Reklam

KAYSERİ HALKI BUNLARA PABUÇ BIRAKMAZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye binası önüne gelen halk otobüsü esnafı arasında otobüs esnafıyla, şoförlüğü ile alakası olmayan, amaçları tamamen bağırıp çağırıp belediyeyi zor durumda bırakmak isteyenlerin tespit edildiğini belirtti. Başkan, bu girişimlere Kayseri halkının pabuç bırakmayacağını belirterek, “Biz Kayseri halkımızın da esnafımızın da hakkını sonuna kadar koruyoruz” dedi.

KAYSERİ HALKI BUNLARA PABUÇ BIRAKMAZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye binası önüne gelen halk otobüsü esnafı arasında otobüs esnafıyla, şoförlüğü ile alakası olmayan, amaçları tamamen bağırıp çağırıp belediyeyi zor durumda bırakmak isteyenlerin tespit edildiğini belirtti. Başkan, bu girişimlere Kayseri halkının pabuç bırakmayacağını belirterek, “Biz Kayseri halkımızın da esnafımızın da hakkını sonuna kadar koruyoruz” dedi.

KAYSERİ HALKI BUNLARA PABUÇ BIRAKMAZ
07 Eylül 2021 - 09:49

Başkan Memduh Büyükkılıç, geçen hafta zam talebinde bulunan ve belediye önüne gelen otobüsçü esnafı, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri milletvekili ve il başkanının Sahabiye Medresesi esnafıyla ilgili yaptıkları açıklamalara da yanıt verdi. Katıldığı Kay TV’deki programda detaylı bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, otobüsçü esnafına pandemi döneminde 15 gün çalışmadıkları sürede bile 5’er bin lira ödeme yaptıklarını aktardı.
Başkan Büyükkılıç, pandemi dönemi öncesi ve sonrasında gerek halk otobüsü esnafına gerekse Sahabiye Medresesi’ndeki kırtasiyeciye yönelik ne tür destekler verdiklerini tek tek anlattı.
MAĞDUR ETMEYİZ AMA LÜKSÜMÜZDE YOK
Hiç kimseyi belediye olan mağdur etmediklerini ve bir kuruşuna kadar ödediklerini belirten Başkan Büyükkılıç, halk otobüsü esnafı ile ilgili de mağduriyet oluşturmadıklarını ifade ederek, “Hiçbir zaman esnaf mağdur etme gibi yaklaşımımız olmaz ama hak etmeyen bir şeyi vermek gibi de lüksümüz olmaz. Hak ettiğini fazlasıyla veririz” dedi.
YÜZDE 100 YOLCU SAYISI AZALDI
Pandemi süreci ve gelinen noktayı anlatan Başkan Büyükkılıç, “450 bin 470 bin yolcu taşıyan otobüs yada toplu taşıma ulaşım hizmetlerinde bu sayı pandemi de 50 bin, 100 bin, 250 binlere düştü ve gördük. Okullar açılmadan önce 270 binlerdeydik. Bunu niye söylüyoruz. Gelirlerimizin yüzde 100 azaldığını, yolcu sayısında 450 binden 250 binlerin altına düştüğünü için söylüyoruz. Buna rağmen kimseyi mağdur etmedik” dedi.
20-25 MİLYON LİRA SÜBVANSE EDİYORUZ
Ulaşım hizmetlerine yönelik belediyenin önemli katkı ve desteği olduğunu aktaran Büyükkılıç, “Yolcu sayımızın düşmesine rağmen ulaşımla ilgili yolcu sayısına bakmadan kilometre hesabıyla bu dostlarımıza (halk otobüsü esnafına) yardımcı olmak suretiyle fedakarlık yapıyoruz. Meclisimizden geçen kararlarla ortalama ulaşımı her ay 20-25 milyon lira sübvanse ediyoruz. Zararı karşılıyoruz.  Bu 12 ayda 250 milyon 300 milyon lirayı buluyor. Ulaşımdaki alacak verecek taksit ve kredilerin ödenmesi var. Buna rağmen sorun yaşatmadık” diye konuştu.
GÖĞSÜMÜ GERE GERE SÖYLÜYORUM
Başkan Büyükkılıç, sıkıntılı dönemde ödemeleri aksatmadıklarına işaret ederek, “Böyle bir süreçte çok şükür ekonomik olarak sıkıntısı olmayan belediyeyiz. Göğsümü gere gere söylüyorum. Hak ettiği halde ödenmeyen bir kuruş, kimsenin kimseye bir kuruş borcu olmadığı, bunun içinde asfalt, kentsel dönüşüm, park bahçeler, sosyal donatıların yapımında, hizmetten hizmete yatırımdan yatırama koşuyor belediyemiz ve insanlarımızı mağdur etmiyoruz. Yapılan hizmetlere karşılık ödemediğimiz bir tek kuruş bile yok” ifadelerini kullandı.
15 GÜN YATTILAR, HER BİRİNE 5 BİN LİRA VERDİK
Halk otübüsü esnafı için, “Gönül ister ki; çok daha fazlasını verelim” diyen Başkan, “Ama öyle savurtma şansımız yok. Ne inancımızda, ne kültürümüzde, ne Ahi ahlakı ile ahlaklanmış esnafımızın böyle talebi söz konusu olmaz. Ama bazen kendi içinde uyanık olan, işgüzar olan provakatif yaklaşım sergileyen, sözde belediye esnafı mağdur ediyor diye algı oluşturanlar işin içendeler. Pandemi de 15 gün otobüsler yattı ve biz 5 bin lira para ödedik. Yattıkları dönemde 15 günlük için para verdik. Hiçbir dönemde hiçbir zaman mağduriyet olmadı. Hepsine destek olduk” dedi.
BİZİMLE TEKRAR GÖRÜŞMESİNİ BEKLERDİM
“İlgili esnafımızın bağlı olduğu oda başkanı ile görüşmeler yaptı arkadaşlarımız” diyerek tepkisini dile getirene Büyükkılıç, “Bir önceki ay 36 bin lira verilen süreçte 45 bin lira teklif ediliyor. Kendi yaklaşımları bağlamında az buluyorlar. Malum pandemi dönemini yaşıyoruz. Böyle süreçte oda başkanı arkadaşta hafta içinde görüşmeler yaptık. Bizim önerileri sıcak bulmadılar. Akıllarınca esnafı toplayıp bilgilendireceğim dedi. Siz o teşkilatın başkanısınız. Başkandan beklerdim ki; Şimdi bilgilendirdikten sonra bizimle tekrar görüşmesini. Maalesef Tavşana kaç tazıyı tut mantığı içerisindeler” şeklinde konuştu.  
KAYSERİ HALKI BUNA PABUÇ BIRAKMAZ
Belediye önündeki grupla ilgili de açıklama yapan Büyükkılıç, şöyle devam etti; “385 halk otobüsün içinde patron olanlar var. Maşallah. Şoför olanlar var. Değişik kesimler var. Provokasyona zemin hazırlayanlar var. Var da var.  Bizde bunların tespiti var. Emniyetin kameraları ile tespiti var. Şoförlükle işadamlığı ile alakası yok. Buraya gelmiş bağırıp çağırıyor. Amaç nedir. Büyükşehir Belediyesini güya zorda bırakacak. Kayseri halkı buna izin vermez. Kayseri halkı bunu yemez. Kayseri halkı buna pabuç bırakmaz. Hak etmediğin bir şeyi fazlasını isteyene sıcak bakmaz. Bakmıyor da. Çünkü biz onların hakkını koruyoruz. Esnafı da mağdur etmiyoruz. Bunlara takılmıyoruz. Ahi ahlakı ile hareket eden esnafımızın hepsinin böyle davranıyormuş gibi değişik basın mensubu arkadaşlarımız da mal bulmuş mağribi gibi, saldırır gibi, orada burada sosyal medyada gazetelerinde yazmakla bu şehri sevmediklerini, fırsatçı olduklarını, bu şehre yakışanı yapmadıklarını böylece kendileri ortaya koymuşlar. Üzüldüm. Bu manada.”
ORALAR ÖRNEK ALINACAK YERLER DEĞİL
“Biz bu şehrin pozitif olarak anılmasını isteriz! İfadelerini kullanan Büyükkılıç, “Burası İstanbul Ankara değil. Bizim bir siyasi partinin söylediği gibi örnek alınacak yerler değil. 2017 yılında bahsettikleri şehir bizim ulaşım modelini örnek aldı. Onlar bu ulaşım şeklini uygulamıyordu. Onların mevcut yönetimi devam ettiriyor. Hal böyle iken bize birileri akıl vermeye kalkmasın. Kendi kendine Sözde esnafın yanında yerinde yer alıyoruz esnaf değil otobüs esnafının yanında yer alıyoruz mantığı içerisinde belediye ve şehrini zor durumda bırakacak açıklama yapması kendilerine yakışmaz. Yakıştırmasın diye paylaşmak istedim. Allaha şükürler olsun sıkıntımız yok. Problemimiz yok. Kimseyi mağdur etmeyiz” dedi.
TAMİR ETTİRMEKTEN ACİZLER
Siyasi parti il başkanına da tepki gösteren Büyükkılıç, “İSBAK’ı örnek alacakmışız. İstanbul’u karşıma alma mantığında değilim. Bizi örnek alsın diyorlar ya. Arızalanan otobüsünü tamir ettirmekten aciz olan bir yönetim anlayışını, halka otobüsü ittirdiği anlayışını mı örnek alacakmışım” dedi.
MAZOTA ZAM GELDİKÇE FİYATI ARTIRIYORUZ