Reklam

GECE BEKÇİLERİ KAYIP

Mahallede huzuru ve sükûneti sağlamak, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için görevlendirilen gece bekçileri artan hırsızlık ve asayiş olaylarıyla birlikte görevlerini yeterince yerine getirmiyorlar eleştirileriyle karşı karşıya kalmaya başladılar

GECE BEKÇİLERİ KAYIP

Mahallede huzuru ve sükûneti sağlamak, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için görevlendirilen gece bekçileri artan hırsızlık ve asayiş olaylarıyla birlikte görevlerini yeterince yerine getirmiyorlar eleştirileriyle karşı karşıya kalmaya başladılar

GECE BEKÇİLERİ KAYIP
28 Şubat 2022 - 10:27

HIRSIZLIK OLAYLARI ARTTI
Şehrin merkezindeki mahalleler bile dahil gece meydana gelebilecek asayiş ve hırsızlık olaylarına karşı polisin yükünü azaltmak için hayata geçirilen gece bekçileri eskiden olduğu gibi pek sık ortalarda görünmüyorlar. Uygulamaya geçildiği ilk yıllarda vatandaşlar mahallelerinde sürekli bekçilerin devriye attığını ve asayiş olaylarına karşı devamlı teyakkuz halinde olduklarını belirtirken, son aylarda ise gece bekçilerini görmenin neredeyse imkansız olduğunu söylüyorlar.  Hırsızların cirit attığı mahallelerde gece bekçilerine rastlanmazken, asayiş olaylarına müdahale etmek yine polise düşüyor. Özellikle inşaatlardan ve bağ evlerinden hırsızlık olaylarının artmasıyla birlikte bekçilerin yeterince aktif olmadığı konusunda vatandaşlar şikayetlerini dile getiriyorlar. Adeta sokak ve mahallelerde hırsızlar cirit atarken, bekçilerin ne iş yaptığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı.
VATANDAŞLAR TEDİRGİN!
Gece boyu sürekli mahallede devriye atması beklenilen bekçilerin maalesef ortalarda görünmediğinden şikayet eden vatandaşlar serzenişte bulunarak, “Yaz aylarında sürekli devriye gezmelerine alışık olduğumuz gece bekçileri ne yazıkki kışın gelmesiyle birlikte ortalıklarda görünmüyorlar. Özellikle evlerimizin önüne hiçbir eşyamızı koyamaz olduk. Hırsızlar mahallemizde kol geziyorlar.  Yakınlarımızda bulunan inşaatlardan malzemeler dahil para edecek ne bulurlarsa alıp götürüyorlar. Mahallemizde sabaha kadar devriye atan gece bekçileri olsaydı, hırsızlar buna asla cesaret edemezdi. Hava karardıktan sonra mahallede dolaşmaya korkuyoruz. Eskiden bekçiler belli aralıklarla mahallede devriye geziyor ve bu durum hırsızları caydırıyordu. Ama şimdi neredeyse bekçi görmek imkansız oldu. Bunu fırsata çeviren hırsızlarda mahallemizden çıkmıyorlar. Gece bekçileri mesailerini başka yerlerde mi geçiriyorlar bunu bilemiyoruz. Ama gece bekçisi olan bir yerde hırsızlık olaylarının yaşanmaması gerekiyor. Biz polise telefon açıp şikayetçi olana kadar zaten hırsızlar bırakıp gidiyor. Yeniden bekçilerin sabaha kadar mahallede devriye gezmesini istiyoruz” dediler. 
DİLENCİLER CİRİT ATIYOR
Şehrin en işlek cadde ve kavşaklarını mesken tutan dilenciler artık insanları canından bezdirmeye başladı. Özellikle arabalarıyla kırmızı ışıkta bekleyen vatandaşları rahatsız eden cam silici, mendil satıcı ve dilenciler duygu sömürüsü yaparak insanları çileden çıkartıyorlar. Trafik polislerine yada devreye gezen kolluk kuvvetlerine aldırış etmeden dilenmeye devam eden duygu sömürücülerine karşı vatandaşlar isyan ederek, “neredeyse şehrin bütün kavşaklarında aynı manzara ile karşılaşmak mümkün. Devreye gezen polis bile insanların duygularını sömüren bu insanlara müdahale etmiyorlar. Kendini biranda yolun ortasına bırakıyorlar. Hem bizim can güvenliğimizi riske atıyorlar, hemde kendi canlarını. Biranda camları silmeye başlıyorlar. Yada mendil satma bahanesiyle dilencilik yapıyorlar. Emniyet birimlerinin bu durumun mutlaka önüne geçmesi gerekiyor diyerek” şehrin imajını da olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorlar.