Reklam

Bu Millet Size Minnettar

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gündeme gelen ve projeleri oluşturulan Millet Bahçesi'nin en görkemlisi Kayseri'de açılacak. Hayata geçirilecek proje adeta Kayseri'nin geleceğine çok önemli bir hediye niteliği taşıyor.

Bu Millet Size Minnettar

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gündeme gelen ve projeleri oluşturulan Millet Bahçesi'nin en görkemlisi Kayseri'de açılacak. Hayata geçirilecek proje adeta Kayseri'nin geleceğine çok önemli bir hediye niteliği taşıyor.

Bu Millet Size Minnettar
05 Ağustos 2019 - 12:07 - Güncelleme: 05 Ağustos 2019 - 12:13

Türkiye'nin en büyük şehir parklarından birisi Büyükkılıç'ın geleceğe armağanı olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesi projesiyle sadece bugüne değil geleceğe de önemli bir eserin bırakılacağını belirtti. Hava İkmal Millet Bahçesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, bu önemli projenin temelini sonbaharda atmayı planladıklarını söyledi.

1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğünde devasa proje Kayseri'nin sosyal yaşamını da renklendirecek. Türkiye'nin en büyük parklarından birisine imza atmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Büyükkılıç, "Kayseri için çok güzel ve çok özel bir proje hazırladık" dedi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Hava İkmal Bakım Merkezi atölye ve hangarları ile yine bugünkü yerinde kalacak. 1 milyon 260 bin metrekarelik alanda ise Hava İkmal Millet Bahçesi bulunacak. Bu alanın tamamı park için projelendirildi. Hiçbir metrekaresi ranta açılmayacak. 1 milyon 260 bin metrekarenin 940 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Yeşil alanın dışında ise yaya ve bisiklet yolları, otopark alanı ve 45 bin metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet bulunacak. Millet Bahçesi’nde yer alacak bisiklet yollarının uzunluğu 5,5 kilometreyi buluyor. Millet Bahçemizde ayrıca biri 62 bin metrekare, diğeri 19 bin metrekare büyüklükte iki adet etkinlik çayırı bulunuyor. Devasa büyüklükteki etkinlik çayırlarında pek çok etkinliğin yapılması mümkün olacak. Etkinlik çayırı, biyolojik gölet ve bisiklet yollarının yanı sıra mesire alanı, millet kıraathanesi, çocuk oyun alanları, spor alanları, kapalı tenis kortu, maket uçak ve drone pisti, paintball alanı ve macera parkı gibi yaşayan ve yaşatan alanlar projelendirildi. Yapacağımız Millet Bahçesi’nde özellikle yeşili çok önemsiyoruz. Bölgede şu an 6 bin 150 ağaç var. Projemiz çerçevesinde 19 bin ağaç daha dikeceğiz” dedi.

On binlerce insanın aynı anda kullanım sağlayabileceği Millet Bahçesi'nin ulaşımına ise ayrı bir hassasiyet gösterilecek. Kayseri'nin çalışkanlığı ile ön plana çıkan ismi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, proje için kendi ekiplerinin kısa sürede hazırlık yaptığını söyledi. Büyükkılıç, "6 farklı giriş kapısı planladığımız bu Millet Bahçesi'nin hazırlanışında 8 kişilik ekibimiz özveri ile çalıştı. Bakanlık ile tüm görüşmelerimiz tamamlandı. Artık temel atmak için beklemedeyiz" dedi.

Başkan Büyükkılıç, bu önemli projenin temelini sonbaharda atmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Haber: Dursun AÇIKYÜREK
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum