Reklam

HİÇ KİMSEYE YAKIŞTIRAMIYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kendilerine her konuda destek verilmesine rağmen belediye binası önüne gelen az sayıdaki halk otobüsü esnafının bu hareketinin hiç şık olmadığını söyledi.

HİÇ KİMSEYE YAKIŞTIRAMIYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kendilerine her konuda destek verilmesine rağmen belediye binası önüne gelen az sayıdaki halk otobüsü esnafının bu hareketinin hiç şık olmadığını söyledi.

HİÇ KİMSEYE YAKIŞTIRAMIYORUM
14 Eylül 2021 - 10:06

Olayı kaşırcasına hareket eden siyasi parti ayrımı gözetmeksizin rant elde etmeye çalışanlara da bunu hiç yakıştıramadığını belirtti.
 AMACIMIZ HALKIMIZ BU HİZMETİ PAHALI ALMASIN
 Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde olan 46 madde görüşülerek, oylanma sonucu karara bağlandı. Mecliste halk otobüsü esnafıyla ilgili ücretlerinde yapılan fiyat artışı da gündeme geldi. Bu konuda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, hem tepki gösterdi, hem yapılanların adaletli olduğunu ifade ederek, “Amacımız halkımızın ulaşım hizmetlerini pahalı almaması adınadır. Bunu bütün meclis üyeleri biliyor” dedi.
TİK BİLETLE HİZMET ALIYORLAR
Mecliste ulaşımla ilgili konunun çözümlenmesi yönelik taleplerle ilgili açıklamada bulunan Başkan Büyükkılıç, İYİ Partili meclis üyelerine de cevap vererek, şunları söyledi;
“Siz orada 10 kadar, beklide 60 kadar esnaf arkadaş ile görüşmüş olabilirsiniz. Ancak 380 tane özel halk otobüsçü esnaf var. Ulaşımın tramvay boyutu, belediye otobüsleri boyutu var. Belediye otobüsleri var. Aktarmada vatandaşımız istiyor ki; alışkanlıkları devam etsin. Yemliha’dan 5 vatandaş yola çıkalım, Şehir Hastanesi ve Tıp Fakültesine ulaşalım diyor. Makul talep. Pik saatlerde otobüsten indirilmiyor ve götürülüyor. Üç beş yolcu için kendi aracınız olsa gidip gelir misiniz? İki saat beklemede yok. Tek bilet ile bu hizmeti alıyorlar. Bir biniş ile belli süresi de var ve hizmeti alabiliyor. İnsanlarımız. Aktarmada ikinci bir bilet kestirmeden malum ister tramvay ister otobüsü kullanarak gidebilir.”
SERGİLEDİKLERİ TAVIR ŞIK DEĞİLDİ
“İsterlerse, halk otobüsçülerimize taşıdıkları yolcu başına ücret ödeyelim. Biz yolcu taşımadan kilometre bedelini ödüyoruz. Kar eden kuruluş değiliz. Önceki aylarda 36 bin lira alırken 45 bin lira veriliyor. Yüzde 25 artış uygulanıyor. Ama bunlardan memnun değiller. Ahi ahlaki ile ahlakmış esnafımızın kendi belediyeleri olan, Kayseri’nin yüz akı olan Büyükşehir Belediyesine gelmeleri ve o tür yaklaşım sergilemeleri hiç şık değil. Ben o gün Sarız ilçemizdeydim. Sabahtan geceye kadar koşturuyoruz. Benimle görüşmeleri gereken varsa görüşebilirde. Görüşüyoruz da. Siyasi partilerimizin bunu kaşırcasına, sanki onların yanında bulunup rant elde edercesine, yaklaşım sergilemelerine siyasi parti ayrımı gözetmeden hiç kimseye yakıştıramıyorum. Bu şehir hepimizin birbirimize sahip çıkacağız. Birinin haklı olup olmayacağı değil. Adaletle oturup görüşüp gereğini yapmaktır.”
Sineye çekiyoruz
“Zarar ettiğini iddia ediyorlar. Biz şu 3 lirayı 5 lira yapalım demiyoruz. Sineye çekiyoruz. Sizlerin oylarınızla götürmeye çalışıyoruz. Sineye çekiyoruz. 470 binlerden yarıya kadar yolcu sayısı düştü. Taşımacılık sıkıntıya düştü. Bu Ankara, İstanbul, İzmir’de de böyle. Biz vatandaşı mağdur etmeden, pahalı bilet atmadan hareket ederek çalışma yapmak istiyoruz. İstişare ve ortak aklı önemsiyoruz.”