Reklam

Kayseri Ticaret Odası Kaynıyor

Kayseri Ticaret Odası’nın Eylül ayı meclis toplantısına, Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu’nun skandal sözleri damga vurdu. “Talas Osmanlı Sokağı’nda fuhuş yapılıyor.” diyen Abdullah Kemal Zorlu ve Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) tepkiler çığ gibi büyüyor.

Kayseri Ticaret Odası Kaynıyor

Kayseri Ticaret Odası’nın Eylül ayı meclis toplantısına, Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu’nun skandal sözleri damga vurdu. “Talas Osmanlı Sokağı’nda fuhuş yapılıyor.” diyen Abdullah Kemal Zorlu ve Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) tepkiler çığ gibi büyüyor.

Kayseri Ticaret Odası Kaynıyor
30 Eylül 2019 - 09:54 - Güncelleme: 30 Eylül 2019 - 10:37

Kayseri’de son zamanlarda eleştirilen kurumlarının başını, şüphesiz KTO çekiyor. Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, geçtiğimiz günlerde İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy tarafından sert sözlerle eleştirilmişti. Gülsoy’un meclis üyelerinden Abdullah Kemal Zorlu, eleştiri kervanına bir yenisini daha ekledi. Kayseri Ticaret Odası’nın Eylül ayı meclis toplantısına, KTO Meclis Üyesi Zorlu’nun skandal sözleri damga vurdu.
Meclis toplantısında söz alan Zorlu, Eylül ayı meclis toplantısının konuğu olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ithafen, "Sayın Başkanım bir Talaslı olarak Talas'ta bulunan ve ilk açıldığında orada sadece birtakım esnaflara kazanç sağlamak amaçlı dükkanlar olacağı söylenen ama sonradan gitar çalanlardan, çalgıcılardan tutun da müzik yapılıyor kisvesi altında orada bulunan kafelerde neler döndüğünü gelip sizin görmenizi istiyoruz. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Uyuşturucu kullananlar mı dersiniz Osmanlı Sokağı fuhuş yuvası resmen" dedi.
Bu sözler üzerine, sık sık eleştirilerin odağı olan Kayseri Ticaret Odası yine tartışılmaya başlandı. Ticaretten ve esnafın sıkıntılarını gündeme getirmekten çok kendi alanının dışında konuları gündemine alan KTO, başta Kayseri esnafı olmak üzere birçok siyasetçinin de tepkisini çekti.
Sosyal medya üzerinde birçok kişi tarafından eleştirilen Kayseri Ticaret Odası, Başkan Ömer Gülsoy ve Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu’ya tepkiler durmak bilmiyor.
Konuyla ilgili düşünceleri öğrenilen Talas Osmanlı Sokağı esnafının da konuyu ilk duyduklarında büyük şaşkınlıkla karşılaştıkları ve bahse konu çirkinliğin Osmanlı Sokağı’nda asla olamayacağı belirtildi. Böyle bir iftiraya maruz kaldıkları için çok üzüldüklerini söyleyen Osmanlı Sokağı esnafının Kayseri Ticaret Odası üyeliğinden ayrılarak Talas Ticaret Odası adıyla kendi ticaret odalarını kuracakları da gelen duyumlar arasında yer alıyor.



‘’OSMANLI SOKAĞI FUHUŞ YUVASI DEĞİLDİR!’’
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Osmanlı Sokağı’nı gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Dükkanları gezip esnafla sohbet eden Başkan Yalçın, girdiği bir kafede esnafın, Osmanlı Sokağı ile ilgili olumsuz açıklamalar yapan KTO üyesi hakkındaki şikayetleriyle karşılaştı.
Yıllardır alınlarının akıyla iş yaptıklarını ve sokakta bahsi geçen şekilde bir olumsuzluk yaşanmadığına vurgu yapan esnaflar, kişinin iddialarını ispatlamak zorunda olduğunu aksi takdirde istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
Bunun üzerine kısa bir değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da Osmanlı Sokağı’nın açıldığı günden beri hem zabıta hem de polis tarafından sürekli denetim altında tutulduğuna dikkat çekti.
Osmanlı Sokağı’nın gerek Talas’ın gerekse de Kayseri’nin en aktif sosyal yaşam alanlarından birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Yalçın, buranın adının kötüye çıkartılmasına izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum