Reklam

Hasyüncü, "Babam hoca değildi ama helâl ve haramda çok dikkatliydik"

Kayseri OSB eski başkanlarından Ahmet Hasyüncü, kendisi ile ilgili olarak mevcut OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın 500 sayfalık doysa hazırlattığı ve savcılığa vereceği yönündeki ifadeleri için zehir zemberek açıklama yaptı.

Hasyüncü, "Babam hoca değildi ama helâl ve haramda çok dikkatliydik"

Kayseri OSB eski başkanlarından Ahmet Hasyüncü, kendisi ile ilgili olarak mevcut OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın 500 sayfalık doysa hazırlattığı ve savcılığa vereceği yönündeki ifadeleri için zehir zemberek açıklama yaptı.

Hasyüncü,
24 Ağustos 2021 - 10:06 - Güncelleme: 24 Ağustos 2021 - 10:10

Nursaçan için “Amaç sadece hedef şaşırttırmak,  algı oluşturmak, şahsımı hedef almaktır” diyen Hasyüncü, “Şu gördüğümüz tespih, Osmanlı Odası filan dediklerimiz var ya bunlar aslında çerez parası. Bunlar vitrinde gördüğümüz. Asıl kilerden öyle büyük kokular geliyor ki, onun üzerine gidilecek. Bunların zimmeti çıkacak. O tespihler de bunları kurtarmayacak. Bu vesileyle de onu da söyleyeyim. Tespihten birer ikişer tane alsın, hapishanede lazım olacak” dedi.
ETV’DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI
Kayseri’nin dijital yüzü ETV ekranlarına konuşan OSB eski Başkanı Ahmet Hasyüncü, mevcut Başkan Tahir Nursaçan’ın geçen hafta düzenlediği basın toplantısında aleyhine açıklamalarda bulunmasına sert tepki göstererek, söylemlerin yalan ve iftira olduğunu ifade etti. Hazırladıkları dosyanın bir geçerliliği olmadığına dikkat çekti.
ALGI OLUŞTURMAK İSTİYOR
Kayseri OSB eski Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Nursaçan’ın, bağımsız denetçilere hazırlattığını iddia ettiği raporlardan oluşan dosya ile kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştığını ifade etti. Hasyüncü, açerklamalara sert tepki göstererek, “O dosya Organize Sanayi’ni bağlamaz. OSB’yi bağlayan Sanayi Bakanlığı’nın Teftiş Kurulu’dur ve bu kurulun müfettişleri vardır. Bizim görev yaptığımız dönemdeki raporlarımız da OSB kayıtlarında mevcuttur. Hesaplardan dolayı da teşekkür aldığımız da bir gerçek. Amaç sadece hedef şaşırttırmak,  algı oluşturmak, şahsımı hedef almaktır” şeklinde konuştu.
BİRER İKİŞER TANE ALSIN
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ın döneminde yapılan ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya konu olan Osmanlı Odası konusunda da konuşan Hasyüncü, “Bunların hepsine zimmet çıkacak. Şu gördüğümüz tespih, Osmanlı Odası filan dediklerimiz var ya bunlar aslında çerez parası. Bunlar vitrinde gördüğümüz. Asıl kilerden öyle büyük kokular geliyor ki, onun üzerine gidilecek. Bunların zimmeti çıkacak. O tespihler de bunları kurtarmayacak. Bu vesileyle de onu da söyleyeyim. Tespihten birer ikişer tane alsın, hapishanede lazım olacak” dedi.
BABAM HOCA DEĞİLDİ
Hasyüncü, babasının hoca olmadığına vurgu yaparak, “Zaten psikolojisi de Ağır Ceza’da yargılanmanın suçluluk ifadesi. Kime çamur atsam derdinde. Biz de bir tabir vardır. Teşekkür etmesini bilmeyen şükretmeyi bilmez. Allah’tan kork. Teşekkür etmeyi bilmiyorsan hiç olmazsa iftira etme. Kasada o kadar parayı hizmet edin diye sizlere bırakmışız. Ben Ankara’ya giderken bile elhamdülillah şoförüme yemek parasını cebimden veririm ki, sanayicimizin parası harcanmasın diye. Biz bu hassasiyetleri bilen insanlarız. Benim babam hoca değildi ama haramda-helalde çok daha dikkatliydik” diye konuştu.
KENDİMİ BAKANLIĞA İHBAR ETTİM
Eski Başkan Hasyüncü, ETV Kayseri’ye yaptığı özel açıklamada, “Şahsıma yönelik iftiralara maruz kalmamak adına yıllar önce zaten ben kendimi Bakanlığa ihbar ettim ve benim dönemimi yeniden sorgulayın, araştırın, denetleyin dedim. Kendi iradem ile istediğim bu denetimden de alnımın akıyla çıktım” dedi.
NEDEN ARABULUCUĞA KALKIŞTIN?
“Elinde iki sefer Bakanlık Teftiş Kurulu raporunun olmasına rağmen herhangi bir şey olmamasına rağmen sadece Boydaklara arsa verildi diye açıklama yapıyor” diyen Hasyüncü, “Boydaklar kimdi? Bizim arsa verdiğimiz dönemde Boydaklar kimdi? Kayseri’nin en fazla yatırım yapan, en fazla istihdam yapan, en fazla ihracat yapan, en fazla vergi ödeyen bir kurumuydu. O zaman bir FETÖ yoktu ki. Sadece bir algı. O dönemde FETÖ de yoktu. Sadece ellerinde bir iftira var. Bir iftira fırçası var. Ama bunun hesabı hem bu hem de öbür dünyada sorulacak. Peki, çok dürüsttün (Bunların arasını bulalım diye) niye haber saldın ortağıma? Madem benim hakkımda bir problem vardı neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadın da ortağım ile arabulucuğa kalkıştın? Ben seninle pazarlığa mı oturacaktım? O zaman millet bize (Demek ki bunun da ne eksiği var ki vazgeçti) demeyecek miydi? Tüm bunlar biz dava açınca ortaya çıktı.”    
NEREDE O ZARAR
Hasyüncü, mevcut Başkan Tahir Nursaçan’ın kendisine yönelik “Eski yönetim, OSB’nin parası ola ola GES’in 11 megawat projesini 15 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle vererek, OSB’yi zarara uğratmış” iddialarına da yanıt verdi. Hasyüncü, kendisine yönelik iddialara, “Güneş Enerji Sistemi olan GES’i kuracak firma ile anlaştık ve 1 metre tapu vermedik. Gel sen buraya GES’i kur, ürettiğinin ya yüzde 10’unu bize elektrik olarak ver. Veyahut ürettiğinin yüzde 10’unun parasını ver dedik. 15 senenin sonunda da 10 megawatı OSB’ye bedelsiz olarak ver dedik. Şimdi soruyorum. Bir lira para vermemişiniz. 1 metre tapu vermemişiniz. Yap-işlet-devret modeliyle vermişsiniz. 5 yılın içerisinde de o verdiğiniz yerden 8 milyon 850 bin lira OSB’nin cebine para girmiş. Peki, nerede zarar? Deseler ki bize bu kadar tapuyu verdin, hayır, mülkiyeti Organize’de. Gel şunu kur da yarısını ben yereyim diye OSB’nin kasasından bir lira da para vermemişsin. Bunlar hesap mı bilmiyor? Bu parayı ben mi alıyorum? Bu parayı OSB aldı. Peki, bu para nerede? Şimdi ben onu soracağım” ifadelerini kullandı.