, taraf var. Şimdi bu kaçak yapılarda böyle bir şikayet var. Evet bunu şöyle demişler; burada kişiye göre davranılıyor ve buradaki yönetimden bazı kişiler kendi ticari işleri için kaçak yapılara göz yumuyor diye 9 tane firma hakkında bir serzenişleri olmuş yani şikayetleri olmuş. Bunun üzerine de Müfettişler sen madem bu tutanakları tutuyorsan işlem yapmak zorundasın ve burada bu işlemleri yerine getirmesini istemiş. Bu aslında kanuna uygun. Ancak ne tesadüf ki; Belediyeye yapılan kaçak yapı suçlularında bunlardan sadece 1 tanesi var, geri kalan hepsi yeniden tutulmuş. Yani 2020-2021’den sonra tutulmuş ve çok garip bir şey var Başkan kendi fabrikası da kaçak yapılardan. Ben bunu yayınladığım zaman bana yapı kayıt belgesi gönderdiler bu imar affıyla ilgili ama benim orada vurgulamak istediğim kaçak yapı bizde de var. Hepimizde ister istemez var bu yapı, şimdi biz Başkana diyoruz ki; sen bu şikayeti yapacaksan ilk önce ilk başa kendi fabrikanı yazarsın sıradan herkesi yazarsın, ama sen daha çok ses getirecek kişileri seçip, onları gönderirseniz bu olmuyor. Siz 34 kişiye gönderip geri kalan 900 kişiye yapmazsanız sıkıntı.”
BAŞKAN YENİ TUTANAKLAR TUTTURUYOR
“Ama Başkan şunu yapmaya başlamış şimdi çalışanlarını sahaya sürmüş, yeni yeni tutanak tutmaya başlamış bunları da koz olarak kullanacak. Bizim en sevmediğimiz şey şu; insanların belirli bir konudaki eksikliklerinin bunlara şantaj olarak kullanılmasına çok karşıyız. Yani bu kaçak yapı tutanaklarında gerçekten insanlar ceza yediler ama, şunu da söyleyeyim  burada hukuki eksiklikler de var. Biz bunlarla ilgili bu kişilere de yardımcı olduk, kendilerine de hukuki eksiklikleri söyledik,  ama dediğim gibi bu bütün Organizelerde var. Bakın sadece Kayseri Organizenin sorunu değil bu sorun. Bu sorun tüm Türkiye’deki OSB’lerin sorunu, ama başkan kişi ayrımcılığı yapıyor, istediğine tutuyor istemediğine tutmuyor. Mesela içlerinden bir tanesinin Yapı Kayıt Belgesi geçersiz. 2018 yılından sonra yapılan bir yapı var, ama dediğim üzere bizim derdimiz oradaki yapının yıkılması değil. Sanayicinin zaten derdi yapıyorsanız herkese yapın, yani kaçak yapı, mesken, taşın altına elinizi koyacaksanız bütün sanayicilere eşit koymanız gerekiyor. Zaten bunu yapmadıkları için maalesef başları beladan kurtulmuyor.”
OSB’NİN 144 MİLYON BORCU VAR!
DUBAİ konusunu anlatırken OSB’nin toplamda 144 milyon borcu var diyen Kiracıoğlu şunları söyledi; “Ben bunu defalarca söyledim borcumuz yok diyor başkan, ya diyorum ki bir tane yazı yaz bankaya deki bizim toplam banka ekstramızı gönderin deyin aslında bende var da gösteremiyoruz özel şirket olduğu için, ve banka kayıtlarına göre şu an 144 milyon borcu var, biriken paraların bittiği gibi banka borcu da üzerine eklendi, bunların ödenmesi yine sanayicimizin cebi olacak. Eğer bizim amacımız koltuğa oturmak olsaydı 2022’ye kadar beklerdik 2022’de bunları açıklardık. Ancak 2022’nin sonuna kadar OSB’nin borcunun ne kadar olacağını düşünemiyorum ben. Biz o yüzden bu borç büyümeden sanayicimizin buna dur demesi için diyoruz yoksa 2023’ kadar bekler yine bunu açıklar varsa yine bir amacımız ona ulaşırdık ama tek derdimiz bizim borçların büyümemesi. Sanayicimizin cebinin yanmamasıdır.”