Reklam

ÇALIŞACAK İŞ GÜCÜ ARANIYOR FUARI

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı resmi törenle açıldı.

ÇALIŞACAK İŞ GÜCÜ ARANIYOR FUARI

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı resmi törenle açıldı.

ÇALIŞACAK İŞ GÜCÜ ARANIYOR FUARI
14 Mayıs 2024 - 14:42 - Güncelleme: 14 Mayıs 2024 - 16:08


VALİ ÇİÇEK: İŞİMİZ İSTİHDAM, GÜCÜMÜZ
İstihdama katkı sağlamak için büyük bir uyum içerisinde çalışan Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği yeni bir projeye daha imza attı.  Vali Gökmen Çiçek’in “İşimiz İstihdam, Gücümüz Kayseri” sloganıyla başlattığı ve Kayseri Valiliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde gerçekleşecek olan Kayseri İstihdam Fuarı’nın açılışı yapıldı.  İstihdam Fuarı ile 200 işveren firma ile iş arayanlar buluşturuldu. Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, fuara katılan firmaların 5 bin 750 kişiye istihdam sağlayacağını söyleyerek, “İşsizlik toplumsal huzura, insanların ailelerindeki huzuruna etkisi olan bir sorun” dedi.
Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen İstihdam Fuarı’nın açılışına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ile Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, protokol üyeleri, işverenler ve vatandaşlar katıldı.
SOSYAL YARDIMLAR SUİSTİMAL EDİLİYOR
Birçok sektörde işverenler eleman bulmakta zorlanırken, yapılan sosyal yardımlar sayesinde insanların çalışma sahasından giderek uzaklaşıyor ve iş beğenmemezlik giderek artıyor. Devlet iyi niyetle birçok alanda sosyal yardım programlarını hayata geçirirken, bu yardımların arkasına sığınarak iş aramaya bile gerek duymayan bazı art niyetli kişiler ekmek elden su gölden mantığıyla hayatlarını devam ettiriyorlar. Sağlığı yerinde olmasına rağmen sırtını devletin sosyal yardımlarına dayayan, ülke ekonomisine hiçbir katkı sağlamayan bu kişiler yapılan bu yardımları adeta suistimal ediyor. Asla çalışmayı düşünmeyen yada bazı bahaneler ile iş beğenmemezlik yaparak çalıştıkları işlerden kısa sürede çıkanlar devletin ihtiyaç sahibi insanlar için verdiği bütün sosyal yardımlardan sonuna kadar yararlanmayı bir iş kapısı olarak görmeye başladılar. Sosyal yardım programları istihdamı destekleyici şekilde yeniden düzenlenmedir. Bu tür yardımlar yaş ve sağlık sebebiyle çalışacak durumda olmayanlara verilmelidir. Sosyal yardımlar sayesinde genç yaşta çalışmaktan kaçan bu tarz insanların yardımları ivedilikle gözden geçirilmelidir. Bu tür yardımlar çalışmayı teşvik edici şekilde yeniden düzenlenerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ödenmelidir.
HEDEF 200 FİRMADA 5750 PERSONEL İSTİHDAMI
Açılışta bir konuşma yapan Vali Gökmen Çiçek, “Bu şehir katma değer üreten, Türkiye için sürekli faydalı olmaya çalışan, ithalatından iki kat fazla ihracat yapan, bugün 4 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmış muhteşem bir şehirdir. Sanayi şehri ifadesi Kayseri’ye çok yakışıyor.” dedi
Kayseri’de sanayi kuruluşlarını, fabrikaları ziyaret ettiği zaman, sürekli biz çalıştıracak eleman bulamıyoruz ifadesi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Vali Çiçek, “İŞKUR bu manada çok büyük mücadele veriyor. Gerçekten İŞKUR’da çalışan 120 danışman arkadaşımız gecesini gündüzüne katıyor. Ancak bu sadece İŞKUR’un, Valiliğin, Kaymakamlığın çözebileceği bir konu değil. İşveren eleman ararken yapmış olduğum ilçe ziyaretlerinde vatandaşlarımız bizden iş istiyor. Bu bir problem. İŞKUR’a benim yönlendirdiğim elemanlardan %35 i bir yıla yakındır çalışıyor. Demek ki hala çalışacak ve çalıştıracak potansiyel var. Sadece iş arayanları kamuda iş istiyor diye söyleyip geçiştireceğimiz bir durum yok. Kayseri’den aldığımız güçle, istihdam sağlamak için işverenlerle iş arayanları bir araya getirerek bir fuar yapmanın önemli olacağını hem Büyükşehir Belediye Başkanımızla hem milletvekillerimizle hem Ticaret Odamız, Sanayi Odamız ve OSB’lerimizle ve İŞKUR danışmanlarımızla yaptığımız toplantıda değerlendirdik. Bir kişiyi bile işe sokarsak bu bizim karımıza olur diye düşündük.” diye konuştu
Vali Çiçek konuşmasının devamında, “İstihdamı artırmak, çocukların, ailelerin, annelerin huzuru için önemli. Bir kişiyi bile istihdam edersek bu fuarı başarılı sayacağım. Şu ana kadar 200 firmanın katıldığını biliyoruz. 5750 istihdam hedeflenmekte. Bütün ilçelerden belediyelerimiz otobüslerle buraya hemşehrilerimizi getiriyorlar. Büyükşehir belediyemiz, il merkezindeki bütün transferleri ücretsiz yapmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Ev sahipliğinden dolayı OSB başkanımıza teşekkür ederim.” dedi
Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı’da yapmış olduğu konuşmada, “Kayseri’de her zaman harika şeyler oluyor. İstihdam Fuarı bizi heyecanlanıyor. Üretim şehri Kayserimizin geleceğini şekillendirecek, kanayan işçi bulma yarasına merhem olacak güzel bir faaliyet olarak tarihe geçecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi
Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’ da “Kayserimizde aslında birçok memlekete nasip olmayan müteşebbis gücümüz var. Müteşebbis kolay kolay yetişmiyor. Müteşebbis istihdam için kıymetli. İstihdam Fuarı’nın hem işverenlerimiz hem de iş arayanlarımız açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
KAYSERİ KARİYER MERKEZİ FUARDAKİ YERİNİ ALDI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin istihdama katkı sunmak, işveren ile iş arayanı doğru noktada buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Kayseri Kariyer Merkezi de fuardaki yerini aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin işveren ile iş arayan vatandaşları buluşturduğu istihdama yönelik kuruluşu Kayseri Kariyer Merkezi, depremden dolayı şehir değiştirip iş arayan vatandaşa fuarda adeta kucak açtı. Standı ziyaret eden katılımcılara, kariyer ve istihdam çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Dev İstihdam Fuarı’na 200 firma katılım gösterirken, fuarın iş arayan kişilerle, çalışacak eleman arayan işletmeleri buluşturup, şehrin istihdamına büyük katkı sağlaması hedefleniyor. Profesyonellerin iş bulma süreçlerine destek olacak bu organizasyon, iş arayanlar ve işverenler arasında aktif bir iletişim ve iş birliği ortamı sunacak.
BÜYÜKŞEHİR’DEN FUARA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, iş arayan kişilerle, çalışacak eleman arayan işletmeleri buluşturan katılımcılara ücretsiz ulaşım imkânı sunuyor. Büyükşehir, KOSB Fuar Merkezi’nde 14-15 Mayıs 2024 tarihinde saat 09.00-17.00 saatleri arasında fuara giden yolculara ücretsiz olarak ulaşım hizmeti veriyor.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum