Reklam

KİM DUR DİYECEK?

Erenköy Mahallesi’ni başı boş köpekler istila etmiş durumda. Bu durum mahalle sakinlerini korku ve endişeye sürüklerken, vatandaşlar yetkili kurum ve kişilerden bir an önce bu durumun önüne geçmelerini istiyorlar.

KİM DUR DİYECEK?

Erenköy Mahallesi’ni başı boş köpekler istila etmiş durumda. Bu durum mahalle sakinlerini korku ve endişeye sürüklerken, vatandaşlar yetkili kurum ve kişilerden bir an önce bu durumun önüne geçmelerini istiyorlar.

KİM DUR DİYECEK?
19 Aralık 2021 - 18:09

HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUĞU VAR
Köpeklerin saldırısı sonrası yaşanacak bir can kaybında Valilik, Büyükşehir ve İlçe Belediyesinin de sorumlu olacağı ifade edilirken, kanuna göre köpeği sahiplenip başı boş bırakana da cezai işlem uygulanıyor.  Kanuna göre, kişinin gözetimi altında bulunan bir hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakması veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal göstermesi suç sayılmış. Fiil somut tehlike suçu niteliğindedir. Suçun oluşması için bir zarar doğması aranmaz. Suç, kişinin gözetimi altında bulunan hayvanın başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakması ile ya da bunların kontrol altına alınmasında ihmal göstermesi ile tamamlanır. Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişinin, bu fiillerinden dolayı bir zarar meydana gelirse; fiilin sebebiyet verdiği netice açısından kast veya taksirine göre cezalandırılır.
BU KORKUYA ARTIK BİR SON VERİN
Mahalledeki başı boş köpek sayısının her geçen gün artığını dile getiren mahalle sakinleri, “çocuklarımız artık evin önüne çıkmaya korkar oldu. Okula gönderirken köpeklerin ne zaman saldıracağı endişesini sürekli yaşıyoruz.  Çocuklarımız okula giderken yürüdüğü yol üzerinde sürü halinde köpekler geziyor.  Mahallemizde dolaşamaz hale geldik. Her köşeden bir köpek çıkıyor. Hayvan sevgisini bahane ederek, fabrikadan artık yemekleri getirip evinin arkasındaki boş araziye bırakanlara ne zaman cezai işlem uygulanacak. Şikayetlerimizden sonra belediye ekipleri gelip yakaladığı köpekleri barınağa götürüyor ancak kendini bilmez kişiler köpekleri sahiplenmek adı altında yeniden serbest kalmalarını sağlıyor ve başı boş bırakıyorlar. Artık bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. Büyük bir facia yaşanmadan önce bu korku ve panikten bizi kurtarın. Bütün gün köpeklerin saldıracak olması endişesi ile yaşamak istemiyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.