Reklam

Erdoğan’dan Ak Parti Teşkilatlarına Uyarı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin teşkilatlarında yer alan yöneticilere, partiye yeni üyeler kazandırma konusunda telkinlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanlıklarına aday olacak kişileri de belli vasıflara sahip olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Erdoğan’dan Ak Parti Teşkilatlarına Uyarı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin teşkilatlarında yer alan yöneticilere, partiye yeni üyeler kazandırma konusunda telkinlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanlıklarına aday olacak kişileri de belli vasıflara sahip olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Erdoğan’dan Ak Parti Teşkilatlarına Uyarı
05 Eylül 2019 - 12:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Ak Parti’nin il başkanlarına ve teşkilat üyelerine seslendi. Erdoğan, Ak Parti’nin üye sayısının düştüğüne dikkat çekerek teşkilatlara partiye yeni üyeler kazandırma konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ak Parti’nin üye sayısındaki azalmanın en büyük etkeninin vefatlar olduğunu söyledi.

7 EKİM’DE OLAĞAN BÜYÜK KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

7 Ekim’de 7’nci olağan büyük kongre sürecinin başlayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği üzere Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuz 7’nci olağan büyük kongre sürecimizin 7 Ekim tarihi itibariyle başlamasına karar vermiştir. Bu çerçevede üye listelerimizi güncelliyor. Ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz. Üye sayımızda yüzde 95’den fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük. Yeni üye kazandırma çalışması, Ak Parti teşkilatları için hiçbir zaman bitmeyecek daimi bir görevdir. İl, ilçe ve belde başkanlarımızın yeni üye kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir. Kongre hazırlıkları çerçevesinde delege listelerinin yenilenmesi beldelerden başlayarak ilçe ve il kongrelerinin yapılması bunlara paralel şekilde kadın ve gençlik kollarımızın da kongrelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Şu an itibariyle malum partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var ve büyük bir üye kaydına mensup başka bir parti söz konusu değil. Tüm bu çalışmaların önümüzdeki temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz. Ondan sonra da büyük kongre tarihimizi belirleyecek ve milletimizle paylaşacağız.” dedi.

“AHDE VEFAYI ASLA İHMAL ETMEYECEĞİZ”

Ak Parti’ye hizmet etmiş hiçbir kimseyi unutmayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il teşkilatlarına seslenerek bulundukları illerin önde gelen isimlerini partiye kazandırmaları için gayret sarf etmeleri gerektiğini söyledi: “Ak Parti’nin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme, tazeleme, büyütme, geliştirme kabiliyetine sahip olmasıdır. Her kongremizi her milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçimini her görevlendirmeyi işte bu özelliğimizin yeni bir tezahürü olarak, gerçekleştirdik. Aynı anlayışla gideceğiz Ak Parti ailesini daha da büyütecek, saflarımızı hem genişletecek hem de daha da sıklaştıracağız. Kuruluşundan bugüne partimize hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı bu safın dışında bırakmayacak, ahde vefayı asla ihmal etmeyeceğiz. Buna ilave olarak yeni isimlerle, yeni değerlerle yeni hizmet erleriyle kadrolarımızı tahkim edeceğiz. Her şehrimizde oranın itibarlı, en gayretli, en birikimli, en azimli, en dinamik isimlerini partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız. Beldede, ilçede, ilde ve genel merkezde. Gerek genel merkezimizin yapacağı çalışmalar gerek teşkilatlarımızdan gelecek teklifler gerekse diğer destekleyeceği faaliyetlerle bu isimleri bulup çıkarmakta kararlıyız.”
Milletvekillerine ve belediye başkanlarına da ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerinden her fırsatta seçim bölgelerine giderek milletle kucaklaşmasını, belediye başkanlarından ise milletin gönlüne dokunacak çalışmalar yapmasını gerektiğini söyleyerek, “Ana kademe kadın ve gençlik kolları olarak şehirlerimizde ne kadar güçlü olursak, seçim dönemlerinde o kadar başarılı oluruz. Milletvekillerimize buldukları her fırsatta seçim bölgelerine gitmeleri teşkilatlarımızla birlikte milletimizle kucaklaşmaları konusunda gerekli talimatları verdik veriyoruz. Aynı şekilde belediye başkanlarımıza, milletimize sadece klasik belediyecilik hizmetleri vermekle yetinmemeleri her bir insanımızın gönlüne dokunacak çalışmalar, yapmaları gerektiğini ifade ediyoruz.” dedi.

İL BAŞKANLARINA UYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, illerde gerçekleşecek çalışmaların ana kademesini il teşkilatlarının ve il başkanlarının oluşturduğunu vurgulayarak, “Tüm bu çalışmaların ahenk içinde yürütülmesi sorumluluğu teşkilatlarımıza düşüyor. Yani şu anda bu salonda bulunan tüm kardeşlerime. Teşkilatlarımız her zaman en önde olacak ki diğer kademelerdeki arkadaşlarımız onları takip edebilsin ve daha büyük bir şevkle aşkla çalışabilsin. Eğer bir şehirde teşkilatımız aksarsa, tökezlerse diğer her kademe adeta çöker. Bunun için özellikle il başkanlarımızın tek önceliği ve mesaisinin parti olması gerektiğini söylüyorum. Şartları buna uymayan kişiler ya il başkanlığına talip olmayacak ya da tüm işlerini buna göre ayarlayacak. Bu işin başka yolu yok.” dedi.

Haber: Ahmet SARIKUŞ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum