Reklam

KADIN KOOPERATİFLERİ FUARI'NA YOĞUN İLGİ

Kadın kooperatiflerini geliştirmek ve kadınlara teşvik edici ortam sağlamak amacıyla Kayseri Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde kurulan 22 Kadın Koopertifinin katıldığı "Kadın Kooperatifleri Fuarı" na ilgi çok yoğun oldu. Dünya Ticaret Merkezi’nde açılan fuara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

KADIN KOOPERATİFLERİ FUARI'NA YOĞUN İLGİ

Kadın kooperatiflerini geliştirmek ve kadınlara teşvik edici ortam sağlamak amacıyla Kayseri Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde kurulan 22 Kadın Koopertifinin katıldığı "Kadın Kooperatifleri Fuarı" na ilgi çok yoğun oldu. Dünya Ticaret Merkezi’nde açılan fuara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

KADIN KOOPERATİFLERİ FUARI'NA YOĞUN İLGİ
19 Haziran 2023 - 11:00 - Güncelleme: 19 Haziran 2023 - 11:02

FUAR DOLUP TAŞIYOR
16 Haziran’da açılan ve 25 Haziran’a kadar devam edecek olan fuarın açılışına açılışa Vali Gökmen Çiçek, eşi Sümeyra Çiçek hanımefendi, Kayseri milletvekilleri Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, S.Bayar Özsoy, Mahmut Arıkan, Garnizon Komutanı Hv.Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Kadın Kooperatifleri temsilcileri, Ülkemizin önde gelen sosyal medya içerik üreticileri ve vatandaşlar katıldı. 
Göreve geldikleri günden itibaren 8 ay gibi kısa bir sürede 22 Kadın Kooperatifini kurarak üretir duruma getirdiklerini ifade eden Vali Sayın Gökmen Çiçek, “Türk Kadınına yeterli imkân verilirse nasıl çalışır, nasıl bir emekle üretir hepimizin şahitliğinde bunu gösteriyorsunuz. Türk Kadınıyla ne kadar gurur duysak azdır. Kadın Kooperatifleri fuarımızın bereketli ve kazançlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. Vali Çiçek “Bugün Kayseri’nin başarılı kadınları tarafından oluşturulan Kayseri Kadın Kooperatiflerimizin fuarında, başımızı çevirdiğimiz her yönde gördüğümüz stantlarda işte yine kadın girişiminin, kadın başarısının örneklerine şahit oluyoruz. Kadın kooperatiflerimizin kuruluşunda ve bu fuarın düzenlenmesinde her türlü desteği veren, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, milletvekillerimize ve emeği geçen bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi. Konuşmaların ardından imzalanan protokolle birlikte Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, Kadın Kooperatifleri Fuarı’nın açılışını yaparak, stantları gezdiler ve kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek bilgiler aldılar.  Kayseri il merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 22 Kadın Kooperatifi’nin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Kadın Kooperatifleri Fuarı, 25 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek ve bütün vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak. 
EL EMEĞİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Kayseri’de bulunan kadın kooperatifleri tarafından üretilen ürünlerin görücüye çıktığı Kayseri Kadın Kooperatifleri Fuarı’na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Sayın valimize teşekkür ediyorum. Sağ olsun onun önderliğinde Kayserimizde gerçekten kadınlara verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiniz. Bizler de yerel yöneticiler olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapma yolunda gayret gösterdik” ifadelerini kullandı.
 AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise, “Gerçekten 8 ayda bu kadar iş yapılır mı? Kayseriyse yapılır. Kayseri yapar. Sayın valimizi kutluyorum. Çok değerli kardeşlerimi başarılarından dolayı kutluyorum. Bu çalışmaların bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra inşallah valimizin, belediye başkanımızın koordinatörlüğünde arkadaşlarımızın destekleriyle bu çalışmaların çok daha ileri gideceği inancıyla herkesi bir kere daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK arasında imzalanan protokol ile birlikte Kadın Kooperatifleri’nde kadın girişimcilerimiz tarafından üretilen ürünler KAYMEK e-38 satış platformu ve satış ofisleri tarafından satışa sunulması için gerekli imzalar atıldı