Rakam gerginliği

Kayseri Tabip Odası Başkanlığı’nın ilde devam eden Covid-19 vaka sayısını ve şimdiye dek gerçekleşen ölüm sayısını açıklamasının üzerine, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü rakamların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Karşı açıklamada gecikmeyen Tabip Odası, “Yalan denilen bilgilerin gerçeği nedir” ifadesiyle İl Sağlık Müdürlüğü’ne tepki gösterdi.

Rakam gerginliği

Kayseri Tabip Odası Başkanlığı’nın ilde devam eden Covid-19 vaka sayısını ve şimdiye dek gerçekleşen ölüm sayısını açıklamasının üzerine, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü rakamların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Karşı açıklamada gecikmeyen Tabip Odası, “Yalan denilen bilgilerin gerçeği nedir” ifadesiyle İl Sağlık Müdürlüğü’ne tepki gösterdi.

Rakam gerginliği
05 Haziran 2020 - 12:43

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Tabip Odası Başkanlığı bir kez daha karşı karşıya geldi. Daha önce, Yemliha’da üfürükçü bir kadının tüm mahalleye koronavirüs bulaştırdığı iddiasıyla karşı karşıya gelen iki kurum, bu kez de Kayseri’de gerçekleşen vaka ve ölüm sayısı konusunda zıtlaştı. Karşılıklı açıklamalar ise kafalarda soru işareti bıraktı.
TABİP ODASI VERİLERİ PAYLAŞTI
Kayseri Tabip Odası Başkanlığı, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklamada bulunarak kentte gerçekleşen Covid-19 vaka ve ölüm sayısına ilişkin rakamları paylaştı. Açıklamalarında, “Hastanelerimizden tedavi edilen ve taburcu edilen korona test pozitif ve şüpheli hasta sayımız 4000'e yaklaştı. Yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayımız 18, entübe olarak solunum desteği alan hastamız ise 7'dir. Vefat eden test pozitif hasta sayımız 40'dır. Tedbirlere uyalım. Şu an hastanelerimizde korona test pozitif ve şüpheli olarak takip ve tedavi edilen 200'e yakın hastamız var. Lütfen Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun önerilerine uyalım. Denizi geçip gölde boğulmayalım” ifadelerini kullanan Tabip Odası’na ise cevap gecikmedi.
“RAKAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Kayseri Tabip Odası Başkanlığı’nın verileri açıklamasından sonra bir açıklama da Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nden geldi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürlüğü, "03.06.2020 tarihinde Kayseri Tabip Odası tarafından şehrimizdeki korona virüs vakaları ile ilgili yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Resmi açıklamalar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
TABİP ODASI’NDAN CEVAP GELDİ
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya tepki gösteren Tabip Odası Başkanlığı, “Sahada çalışıyoruz. Arkadaşlarımızdan alınan bilgiler bu. Yalan denilen bilgilerin gerçeği nedir? 1454 değil de 1450 mi? 1454 denilen hasta sayısının gerçeği nedir? Cephede cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Sosyal medyada konuyu tartışan bazı vatandaşlar, bilgi kirliliği oluştuğunu savunurken bazıları da resmi kurum olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü verilerine itibar etmenin doğru olacağını savundu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum